دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

نتایج عفو و گذشت

در فرهنگ اسلامی ما مسلمانان، عفو و گذشت، کار با ارزشی است.
نتایج عفو و گذشت
نتایج عفو و گذشت

در فرهنگ اسلامی ما مسلمانان، عفو و گذشت، کار با ارزشی است.

بزرگان دین ما کسانی را که نسبت به آنان دچار لغزش و خطایی می‌شدند، مورد عفو و بخشش قرارمی دادند. شخصی روی سر مبارک رسول خدا (ص) خاکروبه ریخت و چند بار رسول خدا (ص) را رنجاند.

روزی رسول خدا از کنار خانه‌اش گذشت. خبری از شخص مزاحم نشد. از احوال آن فرد جویا شد. گفتند: مریض است و در بستر بیماری افتاده است.

پیامبر(ص) به عیادتش رفت و وی را مورد لطف و مرحمت خویش قرار داد. آن شخص وقتی بزرگواری وگذشت رسول خدا را دید، مسلمان شد.بخشش سبب آرامش عفوکننده و رها شدن از عصبانیت و کینه و تنفر می‌شود.

بخشش موجب تغییراتی در فکرهای منفی می‌شود و جای آن را فکرهای سازنده و مثبت می‌گیرد و موجب تغییر رفتار شخص خطاکار می‌شود. بخشیدن سبب می‌شود که فرد خطاکار از رفتاراشتباه خود شرمنده شود و کار رنجانیدن دیگران را کنار بگذارد و با دیگران رابطه صمیمی برقرار کند. عفو و بخشیدن افراد خطا کار، موجب رضایت خداوند هم می‌شود.

آثار عفو و گذشت

1ـ عفو و گذشت، گاه دشمنان سرسخت را به دوستان صمیمى تبدیل مى کند.

2ـ عفو و گذشت، سبب بقاى حکومت ها و دوام قدرت است. پیامبراکرم(صلی‌الله علیه و آله) مى‌فرمایند: «عفو پادشاهان سبب بقای حکومت است.» چرا که از دشمنى‌ها و مخالفت‌ها مى‌کاهد و بر دوستان و طرفداران مى‌افزاید.‌

‌3ـ سبب عزت و آبرو مى‌گردد. رسول گرامى اسلام (صلی‌الله علیه و آله) مى‌فرمایند: «بر شما باد به عفو و گذشت؛ چرا که عفو چیزى جز عزت بر انسان نمى‌افزاید».

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

دیدگاه نهج البلاغه درباره نماز

دیدگاه نهج البلاغه درباره نماز

درباره نماز چنين سفارش مى كند: گناهان را از گردن ها باز مى كند، همان گونه كه مهارها از گردن حيوانات باز مى شود. رسول خدا صلى الله عليه و آله نماز را به چشمه آب گرم تشبيه فرموده است كه مقابل در خانه مردى در جريان باشد و آن مرد در هر روز و شب پنج مرتبه در آن شست و شو نمايد (با اين شست و شوى مكرر چه كثافت و چركى در بدن او باقى خواهد ماند؟
روزه داری در آئینه نهج البلاغه

روزه داری در آئینه نهج البلاغه

حرس الله عباده المؤ منين بالصلوات و الزكوات، و مجاهده الصيام فى الايام المفروضات، تسكينا لا طرافهم، و تخشيعا لابصارهم، و تذليلا لنفوسهم خداوند متعال بندگان را ايمان خود را از فريبكارى هاى شيطان محفوظ و مصون مى دارد، به وسيله نمازها و زكات دادن و تحمل مشقت به وسيله روزه گرفتن در روزهاى مقرر (رمضان مبارك) و براى ايجاد آرامش در اعضاى آنان و براى خاشع نمودن چشمان و رام كردن نفس ها.
دیدگاه امام علی علیه السلام درباره روزه

دیدگاه امام علی علیه السلام درباره روزه

كم من صائم ليس له من صيامه اءلا الجوع و الظما، و كم من قائم ليس له من قيامه الا السهر و العناء، حبذا نوم الاكياس و افطارهم بسا روزه دارى كه از روزه اش جز گرسنگى و تشنگى نصيبى نيابد، و بسا شب زنده دارى كه از عبادت شبانه اش جز رنج و بى خوابى بهره اى نبرد، خوشا خواب زيركان (عارف) و روزه خوارى آنان!
دوستى و دشمنى

دوستى و دشمنى

اءصدقاوك ثلاتة و اءعداوك ثلاثة، فاءصدقاوك: صديقك، و صديق صديقك، و عدو عدوك. و اءعداوك: عدوك، و عدو صديقك، و صديق عدوك دوستان تو سه دسته اند و دشمنانت نيز سه دسته اند، اما دوستانت عبارت اند از: دوستت، دوست دوستت، دشمن دشمنت؛ اما دشمنانت؛ دشمن تو، دشمن دوستت و دوست دشمن تو.
No image

حج در سخنان امیر المومنین علیه السلام

الكعبة جعله سبحانه و تعالى للاسلام علما، و للعائذين حرما، فرض ‍ حقه، و اءوجب حجه، و كتب عليكم و فادته فقال سبحانه: و لله على الناس ‍ حج البيت من استطاع اليه سبيلا، و من كفر فاءن الله غنى عن العالمين خداوند سبحان كعبه را نشانى براى اسلام و حرم امنى براى پناه آورندگان به آن قرار داد. حج و اداى حق آن را واجب گرداند و همه را به زيارت آن فراخواند و فرمود: بر هر كسى كه بتواند، زيارت (كعبه واجب ) است و آن كس كه كفر ورزد، خداوند از همه جهانيان بى نياز است.
Powered by TayaCMS