دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

نکاتی در مورد خشم

No image
نکاتی در مورد خشم

افراد مختلف عقايد و برداشت‌های متفاوتی از خشم دارند و آستانه خشم افراد با يكديگر متفاوت است، ولی می‌توان از راه حل‌هايی برای مقابله با موقعيت‌هايی كه باعث خشم می‌شود استفاده كرد. خشم يكی از هيجان‌های پيچيده انسان است. خشم واكنشی متداول نسبت به ناكامی و بدرفتاری است. همه ما در طول زندگی با موقعيت‌های خشم برانگيز روبه‌رو می‌شويم. اشكال اساسی خشم اين است كه اگر چه بخشی از زندگی است ولی ما را از رسيدن به اهداف خود باز می‌دارد و علت اينكه افراد در مورد خشم اين قدر دچار تعارض هستند، همين نكته است. از يك طرف خشم پاسخ طبيعی انسان است و از طرف ديگر می‌تواند روابط بين فردی را مختل كند و ما را از رسيدن به اهداف خود باز دارد. هيجان‌هايی كه غالباً با خشم همراه هستند عبارتند از عصبانيت، خشونت، خصومت،
كينه‌توزی، غضب، تنفر، تحريك، حسادت، رنجش، غرض، تحقير و ناراحتی چون تعاريف و تجربيات ما از اين احساسات متفاوت است. توصيف دقيق آنها غير ممكن است. نكته مهم شناخت اين مسأله است كه چه وقت خشم برای شما مشكل ايجاد می‌كند و زندگيتان را به طور جدی به مخاطره می‌اندازد. اگرچه ما عقايد و برداشت‌های متفاوتی از خشم داريم و آستانه خشم ما با يكديگر متفاوت است، ولی می‌توانيم از راه حل‌های مطرح شده برای مقابله با موقعيت‌هايی كه خشم باعث بروز مشكلاتی برای ما می‌شود استفاده كنيم.

نگرش مقابله ای اتخاذ كنيد و از لحاظ هيجانی خلاق باشيد؛ يك نقطه شروع خوب برای آموختن نحوه مقابله با خشم تجزيه و تحليل ارزيابی‌های اوليه خود است. وقتی ارزيابی اوليه از رويدادی ناكام كننده و مشكل ساز به عمل می‌آوريد بايد معين كنيد آيا مسأله ارزش ناراحت شدن را دارد يا نه. اينجاست كه می‌توانيد از مهارت‌های تفكر منطقی خود بهره مند شويد. با توجه به اينكه آرزو كردن بهترين‌ها در زندگی ميل طبيعی هر انسان است، همه ما انتظارات و خواسته‌هايی داريم كه هميشه معقول و منطقی نيستند از اين رو بررسی منطقی بودن ارزيابی‌های خود را به صورت يك عادت درآوريد.

خود آرام سازی؛ وقتی عصبانی هستيد استفاده از مهارت خود آرام سازی بسيار مفيد و اثربخش است حقيقت دارد كه می‌گويند وقتی عصبانی هستيد قبل از اينكه پاسخی بدهيد بايد تا ۱۰ بشماريد. اين كار به شما فرصت می‌دهد تا با استفاده از مهارت‌های حل مسأله خود، بهترين راه حل را انتخاب كنيد. شما می‌توانيد از احساس خشم خود به عنوان نشانه‌ای برای شروع خود آرام سازی استفاده كنيد. شما می‌توانيد با استفاده از مهارت‌های تنفس آرام و عميق در مدتیی كوتاه خود را كاملاً آرام سازيد. سپس در وضعيت بهتر و آرام‌تر راه حل‌های خود را بررسی كنيد. اگر احساس می‌كنيد كه فرياد زدن يا عمل پرخاشگرانه به نفعتان است می‌توانيد اين كار را بكنيد اما عصبانيت و فرياد كشيدن شما در اين حالت انتخابی است نه نتيجه خشم غير قابل كنترل. همچنين می‌توانيد از خود آرام سازی برای آماده كردن خود جهت مواجه شدن با موقعيت خشم بر انگيز استفاده كنيد می‌توانيد با مرور ذهنی نحوه واكنش خود در موقعيت مزبور خود را نسبت به آن موقعيت حساسيت زدايی كنيد خود را آرام كنيد و تصور نماييد كه در معرض ناكامی يا بدرفتاری قرار گرفته ايد و با استفاده از مهارت خود آرام سازی آن را مهار كنيد اگر به اندازه كافی اين روش را تمرين كنيد، احساس خواهيد كرد كه برای مقابله موفقيت‌آميز با ناكامی و بدرفتاری واقعی در هر زمان آمادگی داريد. از روش خود آرام‌سازی برای حفظ كنترل خود در مواقع ناكامی يا وقتی كه مورد بی‌حرمتی واقع می‌شويد استفاده كنيد.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

دیدگاه نهج البلاغه درباره نماز

دیدگاه نهج البلاغه درباره نماز

درباره نماز چنين سفارش مى كند: گناهان را از گردن ها باز مى كند، همان گونه كه مهارها از گردن حيوانات باز مى شود. رسول خدا صلى الله عليه و آله نماز را به چشمه آب گرم تشبيه فرموده است كه مقابل در خانه مردى در جريان باشد و آن مرد در هر روز و شب پنج مرتبه در آن شست و شو نمايد (با اين شست و شوى مكرر چه كثافت و چركى در بدن او باقى خواهد ماند؟
روزه داری در آئینه نهج البلاغه

روزه داری در آئینه نهج البلاغه

حرس الله عباده المؤ منين بالصلوات و الزكوات، و مجاهده الصيام فى الايام المفروضات، تسكينا لا طرافهم، و تخشيعا لابصارهم، و تذليلا لنفوسهم خداوند متعال بندگان را ايمان خود را از فريبكارى هاى شيطان محفوظ و مصون مى دارد، به وسيله نمازها و زكات دادن و تحمل مشقت به وسيله روزه گرفتن در روزهاى مقرر (رمضان مبارك) و براى ايجاد آرامش در اعضاى آنان و براى خاشع نمودن چشمان و رام كردن نفس ها.
دیدگاه امام علی علیه السلام درباره روزه

دیدگاه امام علی علیه السلام درباره روزه

كم من صائم ليس له من صيامه اءلا الجوع و الظما، و كم من قائم ليس له من قيامه الا السهر و العناء، حبذا نوم الاكياس و افطارهم بسا روزه دارى كه از روزه اش جز گرسنگى و تشنگى نصيبى نيابد، و بسا شب زنده دارى كه از عبادت شبانه اش جز رنج و بى خوابى بهره اى نبرد، خوشا خواب زيركان (عارف) و روزه خوارى آنان!
دوستى و دشمنى

دوستى و دشمنى

اءصدقاوك ثلاتة و اءعداوك ثلاثة، فاءصدقاوك: صديقك، و صديق صديقك، و عدو عدوك. و اءعداوك: عدوك، و عدو صديقك، و صديق عدوك دوستان تو سه دسته اند و دشمنانت نيز سه دسته اند، اما دوستانت عبارت اند از: دوستت، دوست دوستت، دشمن دشمنت؛ اما دشمنانت؛ دشمن تو، دشمن دوستت و دوست دشمن تو.
No image

حج در سخنان امیر المومنین علیه السلام

الكعبة جعله سبحانه و تعالى للاسلام علما، و للعائذين حرما، فرض ‍ حقه، و اءوجب حجه، و كتب عليكم و فادته فقال سبحانه: و لله على الناس ‍ حج البيت من استطاع اليه سبيلا، و من كفر فاءن الله غنى عن العالمين خداوند سبحان كعبه را نشانى براى اسلام و حرم امنى براى پناه آورندگان به آن قرار داد. حج و اداى حق آن را واجب گرداند و همه را به زيارت آن فراخواند و فرمود: بر هر كسى كه بتواند، زيارت (كعبه واجب ) است و آن كس كه كفر ورزد، خداوند از همه جهانيان بى نياز است.
Powered by TayaCMS