دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

آماده شدن برای سفر آخرت

No image
آماده شدن برای سفر آخرت

جرعه های معرفت - شرح حديث معصومين (ع) در كلام رهبر انقلاب

فِي الکافي وَ التَّهذِيب عَنِ الصَّادِقِ (عَليه السَّلام) قِيلَ لَه اَوصِنِي (۱)

[شخصي به امام صادق (ع) عرض کرد که توصيه اي به من بکنيد]. فَقَال: اَعِدَّ جَهازَک؛ [حضرت در پاسخ فرمودند:] وسيله خود، دستگاه خود را آماده کن.

جهاز، غالباً به وسيله سفر گفته مي شود - وسيله اي که با آن سفر خواهي کرد و تو را در اين سفر به مقصد خواهد رساند - اين را آماده کن؛ سفري در پيش داري.

وَ قَدِّم زَادَک؛ توشه اي هم که براي اين سفر لازم داري، اين را از پيش بفرست.

وَ کُن وَصِيَّ نَفسِک؛ خود تو، وصيّ خودت باش.

در هنگام نزديک شدن مرگ، ما کسي را به عنوان وصي معين مي کنيم که به کارهاي ما رسيدگي کند، قرض هاي ما را بدهد، کارهايي که برعهده ما است - که بعد از مرگ نجات ما متوقف به آنها است - آنها را انجام بدهد؛ نمازي، روزه اي، بدهکاري اي، اينها را به عهده وصي مي گذاريم.

مي فرمايند خودت وصيّ خودت باش؛ تا خودت هستي، حالا که مي تواني، همين کارهايي که منتظري تا بعد از [مرگ] تو، ديگري براي تو انجام بدهد، اين را خودت انجام بده.

وَ لَا تَقُل لِغَيرِک يَبعَثُ إِليکَ بِما يُصلِحُک؛ اين جور نباشد که به ديگري بگويي که آنچه لازم داري را براي تو بفرستد. به جاي اينکه به ديگري سفارش کني که آنچه براي تو لازم است، بعداً براي تو بفرستد، خود تو، قبل از آني که حرکت بکني، قبل از آني که وقت بگذرد، به دست خود، با اختيار خود، آن را براي خودت فراهم کن.

اين وصيت امام صادق (ع) است.

۱) الشافي، ص ۸۷۱

[قال الإمامُ الصّادقُ (ع) لِرجُلٍ استَوصاهُ: اعِدَّ جِهازَكَ، و قَدِّمْ زادَكَ، و كُنْ وَصِيَّ نَفسِكَ، لا تَقُلْ لغَيرِكَ يَبعَثُ إلَيكَ بما يُصلِحُكَ؛ امام صادق (ع) به مردي كه از ايشان سفارشي خواست فرمود: بار و بنه ات را آماده ساز و توشه ات را پيشاپيش بفرست و خود وصيّ خودت باش. به ديگري نگو كه آنچه را به كارِ تو مي آيد [بعداً] برايت بفرستد.]

* شرح حديث در ابتدای درس خارج، 3/2/94.

* پايگاه اطلاع رسانی دفتر حفظ و نشر آثار رهبر معظم انقلاب.

روزنامه كيهان، شماره 21736 به تاريخ 11/7/96، صفحه 6 (معارف)

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

دکتر حسن بلخاری ـ عضو فرهنگستان هنر - بخش اول

دکتر حسن بلخاری ـ عضو فرهنگستان هنر - بخش اول

اشاره: هنر در عامترین تعریف خود، ظهور و تجلی استعدادهای فطری و زیبایی طلب انسان در قالب آثار هنری است.
وظایف و اختیارات شورای نگهبان بر اساس قانون اساسی چیست؟

وظایف و اختیارات شورای نگهبان بر اساس قانون اساسی چیست؟

از جمله نهاد‌های مهم حکومتی، شورای نگهبان است که مطابق اصل ۹۱ قانون اساسی به ‌منظور پاسداری از احکام اسلام و قانون اساسی تشکیل شده است.
رويكرد مسلمانان به علم نجوم معرفت شناسانه است

رويكرد مسلمانان به علم نجوم معرفت شناسانه است

محمدحسن‏صادق‌پور

اگر در آثار دانشمندان و فلاسفه اسلامی نيك بنگريم، در كنار نظريات فلسفی انديشمندان اغلب آثاری مرتبط با علم نجوم نيز می‌توانيم مشاهده كنيم، اما اين علم چه نسبتی با فلسفه و دين دارد كه همواره ردپای آن در انديشه اسلامی وجود داشته است؟
گفتگو با دکتر غلامحسین دینانی - کریم فیضی - ۷

گفتگو با دکتر غلامحسین دینانی - کریم فیضی - ۷

اشاره: سخن به اسماء و صفات الهی رسید و استاد مبحث دشواری را آغاز کردند که دوستداران می‌توانند در کتاب «عقل الله» دنبال کنند. با حذف آن بخش، موضوع را پی می‌گیریم. استاد ادامه می‌دهند:
مفهوم مهدور الدم و مصادیق آن در قانون مجازات اسلامی چیست؟

مفهوم مهدور الدم و مصادیق آن در قانون مجازات اسلامی چیست؟

در قانون مجازات اسلامى براساس متون فقهى در مواردى به صورت مطلق و در مواردى به صورت نسبى و نسبت به افراد خاص، اجازه قتل و سلب حیات صادر شده است.
Powered by TayaCMS