دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

تصرفات علمی و عملی معصوم

No image
تصرفات علمی و عملی معصوم

بر اساس آموزه هاي وحياني قرآن، کاري که پيامبر(ص) انجام مي دهد تنها آموزش و تربيتي نيست که هر انسان ديگري انجام مي دهد، بلکه نوعي تصرف در جان آدمي است.

وقتي ما در درس استادي شرکت مي کنيم که علمي را بياموزيم يا در عمل به ما اخلاق بياموزد و ما را پرورش دهد، استاد تنها کاري که انجام مي دهد آموزش و پرورش معمولي است؛ اما وقتي در کلاس آموزش و پرورش پيامبر(ص)شرکت مي کنيم تا براساس فلسفه بعثت و هدف و حکمت ارسال رسولان و انزال کتب به ما چيزي بياموزد و ما را پرورش دهد، در جان ما تصرف مي کند.

اينکه خداوند در آياتي از جمله 129 سوره بقره و 164 سوره آل عمران و 2 سوره جمعه مي فرمايد: يُعَلِّمُهُمُ الْکِتَابَ وَالْحِکْمَةَ وَيُزَکِّيهِم؛ کتاب و حکمت را به آنان تعليم دهد و آنها را تزکيه نمايد و پرورش دهد. اين آموزش و پرورش تنها به گفتن نيست، بلکه با تصرفاتي است که مي کند تا جان ما را تغيير مي دهد.

اصولاعلمي که پيامبر(ص) تعليم مي دهد فراتر از علم اکتسابي و علم حصولي است، بلکه علم لدني و شهودي و حضوري است. از اين رو ما را با حقايق نه تنها آشنا مي کند بلکه جان ما را با ملکوت عالم پيوند مي زند. در قرآن آمده دعا و صلوات پيامبر(ص) را همانند دعا و صلوات ديگران ندانيم، بلکه ايشان با اين کار در شما تصرف مي کند. اين تصرفات پيامبر(ص) در شما موجب بيرون آمدن انسان از ظلمات به نور (احزاب، آيه 43)، ايجاد تقرب به خداوند (توبه، آيه 99)، پاکي روح از هر گونه پليدي (توبه، آيه 103) و مانند آنها مي شود.

البته همه امامان معصوم(ع) از چنين توانايي برخوردار هستند. لذا توسل به آنان و برخورداري از صلوات و دعاهاي آنان به معناي آن است که انسان تحت تصرفات آنان تعليم و تزکيه ويژه اي مي بيند و به کمالات مي رسد. پس نبايد توسل و دعا و صلوات آنان را عادي تلقي کرد. آنان همان طوري که در چشم ياران خويش تصرف مي کنند و حقايقي از همين جهان را نشان مي دهند؛ چنان که با تصرفات امام سجاد(ع) و امام باقر(ع) زهري و ابوبصير چهره هاي ملکوتي حاجيان را ديدند، همچنين مي توانند در جان هاي ما تصرف کنند. پس براي اينکه به اين درجه از ارتباط برسيم و خودمان را تحت تعليم و تزکيه آنان قرار دهيم، به آنان صلوات بفرستيم و به سخنان حکيمانه شان عمل کنيم تا از تصرفات آنان به سبب مودت و محبت بهره مند شويم.

روزنامه كيهان، شماره 21190 به تاريخ 3/8/94، صفحه 6 (معارف)

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

No image

مديريت موفق زمان

هر انساني در طول روز فقط 24ساعت يا 1440دقيقه يا86400ثانيه فرصت دارد تا به كار هاي خود برسد چطور مي شود يك فرد در اين مدت يك كشور را اداه كند ووقت هم اضافه مي اورد در حالي كه برخي ديگر در همين زمان قادر به ساده ترين كارها هم نيستن... مديريت زمان وقت گير است ايا بهتر نيست به جاي خواندن كتاب و شركت در دوره هاي مديريت زمان وقتمان را صرف كارهاي ديگر كنيم؟جواب اين سوال در قصه ي مرد هيزم شكن است مردي مسئول قطع 500درخت بود اما اره اي كند داشت مردم به او گفتند تو بايد اره ات را تيز كني هيزم شكن پاسخ داد=ان قدر كار دارم كه وقت براي تيز كردن اره ندارم
No image

مديريت زمان

زمان با ارزش ترين منبعي است كه در اختيار داريم . در بعضي از زبانها وقت وزمان متداول ترين كلماتي است كه به كار مي روند. وقت بسيار با ارزش تر از پول است ما مي توانيم زندگي خودرا به مدت زماني كه در دنيا به ما اختصاص داده شده است توصيف كنيم.
No image

نقشه های ذهنی مدیران

مدیریت زمان- تهیه کننده: امین قبادی- مدیریت زمان زمانی شخصی گفته است :اگر اول ندانید به کجا می روید؛ سزاوارید که در آخر از نا کجا آباد سر در بیاورید.اهداف، انرژی های ما را متمرکز و یکی میکند.افراد از کوه ها صعود می کنند چرا که میخواهند در آنجا باشند.آنها چالشهایشان را با غلبه کردن به نمایش می گذارند. بنابراین، اهداف بر انگیزنده هستند.
No image

21 روش عالی جهت انجام بیشترین کار در کمترین زمان

شما هیچوقت برای انجام تمام کارهایی که باید انجام بدهید فرصت کافی ندارید . شما به معنای واقعی کلمه در انبوه کارها ، مسئولیتهای فردی، پروژه ها، روزنامه ها ، مجله های زیادی که باید بخوانید وکتابهایی که روی هم انبار شده اند تایک روز به سراغ آنها بروید غرق شده اید. اماواقعیت اینست که هیچوقت نمی توانید عقب افتادگی خود راجبران کنید واز کارهایتان جلوبیفتید...
Powered by TayaCMS