دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

نظر شهید مرتضى مطهرى درباره ابن ادریس محمد حلی

No image
نظر شهید مرتضى مطهرى درباره ابن ادریس محمد حلی

شهید مرتضى مطهرى:

«ابن ادریس حلّى از فحول علماى شیعه است... و به حُرّیّت فکر معروف است. صولت و هیبت جدّش، شیخ طوسى را شکست و به علماء و فقهاء تا حد اهانت، انتقاد مى کرد.»([42])

شهید مرتضى مطهرى شجاعت ابن ادریس در نقد آراى شیخ طوسى را مى ستاید و مى فرماید:

«ابن ادریس با این عمل خود اولاً ثابت کرد که از ضمیرى آگاه برخوردار است و نیاز عصر خویش را درک مى کند، ثانیاً ثابت کرد که از موهبت شجاعت عقلى و ادبى بهره مند است او از کسانى نیست که فقط نیاز را احساس کند، ولى جرأت اقدام را نداشته باشد. با جرأت و جسارتى کم نظیر این گام خطیر را بر مى دارد.»([43])

منبع:فرهیختگان تمدن شیعه

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

عالمان مرتبط

جدیدترین ها در این موضوع

مرز رفاقت و خصومت

مرز رفاقت و خصومت

وجود دوست برای انسان یک ضرورت است و آدمی می‌باید در زندگی برای خود دوستانی برگزیند و از آن‌ها در امور دینی و دنیایی‌اش استفاده کند و باید با آن‌ها صمیمی باشد.
No image

مقابله با فساد اداری

یکی از بیماری‌ها و معضلات جوامع کنونی، موضوع فساد است.
سلوک فردی و اجتماعی حاکمان

سلوک فردی و اجتماعی حاکمان

در شماره‌های پیشین درمورد ماهیت حکومت و اهداف آن که عبارت بودند از تامین عدالت، امنیت، رفاه و تربیت در جامعه، صحبت به میان آمد در این شماره به تبیین رفتار مطلوب حاکمان در زمینه شخصی و اجتماعی باتوجه به خطبه‌ها و نامه‌های امیرالمومنین(ع) در نهج البلاغه پرداخته شده است.
زیارت عاشورا؛ قرب آمیز و قیام انگیز / قسمت پنجم

زیارت عاشورا؛ قرب آمیز و قیام انگیز / قسمت پنجم

بسم الله الرحمن الرحیم: هذا ما اوصی به الحسین بن علی بن ابیطالب الی اخیه محمد المعروف با بن الحنفیه.....
هدف نهایی هنر؛ رسیدن به رستگاری

هدف نهایی هنر؛ رسیدن به رستگاری

هنر دینی یک سفر تمثیلی از عالم محسوس به عالم روحانی است
Powered by TayaCMS