دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

حجب نوريه و ظلمانيه سالك

No image
حجب نوريه و ظلمانيه سالك

(بدان اي سالک راه حق!) پيامبر اکرم(ص) فرمود: «براي خداوند، هفتاد هزار حجاب وجود دارد»! «من نور و ظلمه» (بحارالانوار، ج 55، ص 45) يعني خداوند هم «حجب نوريه» دارد و هم «حجب ظلمانيه» اين حجاب هايي که در روايت آمده، همين وابستگي ها و دلبستگی‌هاي به غير خداست. وابستگي به حسنات و مقامات معنويه، وابستگي و حجاب نوراني است، و دلبستگي به ابزار دنيايي و لذات مادي که وابستگي به حيات مادي را در پي دارد حجب ظلماني است. اما چرا حضرت فرمود: «هفتاد هزار حجاب»؟

در يک احتمال ممکن است که اين «هفتادهزار» اشاره به کثرت دلبستگي هاي انسان داشته باشد. يعني حضرت مي خواستند با اين عدد بفرمايند: دلبستگي هاي انسان بسيار زياد بوده و واقعاً شمارش در کار نبوده است. لذا با اين احتمال معناي روايت اين است که انسان موجودي است که چه در بعد ظلماني و چه در بعد نوراني، دلبستگي هاي فراوان پيدا می‌کند، که همه آنها وابستگي به غير خداست. (1)

________________________

1- رسائل بندگی، آيت الله شيخ مجتبی تهرانی، ص 182

روزنامه كيهان، شماره 21106 به تاريخ 23/4/94، صفحه 8 (معارف)

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

گفتگو با حجت الاسلام والمسلمین معین اراکی عضو مجلس خبرگان؛ جنبش علمی و فکری در جهان اسلام مدیون تشیع است

گفتگو با حجت الاسلام والمسلمین معین اراکی عضو مجلس خبرگان؛ جنبش علمی و فکری در جهان اسلام مدیون تشیع است

مصاحبه با استاد دروس عالیه حوزه علمیه قم و عضو مجلس خبرگان رهبری ، حجت الاسلام والمسلمین معین اراکی
گفتگو با حجت الاسلام والمسلمین هادوی؛ مهمترین مسائل شیعیان

گفتگو با حجت الاسلام والمسلمین هادوی؛ مهمترین مسائل شیعیان

حجت‌الاسلام والمسلمین هادوی در سال 1340 در تهران به دنیا آمد. پس از گذراندن تحصیلات مقدماتی به عنوان دانشجوی ممتاز در رشته برق و الکترونیک دانشگاه شریف مشغول به تحصیل شد.
گفت وگو با علاّمه سید جعفر مرتضی؛ لبنان پیشینه تشیّع و وضعیت امروز

گفت وگو با علاّمه سید جعفر مرتضی؛ لبنان پیشینه تشیّع و وضعیت امروز

علا‌مه سیدجعفر مرتضی حسینی عاملی فرزند مرحوم علامه سیدمصطفی مرتضی در تاریخ 1364/2/25 ه‍. ق / 1945/1/6 م در منطقه جنوب لبنان‌، مکانی به نام دیرقانون رأس‌العین به دنیا آمد.
گفتگو با مرحوم آیت الله محمدهادی معرفت؛ شیعه شناسی یکی از ضروریات خدمت به مکتب تشیع است

گفتگو با مرحوم آیت الله محمدهادی معرفت؛ شیعه شناسی یکی از ضروریات خدمت به مکتب تشیع است

متن زیر گفت و گوی ماهنامه اخبار شیعیان با مرحوم آیت الله محمدهادی معرفت (ره) می باشد که بخش هایی از آن خدمت خوانندگان عزیز تقدیم می شود.
Powered by TayaCMS