دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

گلشن ابرار بانوان جلد اول

مجموعه گلشن ابرار خلاصه ای از زندگی و شرح حال علمای اسلام است که اثری است که در چندین جلد توسط جمعی از پژوهشگرن حوزۀ علمیۀ قم زیرنظر پژوهشکدۀ باقرالعلوم (علیه السّلام) تألیف شده است.
گلشن ابرار بانوان جلد اول
گلشن ابرار بانوان جلد اول

بانوان دانشمند و پارسا با وجود تمام مسئولیت های مهم خانوادگی، نقش بارز و افتخارآفرین در پاسداری از فرهنگ قرآن و عترت داشته، در نشر تفسیر و حدیث گام های بلندی برداشته انو و امروز که به برکت انقلاب اسلامی، حوزه های علمیه خواهران در سراسر ایران و جهان می درخشد، توجه به جنبۀ الگو بودن بانوان ابرار، بیشتر احساس می شود.زنان مسلمان در مبارزات اجتماعی، در عرصۀ سازندگی، در تلاش فرهنگی، در ایمان و اخلاق دینی، در خدمت رسانی و فعالیت های عبادی و معنوی همیشه فعال بوده اند.

کتاب «گلشن ابرار بانوان» زندگینامه 14 بانوی نام آور ابرار را به همراه تحصیلات، خاندان، استادان، فعالیت ها، آثار و تألیفات آن ها را به خوانندگان ارائه می دهد.

برخی از اسامی بانوان فرهیخته عبارتند از: «بانو فاطمه ستّ المشایخ»، اثر طاهره رضایی، «بانو حمیده رویدشتی» به قلم مریم حیدری، «بانو آمنه بیگم مجلسی»، اثر فاطمه سادات زکی، «بانو قرائت خانم»، به قلم زهرا امانی، «بانو نصرت بیگم امین»، اثر سمیه سادات سجادی، «بانو فاطمه مالک»، اثر فاطمه محمدی، «بانو ربابه الهی» به قلم صدیقه حاج علیان.

«بانو فاطمه مالک» یکی از بانوان ابراری است که در این کتاب به دوران حیات پربار وی می پردازد. در بخشی از این متن آمده است: خانم فاطمه شیرازی مشهور به بانو مالک، در سال 1323 ق. در اصفهان متولد شد. نام پدرش میرزا حسن خان شیرازی بود که از تجار اصفهان به شمار می رفت.

وی در برخی از سخنرانی های خود مطالبی از استادان خویش نقل کرده اند، اما از استادان وی اطلاعات دقیقی در دست نیست.

شروع فعالیت های بانو مالک تقریباً به 21 سالگی وی باز می گردد. بانو مالک که بعد از وفات همسرش به سبب گریه های متوالی، چشمانش کم سو شده بود و جایی را نمی دید به حرم حضرت عبدالعظیم حسنی (ع) رفته، با ایشان درددل می کند؛ در این هنگام، ناگاه به عنایت حضرت عبدالعظیم (ع) شفا یافته، به امر ایشان به تدریس و تبلیغ دین مأمور می شود.

کلاس های درس وی، با موضوع احکام و تفسیر قرآن کریم، در مساجد، حسینیه ها، فاطمیه ها، منازل اشخاص و یا منزل خودشان برگزار می شد.

بانو مالک در سال 1396 ق. رحلت کرد و پس از خواندن نماز به پیکرش توسط آیت الله العظمی مرعشی نجفی در مقبرۀ خانوادگی «خاندان سالور» بهشت معصومه قم به خاک سپرده شد.

دیگر عناوین بانوان ابرار، عبارتند از: «بانوی شهیده آمنه بنت الهدی صدر»، اثر وحیده مقدم، «بانو فاطمه ایروانی» اثر زهرا سادات امیدی، «بانو زینت السادات همایونی»، اثر زینب مهاجری، «بانو سیدۀ فاطمه خاموشی»، به قلم زینت مهاجری، «بانو فهیمه محبی» اثر فاطمه جعفرزاده، «بانو طاهره صفارزاده» اثر فاطمه سادات زکی، «بانو نهله غروی نائینی»، به قلم حمیده ذوالفی.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

ارائه 70 مقاله پاسخ به شبهات الحادی

ارائه 70 مقاله پاسخ به شبهات الحادی

در پروژۀ گفتمان های الحادی ....
No image

آماده سازی کتاب فرهنگ تاریخ ادوار مسیحیت

فاز اول پروژۀ مسیحیت شناسی، در قالب معرفی تفصیلی تاریخ ادوار مسیحیت مشتمل بر 50 مدخل که به بررسی تاریخی مسیحیت از قبل از میلاد مسیح تا قرن اخیر پرداخته است،
تأثیر بعثت نبوی بر فرهنگ و تمدن بشری

تأثیر بعثت نبوی بر فرهنگ و تمدن بشری

عنصر محوری این گردهمایی وزین ارزیابی رهاورد وحی و نبوت از یک سو، بررسی یافته‌های بشری از سوی دیگر و مقدور و کیفیت تأثیر داده‌های آسمانی در داشته‌های زمینی از سوی سوم است تا در تلو این تحقیق مُضلّع نوآوری و شکوفایی تمدن انسانی که عصاره تلفیق عقل و نقل است، روشن شود.
بررسی علل رواج باستان‌ستايی در ايران معاصر

بررسی علل رواج باستان‌ستايی در ايران معاصر

تاریخ‌نگارانی كه ناسيوناليسم باستان‌گرایی را در نظام تعليم و تربيت چيره كردند

پر بازدیدترین ها

No image

جایزه‌ی ادبی نوما

No image

کتاب «ضد خدا»

جلال آل قلم

جلال آل قلم

جلال یا به تعبیر مقام معظم رهبری «جلال آل قلم»11 آذر ماه 1302 در خانواده روحانی به دنیا آمد. دبستان را که به پایان رساند، پدرش دیگر اجازه درس خواندن را به او نداد و او به ناچار به سمت بازار کار رفت
No image

زاهدی پیکارگر

یک روحانی با صفای خالصی بود که من گمان می کنم مهمترین حسن ایشان که مرحوم شهید دکتر بهشتی راهم به ایشان علاقمند کرده بود همین صداقت وصافی وصفای این مرد بود.
Powered by TayaCMS