دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

نظر محمّد بن شاکر کتبى درباره علی اربلی

No image
نظر محمّد بن شاکر کتبى درباره علی اربلی

محمّد بن شاکر کتبى از دانشمندان اهل سنّت در کتاب فوات الوفیات:

على بن عیسى اربلى نویسنده و منشى برگزیده اى در عصر خود بود، وى شاعرى متبحّر و نامه نگارى برجسته در مکاتبات مهم کشورى و لشگرى محسوب مى شد. اربلى بر اقران و امثال خود سیادت و سرورى داشت. وى در اوائل، کاتب والى اربل بود. سپس در زمان صاحب دیوان علاءالدّین به بغداد آمد و در دیوان انشاء (اداره اسناد رسمى و مکاتبات دولتى) به خدمت پرداخت. وى در ایّام استیلاى دولت یهود([23]) ـ سعدالدوله یهودى موصلى که در زمان ارغون خان وزارت یافت ـ از کارهاى حکومتى برکنار شد. بعد از زوال دولت یهود، دوباره به شغل دولتى روى آورد و به سمت قبلى خود بازگشت و با عزّت و احترام زیست. او مردى با تجمل و حشمت و بسیار نیکو منش و پسندیده خصال و داراى مذهب تشیّع بود.([24])

منبع:فرهیختگان تمدن شیعه

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

عالمان مرتبط

جدیدترین ها در این موضوع

مرز رفاقت و خصومت

مرز رفاقت و خصومت

وجود دوست برای انسان یک ضرورت است و آدمی می‌باید در زندگی برای خود دوستانی برگزیند و از آن‌ها در امور دینی و دنیایی‌اش استفاده کند و باید با آن‌ها صمیمی باشد.
No image

مقابله با فساد اداری

یکی از بیماری‌ها و معضلات جوامع کنونی، موضوع فساد است.
سلوک فردی و اجتماعی حاکمان

سلوک فردی و اجتماعی حاکمان

در شماره‌های پیشین درمورد ماهیت حکومت و اهداف آن که عبارت بودند از تامین عدالت، امنیت، رفاه و تربیت در جامعه، صحبت به میان آمد در این شماره به تبیین رفتار مطلوب حاکمان در زمینه شخصی و اجتماعی باتوجه به خطبه‌ها و نامه‌های امیرالمومنین(ع) در نهج البلاغه پرداخته شده است.
زیارت عاشورا؛ قرب آمیز و قیام انگیز / قسمت پنجم

زیارت عاشورا؛ قرب آمیز و قیام انگیز / قسمت پنجم

بسم الله الرحمن الرحیم: هذا ما اوصی به الحسین بن علی بن ابیطالب الی اخیه محمد المعروف با بن الحنفیه.....
هدف نهایی هنر؛ رسیدن به رستگاری

هدف نهایی هنر؛ رسیدن به رستگاری

هنر دینی یک سفر تمثیلی از عالم محسوس به عالم روحانی است
Powered by TayaCMS