دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

نتایج عفو و گذشت

در فرهنگ اسلامی ما مسلمانان، عفو و گذشت، کار با ارزشی است.
نتایج عفو و گذشت
نتایج عفو و گذشت

در فرهنگ اسلامی ما مسلمانان، عفو و گذشت، کار با ارزشی است.

بزرگان دین ما کسانی را که نسبت به آنان دچار لغزش و خطایی می‌شدند، مورد عفو و بخشش قرارمی دادند. شخصی روی سر مبارک رسول خدا (ص) خاکروبه ریخت و چند بار رسول خدا (ص) را رنجاند.

روزی رسول خدا از کنار خانه‌اش گذشت. خبری از شخص مزاحم نشد. از احوال آن فرد جویا شد. گفتند: مریض است و در بستر بیماری افتاده است.

پیامبر(ص) به عیادتش رفت و وی را مورد لطف و مرحمت خویش قرار داد. آن شخص وقتی بزرگواری وگذشت رسول خدا را دید، مسلمان شد.بخشش سبب آرامش عفوکننده و رها شدن از عصبانیت و کینه و تنفر می‌شود.

بخشش موجب تغییراتی در فکرهای منفی می‌شود و جای آن را فکرهای سازنده و مثبت می‌گیرد و موجب تغییر رفتار شخص خطاکار می‌شود. بخشیدن سبب می‌شود که فرد خطاکار از رفتاراشتباه خود شرمنده شود و کار رنجانیدن دیگران را کنار بگذارد و با دیگران رابطه صمیمی برقرار کند. عفو و بخشیدن افراد خطا کار، موجب رضایت خداوند هم می‌شود.

آثار عفو و گذشت

1ـ عفو و گذشت، گاه دشمنان سرسخت را به دوستان صمیمى تبدیل مى کند.

2ـ عفو و گذشت، سبب بقاى حکومت ها و دوام قدرت است. پیامبراکرم(صلی‌الله علیه و آله) مى‌فرمایند: «عفو پادشاهان سبب بقای حکومت است.» چرا که از دشمنى‌ها و مخالفت‌ها مى‌کاهد و بر دوستان و طرفداران مى‌افزاید.‌

‌3ـ سبب عزت و آبرو مى‌گردد. رسول گرامى اسلام (صلی‌الله علیه و آله) مى‌فرمایند: «بر شما باد به عفو و گذشت؛ چرا که عفو چیزى جز عزت بر انسان نمى‌افزاید».

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

ابن سینا؛ نابغه مشرق زمین

ابن سینا؛ نابغه مشرق زمین

ابوعلی سینا معروف به شیخ الرئیس، یکی از بزرگترین و معروفترین فیلسوفان جهان اسلام می‌باشد که تاثیر وافری بر فلسفه و نظریات فلسفی نهاده است.
No image

از ممکن الوجود تا واجب الوجود

برهان صدیقین نخستین بار بر اساس آیات قرآن کریم و توسط ابوعلی سینا فیلسوف و دانشمند مسلمان ارائه شد.
ابن عربی و مخالفت عرفانی با قاعده الواحد

ابن عربی و مخالفت عرفانی با قاعده الواحد

آنچه مسلم است آنکه ابن عربی از جمله عارفان بزرگ مسلمان است. عرفان ابن عربی وحدت وجودی است.
تقریر علامه طباطبایی شاهکاری در مسئله برهان صدیقین

تقریر علامه طباطبایی شاهکاری در مسئله برهان صدیقین

گرچه علامه طباطبایی تقریر خود از برهان صدیقین را مبتنی بر کتاب اسفار ملاصدرا بیان می‌کند، اما به اذعان بسیاری از متفکران برهان علامه کاملترین و بهترین برهان نسبت به پیشینیان خود است.
مخالفان منطقی و عقلانی قاعده الواحد

مخالفان منطقی و عقلانی قاعده الواحد

آقا حسین خوانساری از جمله مخالفان سرسخت قاعده الواحد است.
Powered by TayaCMS