دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

عن الکاظم (علیه السلام) قال: «لیس منا من ترک دنیاه لدینه و دینه لدنیاه»

حضرت موسی بن جعفر (علیهما السلام) فرمود: «از ما نیست (و به ما بستگی روحانی ندارد) آن کس که دنیای خود را برای دینش یا دین خود را برای دنیای خویش ترک گوید» (بحارالانوار؛ جلد 17، صفحه 208)
عن الکاظم (علیه السلام) قال: «لیس منا من ترک دنیاه لدینه و دینه لدنیاه»
عن الکاظم (علیه السلام) قال: «لیس منا من ترک دنیاه لدینه و دینه لدنیاه»

عن الکاظم (علیه السلام) قال:

«لیس منا من ترک دنیاه لدینه و دینه لدنیاه» (بحارالانوار جلد 17 صفحه 208)

حضرت موسی بن جعفر (علیهما السلام) فرمود:

«از ما نیست (و به ما بستگی روحانی ندارد) آن کس که دنیای خود را برای دینش یا دین خود را برای دنیای خویش ترک گوید»

توضیح:

دین و دنیا دو مقوله از هم بیگانه نبوده و کاملا مرتبط به همدیگرند و رابطه نزدیکی باهم دارند؛ به طوریکه تصور یکی بدون دیگری مشکل است. دین برای دنیا و آخرت بشر برنامه دارد و دنیا ظرف پیاده شدن احکام و مقررات دین و محل امتحان بندگان خدا می باشد و در این صورت است که بهشت و جهنم و ثواب و عقاب معنا پیدا می کند. دنیا وسیله رسیدن انسان به اهداف عالیه‌ای است که دین برای انسان ترسیم کرده است و بدون آن بعثت انبیا و نزول کتابهای آسمانی امری لغو و بیهوده خواهد بود. ناگفته پیداست که از نظر دین وابستگی افراطی به دنیا و مظاهر آن امری مذموم و ناپسند است؛ در مقابل رهبانیت و بریدن از دنیا و عدم توجه به مسائل دنیوی نیز امری غیر قابل قبول و مطرود می باشد. بایستی در دنیا زندگی کرد تا بهشت یا خدای ناکرده جهنم را به دست آورد. لذا ارادتمندان اهل بیت(علیهم السلام) تعادل بین دین و دنیای خود را حفظ می کنند و در دوستی دنیا یا پرهیز از آن، دچار افراط و تفریط نمی‌شوند.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

کتاب وظايف مديران از ديدگاه آيات و روايات

کتاب وظايف مديران از ديدگاه آيات و روايات

در این نوشتار سعی شده از دیدگاه حضرت علی (ع) نظام حکومتی اسلام و مسئولیت کارگزاران و مدیران ذیل عناوینی مانند حقوق متقابل حکومت و مردم، خصوصیات مدیر اسلامی و وظایف وی از نظر اخلاقی بیان شده است.
کتاب فرهنگ ما فرهنگی باز یا بسته

کتاب فرهنگ ما فرهنگی باز یا بسته

کتاب فرهنگ ما، فرهنگی باز یا بسته، مختصر به سه سؤال مهم پاسخ می‌دهد، نخست؛ باز بودن فرهنگی قبل از شکل گیری و استحکام آن، دوم؛ باز بودنی که در دریافت و اقتباس از فرهنگ‌های دیگر سهل انگار باشد، سوم؛ باز بودنی که شیفته و مغلوب فرهنگ‌های دیگر باشد.
کتاب سازمان های مردم نهاد

کتاب سازمان های مردم نهاد

این کتب جهت استخراج راهکارهای ممکن در ایجاد و تقویت زمینه های لازم نظارت سازمان های غیر دولتی بر تبلیغ و ترویج پیام دینی تحقیق و تالیف شده است.
Powered by TayaCMS