دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

امام حسن عسکری (علیه‌السلام) فرمودند: «التواضع نعمة لایُحسد علیها»

«فروتنی، نعمتی است که کسی بر آن حسد نمی‌ورزد» (تحف العقول، ص 368)
امام حسن عسکری (علیه‌السلام) فرمودند: «التواضع نعمة لایُحسد علیها»
امام حسن عسکری (علیه‌السلام) فرمودند: «التواضع نعمة لایُحسد علیها»

امام حسن عسکری (علیه‌السلام) فرمودند:

«التواضع نعمة لایُحسد علیها»
«فروتنی، نعمتی است که کسی بر آن حسد نمی‌ورزد» (تحف العقول، ص 368)

نعمتهای دنیوی دو دسته‌اند: برخی از آنها حسادت افراد دیگر را برمی‌انگیزاند مانند نعمت تیزهوشی، بدن قوی، قیافه زیبا و ... زیرا فایده و بهره این گونه نعمتها غالبا نصیب صاحب نعمت است و افراد دیگر از آن بهره‌ای نمی‌برند. دسته دوم، نعمتهایی هستند که که از برکات آنها نه تنها صاحب نعمت که دیگران نیز از آن بهره‌مند می‌شوند و لذا غالبا حسادت افراد دیگر را به دنبال ندارند، یکی از این نعمتها تواضع و فروتنی است.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

No image

عيب پوشى

پوشاندن عيوب ديگران من اءشرف اءعمال الكريم، غفلته عما يعلم. از كارهاى شرافتمندانه مرد كريم آن است كه از آن چه كه مى داند خود را به غفلت مى زند (و عيب ديگران را ناديده مى پندارد).
No image

صله رحم در نهج البلاغه

غريب حقيقى رب بعيد اءقرب من قريب، و قريب اءبعد من بعيد. و الغريب من لم يكن له حبيب. بسا دورى كه از هر نزديكى نزديك تر است و بسا نزديكى كه از هر دورى از آدمى دورتر است، غريب كسى است كه دوستى نداشته باشد.
امانت دارى و رازپوشى

امانت دارى و رازپوشى

سرزنش على (ع) به اصحابش و هو يلوم اءصحابه: قد ترون عهودالله منقوضة فلا تغضبون، و اءنتم لنقض ذمم آبائكم تاءنفون. در سرزنش اصحاب خود مى فرمايد: پيمان هاى خدا را شكسته مى بينيد و به خشم نمى آييد، در حالى كه شكسته شدن پيمان هاى پدرانتان را عار مى دانيد و ناراحت مى شويد.
Powered by TayaCMS