دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

حصر آبادان باید شکسته شود

حصر آبادان باید شکسته شود" این فرمانی بود که در چهاردهم آبان ‪۱۳۵۹‬ توسط فرماندهی کل قوا حضرت امام خمینی (ره) خطاب به نیروهای مسلح بویژه ارتش جمهوری اسلامی ایران صادر شد.
حصر آبادان باید شکسته شود
حصر آبادان باید شکسته شود

عملیات ثامن‌الائمه - نصر من‌الله و فتح قریب

"حصر آبادان باید شکسته شود" این فرمانی بود که در چهاردهم آبان ‪۱۳۵۹‬ توسط فرماندهی کل قوا حضرت امام خمینی (ره) خطاب به نیروهای مسلح بویژه ارتش جمهوری اسلامی ایران صادر شد.
در این عملیات لشکر ‪ ۷۷‬ثامن‌الائمه ارتش جمهوری اسلامی در پنجم مهرماه ‪ ۱۳۶۰‬با رمز" نصر من‌الله و فتح قریب" از منطقه خرمشهر و آبادان وارد عمل شد و بعد از ‪ ۲‬روز نبرد موفقیت‌آمیز به پایان رسید.

آتش پشتیبانی و هماهنگی بین نیروها و سرعت عمل فوق‌العاده ، باعث شد که در طول ‪ ۲۴‬ساعت اولیه عملیات ، اهداف اصلی به تصرف دلاورمردان ارتش اسلام در آید.

طراحی ، فرماندهی و اجرای این عملیات توسط نیروی زمینی ارتش با شرکت وهمکاری یگان‌هایی از سپاه پاسداران صورت گرفت و تیپ یکم لشکر ‪ ۷۷‬از منطقه ذوالفقاریه، تیپ دوم از منطقه فیاضیه و تیپ سوم از منطقه دارخوین حمله را آغاز کرده و با محاصره نیروهای دشمن ، خطوط مورد نظر را تصرف کردند.

تصرف و تامین ساحل شرق رودخانه کارون با آزادسازی ‪ ۱۵۰‬کیلومتر مربع از زمین‌های خودی ، خارج شدن آبادان از محاصره دشمن، تلفات انسانی دشمن شامل ‪ ۳‬هزار کشته و زخمی و یک هزار و ‪ ۶۵۶‬اسیر از جمله نتایج این عملیات بوده است.

انهدام ‪ ۹۰‬دستگاه تانک و نفربر و ‪ ۱۰۰‬دستگاه انواع خودرو، سرنگونی ‪۳‬ فروند هواپیما و یک فروند هلی کوپتر نیز از جمله ضایعات لجستکی دشمن بوده است.

در این عملیات ‪ ۱۰۰‬دستگاه تانک ، ‪ ۶۰‬دستگاه نفربر ، سه دستگاه لودر، ‪ ۵‬عراده توپ و ‪ ۱۵۰‬دستگاه خودرو به صورت غنایم به دست لشکریان اسلام رسید.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

گفتگو با حجت الاسلام والمسلمین معین اراکی عضو مجلس خبرگان؛ جنبش علمی و فکری در جهان اسلام مدیون تشیع است

گفتگو با حجت الاسلام والمسلمین معین اراکی عضو مجلس خبرگان؛ جنبش علمی و فکری در جهان اسلام مدیون تشیع است

مصاحبه با استاد دروس عالیه حوزه علمیه قم و عضو مجلس خبرگان رهبری ، حجت الاسلام والمسلمین معین اراکی
گفتگو با حجت الاسلام والمسلمین هادوی؛ مهمترین مسائل شیعیان

گفتگو با حجت الاسلام والمسلمین هادوی؛ مهمترین مسائل شیعیان

حجت‌الاسلام والمسلمین هادوی در سال 1340 در تهران به دنیا آمد. پس از گذراندن تحصیلات مقدماتی به عنوان دانشجوی ممتاز در رشته برق و الکترونیک دانشگاه شریف مشغول به تحصیل شد.
گفت وگو با علاّمه سید جعفر مرتضی؛ لبنان پیشینه تشیّع و وضعیت امروز

گفت وگو با علاّمه سید جعفر مرتضی؛ لبنان پیشینه تشیّع و وضعیت امروز

علا‌مه سیدجعفر مرتضی حسینی عاملی فرزند مرحوم علامه سیدمصطفی مرتضی در تاریخ 1364/2/25 ه‍. ق / 1945/1/6 م در منطقه جنوب لبنان‌، مکانی به نام دیرقانون رأس‌العین به دنیا آمد.
گفتگو با مرحوم آیت الله محمدهادی معرفت؛ شیعه شناسی یکی از ضروریات خدمت به مکتب تشیع است

گفتگو با مرحوم آیت الله محمدهادی معرفت؛ شیعه شناسی یکی از ضروریات خدمت به مکتب تشیع است

متن زیر گفت و گوی ماهنامه اخبار شیعیان با مرحوم آیت الله محمدهادی معرفت (ره) می باشد که بخش هایی از آن خدمت خوانندگان عزیز تقدیم می شود.
Powered by TayaCMS