دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

حکمت 474 نهج البلاغه ،همردیف شهیدان‌

آن کس که در راه خدا جهاد کند و شربت شهادت بنوشد بلند مقام‌تر از آن کس نیست که توانایی بر گناه داشته باشد و دامن خود را آلوده نکند. (یکصد وپنجاه درس زندگی؛ آیت الله مکارم شیرازی)
حکمت 474 نهج البلاغه ،همردیف شهیدان‌
حکمت 474 نهج البلاغه ،همردیف شهیدان‌

همردیف شهیدان‌[1]

قال علی (ع):« مَا الُمجاهِدُ الشَّهِیْدُ فی سَبِیْلِ اللَّهِ بِأَعْظَمَ أَجْراً مِمَّنْ قَدَرَ فَعَفَّ »(نهج‌البلاغه، کلمات قصار، ش474)

از نظر منطق اسلام بزرگ‌ترین جهاد، جهاد با هوس‌هاى سرکش مخصوصاً در محیطهاى آلوده است، حتى جهاد با دشمن آن‌گاه نتیجه بخش خواهد بود که با اخلاص و اتحاد و نیّت پاک و دور از خود خواهى و اغراض شخصى صورت گیرد و اینها جز با پرورش اخلاقى کافى و جهاد با نفس ممکن نیست.

به همین دلیل على علیه السلام مى‌فرماید آنها که در میدان جهاد با هوا و هوس پیروز مى‌گردند و در محیط هاى آلوده دامان خود را پاک نگه مى‌دارند کمتر از مجاهدان شهید در راه خدا نیستند، حتى در دنبال این حدیث در نهج‌البلاغه مى‌خوانیم این گونه افراد در ردیف فرشتگان آسمانى هستند!

    پی نوشت:
  • [1] . مکارم شیرازی، ناصر؛ یکصد وپنجاه درس زندگی ، قم، نسل جوان، 1388 ش، ص107.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

No image

عيب پوشى

پوشاندن عيوب ديگران من اءشرف اءعمال الكريم، غفلته عما يعلم. از كارهاى شرافتمندانه مرد كريم آن است كه از آن چه كه مى داند خود را به غفلت مى زند (و عيب ديگران را ناديده مى پندارد).
No image

صله رحم در نهج البلاغه

غريب حقيقى رب بعيد اءقرب من قريب، و قريب اءبعد من بعيد. و الغريب من لم يكن له حبيب. بسا دورى كه از هر نزديكى نزديك تر است و بسا نزديكى كه از هر دورى از آدمى دورتر است، غريب كسى است كه دوستى نداشته باشد.
امانت دارى و رازپوشى

امانت دارى و رازپوشى

سرزنش على (ع) به اصحابش و هو يلوم اءصحابه: قد ترون عهودالله منقوضة فلا تغضبون، و اءنتم لنقض ذمم آبائكم تاءنفون. در سرزنش اصحاب خود مى فرمايد: پيمان هاى خدا را شكسته مى بينيد و به خشم نمى آييد، در حالى كه شكسته شدن پيمان هاى پدرانتان را عار مى دانيد و ناراحت مى شويد.
Powered by TayaCMS