دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

امام موسی کاظم (ع):

«مَثَل دنیا همانند ماری است که پوست ظاهر آن نرم و لطیف و خوشرنگ، ولی در درون آن سمّ کشنده‌ای است که مردان عاقل و هوشیار از آن گریزانند و بچه صفتان و بول‌هوسان به آن عشق می‌ورزند».(تحت العقول، ص 292)
امام موسی کاظم (ع):
امام موسی کاظم (ع):

امام کاظم (ع):

«مَثَلُ الدینا مثل الحَیَّة، مَسُّها لَیِّنٌ و فی جوفها السَّمُ القاتلُ، یَحْذَرُها الرجالُ ذوی العقول و یَهْوی الیها الصِبْیان بایدیهم» (تحت العقول، ص 292)

«مثل دنیا همانند ماری است که پوست ظاهر آن نرم و لطیف و خوشرنگ، ولی در درون آن سمّ کشنده‌ای است که مردان عاقل و هوشیار از آن گریزانند و بچه صفتان و بول‌هوسان به آن عشق می‌ورزند».

توضیح: نعمت‌های دنیا نه تنها بد نیست، بلکه استفاده معقول از آن‌ها مورد تأکید اسلام است. آنچه از نظر اسلام به شدّت از آن نهی شده است و دلبستگی به دنیا و خو گرفتن و لذائذ زندگی است که سبب می‌شود افراد در هنگام نیاز به فداکاری و گذشتن از دنیا به خاطر خداوند، استقامت کافی را نداشته باشند و نتوانند از حق و حقیقت دفاع کنند. به ویژه اگر این دنیا طلبی از راه عوام باشد و هدیه‌های نامشروع و غذاهای حرام و شبه ناک، شکم‌ها را پر کرده باشد، هم دل‌ها از درک و دریافت هدایت و حق محروم می‌شود، هم لقمه‌های حرام، دینداری و تعهد را کاهش می‌دهد و عمل به وظیفه را در بوتۀ فراموشی قرار می‌دهد.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

کتاب زلال احکام جلد 2

کتاب زلال احکام جلد 2

از مجموعه کتاب های سوالات احکام جلد دوم
کتاب بیراهه 2 شیطان پرستی

کتاب بیراهه 2 شیطان پرستی

شیطان گرایی یک جریان گسترده ی ضد فرهنگی است که متأسفانه به علت جذابیت هایی که دارد، تعدادی از جوانان را به خود جذب می کند در اینکه افراد پس از مدتی پیروی از این جریان، احساس خستگی و ناکامی و سرخوردگی می کنند و اگر از ابتدا این جذابیت ها و پیامدهای گرایش به شیطان گرایی را می دانستند، چه بسا بسیاری از آن ها از آغاز به آن آلوده نمی شدند تردیدی نیست.
کتاب بیراهه 3 بهائیت

کتاب بیراهه 3 بهائیت

فرقه‎سازی از دیرباز به عنوان یکی از ابزارهای کارآمد برای خنثی کردن نیروهای فعال در بدنة یک جامعه به شمار می‌رود
کتاب زلال احکام جلد 1

کتاب زلال احکام جلد 1

از مجموعه کتاب های سوالات احکام جلد اول
کتاب زن در اجتماع

کتاب زن در اجتماع

از مجموعه کتاب های ریحانه جلد سوم
Powered by TayaCMS