دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

عن علی(علیه‌السلام): «هواک اعدی علیک من کل عدو فاغلبه والا اهلکک»

امام علی (علیه‌السلام) فرمودند: «هوای نفست دشمن‌ترین دشمنان تو است. کوشش کن که بر آن غالب و پیروز گردی وگرنه هلاکت خواهد کرد»(غررالحکم، ص 797)
عن علی(علیه‌السلام): «هواک اعدی علیک من کل عدو فاغلبه والا اهلکک»
عن علی(علیه‌السلام): «هواک اعدی علیک من کل عدو فاغلبه والا اهلکک»

عن علی(علیه‌السلام):

«هواک اعدی علیک من کل عدو فاغلبه والا اهلکک» (غررالحکم، ص 797)

امام علی (علیه‌السلام) فرمودند:

«هوای نفست دشمن‌ترین دشمنان تو است. کوشش کن که بر آن غالب و پیروز گردی وگرنه هلاکت خواهد کرد»

توضیح:

انسان نباید خود را اسیر نفس اماره قرار دهد و الا مغلوب خواهد شد. نفس انسان همانند اسب چموشی است که اگر راکب آن بتواند آن را رام کند و اختیار آن را به دست گیرد، نفس تابع عقل انسان خواهد بود و در غیر این صورت باید عقل انسان مغلوب هوا و هوس قرار گیرد در آن صورت انسان که از چهارپایان نیز پست‌تر خواهد شد. «اولئک کاالانعام بل هم اضل»

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

اراده تکوینی خداوند در آیه تطهیر

اراده تکوینی خداوند در آیه تطهیر

یکی از آیات مهم قرآن که در مورد اهل بیت پیامبر(ص) نازل گشته آیه تطهیر می‌باشد.
چرایی عدم تصریح امامت علی(ع) در قرآن

چرایی عدم تصریح امامت علی(ع) در قرآن

پرسش: اگر امامت رکنی از ارکان اسلام است، پس چرا حتی یک آیه در قرآن کریم به امامت علی(ع) و فرزندان آن حضرت تصریح نکرده است؟
روز حسرت و زیان

روز حسرت و زیان

یکی از اسامی روز قیامت «بوم التغابن» است: «یوم یجمعکم لیوم الجمع ذلک یوم التغابن؛ روزی که همه شما را در محشر گرد آورد، آن روز، روز مغبونی است»(تغابن: 9).
سلفی و سلفی گری

سلفی و سلفی گری

در اصول کافی نقل حدیثی شده است که در آن امام صادق(ع)می‌فرماید: «العالمُ بزمانه لا تهجُمُ علیه اللوابس
جریان های شبه مذهبی در ایران پس از صفویه

جریان های شبه مذهبی در ایران پس از صفویه

از زمان حاکمیت صفویه که تفکر شیعه پس از قرن‌ها از حاشیه به هستة قدرت سیاسی راه یافته بود، چندین جریان شبه مذهبی از دل این تفکر سربرآورده، به نوعی مدعی حکومت و قدرت شدند.
Powered by TayaCMS