دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

ششمین کنگره اروپایی فلسفه تحلیلی برگزار می‌شود

No image
ششمین کنگره اروپایی فلسفه تحلیلی برگزار می‌شود
ششمین کنگره اروپایی فلسفه تحلیلی در کراکو لهستان در روزهای 21 تا 26 آگوست سال 2008(31 مرداد تا 5 شهریور) به همت موسسه فلسفه دانشگاه یاگیلونیان لهستان برگزار می شود.
 
به گزارش خبرنگار آئین و اندیشه فارس این سلسله کنگره‌ها موسوم به ECAP هر سه سال توسط انجمن اروپایی فلسفه تحلیلی به هدف ایجاد ارتباط و تشویق به همکاری فیلسوفان اروپایی برگزار خواهد شد. کنگره پیشین در سال 2005 در لیسبوا برگزار شد.
ششمین کنگره این انجمن به طور محلی و با همکاری موسسه فلسفه دانشگاه یاگیلولینان لهستان و آکادمی علوم این کشور برگزار می شود.  این همایش در کراکو بزرگترین شهر جنوبی لهستان در کنار رودخانه ویستوال برگزار خواهد شد. کراکو در قرون یازدهم تا شانزدهم پایتخت لهستان بوده است. این شهر میراث فرهنگی و آثار دیدنی حیرت انگیزی دارد. زبان برگزاری این همایش نیز انگلیسی می باشد  .
در ابتدای این همایش سخنگوی ریاست جمهوری لهستان و شهردار کراکو نیز سخنرانی خواهند کر.
فلسفه تحلیلی که با آغاز سده بیستم و با کوشش‌های فلسفی چهره‌های شاخصی چون فرگه؛ راسل؛ وایتهد و مور شروع شد عمدتا در کشورهای انگلیسی زبان چون آمریکا و انگلیس رشد کرد و با آثار اندیشمندانی چون ویتگنشتاین؛ کواین؛ آوستین؛ کارناپ؛ استراوسن؛ دیویدسون و ... بالید .
عمده مباحث فلسفه تحلیلی به تحلیل زبان؛ معرفت شناسی و مباحث منطقی و سایر فلسفه‌های درجه دوم چون فلسفه زبان؛ فلسفه ذهن؛ فلسفه اخلاق؛ فلسفه دین و ... می‌پردازد. علی رغم این نباید تلقی افراطی را که میان فلسفه تحلیلی و فلسفه قاره‌ای تمایزی پرناشدنی قائل می‌شود؛ جدی گرفت  .
در سالهای اخیر کوشش های فراوانی از سوی فیلسوفان برای تقریب این دو جریان فکری صورت گرفته است.
 
 
منبع: www.farsnews.ir

 

Powered by TayaCMS

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

ابن سینا؛ نابغه مشرق زمین

ابن سینا؛ نابغه مشرق زمین

ابوعلی سینا معروف به شیخ الرئیس، یکی از بزرگترین و معروفترین فیلسوفان جهان اسلام می‌باشد که تاثیر وافری بر فلسفه و نظریات فلسفی نهاده است.
No image

از ممکن الوجود تا واجب الوجود

برهان صدیقین نخستین بار بر اساس آیات قرآن کریم و توسط ابوعلی سینا فیلسوف و دانشمند مسلمان ارائه شد.
ابن عربی و مخالفت عرفانی با قاعده الواحد

ابن عربی و مخالفت عرفانی با قاعده الواحد

آنچه مسلم است آنکه ابن عربی از جمله عارفان بزرگ مسلمان است. عرفان ابن عربی وحدت وجودی است.
تقریر علامه طباطبایی شاهکاری در مسئله برهان صدیقین

تقریر علامه طباطبایی شاهکاری در مسئله برهان صدیقین

گرچه علامه طباطبایی تقریر خود از برهان صدیقین را مبتنی بر کتاب اسفار ملاصدرا بیان می‌کند، اما به اذعان بسیاری از متفکران برهان علامه کاملترین و بهترین برهان نسبت به پیشینیان خود است.
مخالفان منطقی و عقلانی قاعده الواحد

مخالفان منطقی و عقلانی قاعده الواحد

آقا حسین خوانساری از جمله مخالفان سرسخت قاعده الواحد است.
Powered by TayaCMS