دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

عن ابی عبدالله (علیه الاسلام) قال:«اذا اتاک اخوک فأته بما عندک واذا دعوته فتکلف له»

حضرت امام صادق (علیه السلام) فرمود: «اگر برادر دینیت نزد تو آمد، هر چه حاضر داشتی، برایش بیاور، اما اگر او را دعوت کردی، خود را برایش به زحمت بینداز.(غذایی مناسب با مهمان، تهیه کن)» (حلیة المتقین، صفحه 58)
عن ابی عبدالله (علیه الاسلام) قال:«اذا اتاک اخوک فأته بما عندک واذا دعوته فتکلف له»
عن ابی عبدالله (علیه الاسلام) قال:«اذا اتاک اخوک فأته بما عندک واذا دعوته فتکلف له»

عن ابی عبدالله (علیه الاسلام) قال:

«اذا اتاک اخوک فأته بما عندک واذا دعوته فتکلف له»

(کافی، ج 6، ص 276، ح 6)

حضرت امام صادق (علیه السلام) فرمود:

«اگر برادر دینیت نزد تو آمد، هر چه حاضر داشتی، برایش بیاور، اما اگر او را دعوت کردی، خود را برایش به زحمت بینداز.(غذایی مناسب با مهمان، تهیه کن)» (حلیة المتقین، صفحه 58)

توضیح:

«آداب مهمانی و مهمانداری»

از سفارش‌های رسول خدا (صلی الله علیه وآله وسلم) به امیرالمؤمنین (علیه السلام) این بود که کسی که بدون دعوت بر سر سفره ای می رود یا به صاحبخانه امر و نهی می‌کند، اگر به او اهانت شد، کسی جز خودش را ملامت نکند. مهمان باید در اختیار صاحبخانه باشد، و هر طور که او صلاح دید، عمل کند.

صفوان، یکی از اصحاب ائمّه، می‌گوید:

روزی عبدالله بن سنان به من گفت:« چیزی داری بخوریم؟

گفتم:«بله.» و سپس پسرم را فرستادم و پولی دادم تا گوشت و تخم مرغ بخرد.

عبدالله گفت: پسرت را کجا فرستادی؟

گفتم: برای خرید مقداری مواد غذایی!

گفت: فوراً او را برگردان! مگر در خانه سرکه و زیتون ندارید؟گفتم: چرا، داریم.

عبدالله گفت: همان را بیاور؛ چرا که من از امام صادق (علیه السلام) شنیدم که هلاک است کسی که آنچه برایش حاضر کنند،ناچیز بشمرد، و هلاک است کسی که آنچه را در خانه دارد، برای پذیرایی از برادرش ناچیز بشمرد .

رسول خدا (صلی الله علیه وآله وسلم) فرمود:«سزاوار نیست مهمان صاحبخانه را ملول و خسته کند، مثلاً زیاد در خانه راه برود، یا زیاد حرف بزند یا دیر بیاید .

و نیز فرمود:«سزاوار نیست مهمان بدون اجازه صاحبخانه، روزه بگیرد. و نیز فرمود:«هر کس به میهمانی دعوت شد، هرگز بدون اجازه میزبان، فرزند خود را همراه نبرد.

    منابع: بحار الانوار، ج 37، ص 308، ح 38.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

مدیریت انتخاب کارگزار

مدیریت انتخاب کارگزار

بی‌گمان، ما همه چیز را مدیریت می‌کنیم، چون که خودمان نیز مدیریت می‌شویم، زیرا جهان به گونه ای نظام یافته که هیچ کس جز خداوند از دایره پاسخ گویی بیرون نیست.
مدیریت از منظر اسلام و قرآن

مدیریت از منظر اسلام و قرآن

تمام عرصه‌های حیات بشری جهت سیر تکاملی خویش، نیازمند مدیر و مدبری کاردان و عالم می‌باشد تا امورات و جوانب زندگی انسان به نحو احسن و عالی تنظیم گشته و با برنامه ریزی صحیح و سنجیده حل و فصل شود.
مدیریت بحران – چالشی برای رهبری

مدیریت بحران – چالشی برای رهبری

اخیرا مدیریت بحران به عنصری مهم در مدیریت تجارت تبدیل گشته است. در شرایط حاضر، هیچ تجارتی از وجود بحران در امان نیست.
پژوهشی موردی در مدیریت پیامبر اکرم‌(ص) در غزوه احزاب

پژوهشی موردی در مدیریت پیامبر اکرم‌(ص) در غزوه احزاب

در مقاله حاضر کوشش شده‌است، در حد امکان یکى از اقدامات مدیریتى پیامبراکرم‌(ص)در جریان "حفرخندق " بحث و بررسى شود، البته این مقاله به مدیریتى که رسول اللَّه ‌در واقعه حفر خندق اعمال کردند محدود نمى‌شود، بلکه موضوع اداره و بهره‌گیرى کامل از این اقدام دفاعى هم مورد بحث قرار مى‌گیرد.
ویژگی های عمومی مدیریت از دیدگاه اسلام

ویژگی های عمومی مدیریت از دیدگاه اسلام

مدیریت به صورت کلی از دشوارترین و در عین حال از ظریف ترین کارهای انسانی است که برای خود ویژگی هایی دارد. چه بسا فقدان یکی از این خصوصیات ، مایه رکود کار و نابسامانی اوضاع قلمرو مدیریت می شود.
Powered by TayaCMS