دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

تأثير افراط در لذت های مشروع سالك

No image
تأثير افراط در لذت های مشروع سالك

(بدان سالک راه خدا!) اگر انسان بيش از اندازه مورد نياز و قدر کفاف خود از ابزار و لذائذ مادي که تحصيل و بهره گيري از آنها مشروع است، بهره بگيرد، هر چند که کار حرامي مرتکب نشده است، اما با مشکلاتي مواجه خواهد شد که او را در معرض خطرات بسيار بزرگي قرار مي دهد. يعني با آنکه شرعاً اشکالي ندارد که يک نفر، کيافي کند و در محدوده شرع، به دنبال خوش گذراني باشد، اما او با اين کار، دچار مشکلات ديگري مي شود که نتايج وخيمي را برايش رقم خواهد زد. اولين اثر کيافي و عياشي مشروع اين است که انسان با غوطه ور شدن در لذائذ مادي و استفاده بيش از نياز از ابزار و وسائل دنيوي، با اين امور انس شديد پيدا مي کند و همين انس شديد، موجب مي شود که نگرش او نسبت به ماهيت دنيا تغيير کرده و عالم ماده را هدف گيري نمايد...تعلق پيدا کردن به يک چيز، نگاه ابزاري و وسيله بودن آن شيئ را از بين برده و موجب پيدايش يک نگاه استقلالي مي گردد. التذاذ، تعلق به دنيا را و حب به آن تغيير نگرش را در پي داشته، لذا کم کم خواهيد ديد که چنين افرادي خدا را فراموش کرده و تمام هم و غمشان دنيا و لذائذ دنيوي مي شود. حقيقت اين سير هم، خارج شدن از حدود ايمان و دور افتادن از مسير هدايت است.(1)

    _________________

    1- رسائل بندگی، آيت الله شيخ مجتبی تهرانی، ص 160

مقاله

جمع آوری و تدوین رسول غفارپور

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

دیدگاه نهج البلاغه درباره نماز

دیدگاه نهج البلاغه درباره نماز

درباره نماز چنين سفارش مى كند: گناهان را از گردن ها باز مى كند، همان گونه كه مهارها از گردن حيوانات باز مى شود. رسول خدا صلى الله عليه و آله نماز را به چشمه آب گرم تشبيه فرموده است كه مقابل در خانه مردى در جريان باشد و آن مرد در هر روز و شب پنج مرتبه در آن شست و شو نمايد (با اين شست و شوى مكرر چه كثافت و چركى در بدن او باقى خواهد ماند؟
روزه داری در آئینه نهج البلاغه

روزه داری در آئینه نهج البلاغه

حرس الله عباده المؤ منين بالصلوات و الزكوات، و مجاهده الصيام فى الايام المفروضات، تسكينا لا طرافهم، و تخشيعا لابصارهم، و تذليلا لنفوسهم خداوند متعال بندگان را ايمان خود را از فريبكارى هاى شيطان محفوظ و مصون مى دارد، به وسيله نمازها و زكات دادن و تحمل مشقت به وسيله روزه گرفتن در روزهاى مقرر (رمضان مبارك) و براى ايجاد آرامش در اعضاى آنان و براى خاشع نمودن چشمان و رام كردن نفس ها.
دیدگاه امام علی علیه السلام درباره روزه

دیدگاه امام علی علیه السلام درباره روزه

كم من صائم ليس له من صيامه اءلا الجوع و الظما، و كم من قائم ليس له من قيامه الا السهر و العناء، حبذا نوم الاكياس و افطارهم بسا روزه دارى كه از روزه اش جز گرسنگى و تشنگى نصيبى نيابد، و بسا شب زنده دارى كه از عبادت شبانه اش جز رنج و بى خوابى بهره اى نبرد، خوشا خواب زيركان (عارف) و روزه خوارى آنان!
دوستى و دشمنى

دوستى و دشمنى

اءصدقاوك ثلاتة و اءعداوك ثلاثة، فاءصدقاوك: صديقك، و صديق صديقك، و عدو عدوك. و اءعداوك: عدوك، و عدو صديقك، و صديق عدوك دوستان تو سه دسته اند و دشمنانت نيز سه دسته اند، اما دوستانت عبارت اند از: دوستت، دوست دوستت، دشمن دشمنت؛ اما دشمنانت؛ دشمن تو، دشمن دوستت و دوست دشمن تو.
No image

حج در سخنان امیر المومنین علیه السلام

الكعبة جعله سبحانه و تعالى للاسلام علما، و للعائذين حرما، فرض ‍ حقه، و اءوجب حجه، و كتب عليكم و فادته فقال سبحانه: و لله على الناس ‍ حج البيت من استطاع اليه سبيلا، و من كفر فاءن الله غنى عن العالمين خداوند سبحان كعبه را نشانى براى اسلام و حرم امنى براى پناه آورندگان به آن قرار داد. حج و اداى حق آن را واجب گرداند و همه را به زيارت آن فراخواند و فرمود: بر هر كسى كه بتواند، زيارت (كعبه واجب ) است و آن كس كه كفر ورزد، خداوند از همه جهانيان بى نياز است.
Powered by TayaCMS