دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

حیا؛ گمشده رسانه ملی

کسی که حیا ندارد ایمان ندارد(کلینی: کافی، ج 2) .
حیا؛ گمشده رسانه ملی
حیا؛ گمشده رسانه ملی
نویسنده: علیرضا فرقانی

امام صادق (ع) می‌فرماید:

«لَا إِیمَانَ لِمَنْ لَا حَیاءَ لَه‌»

کسی که حیا ندارد ایمان ندارد(کلینی: کافی، ج 2) .از آنجایی که ایمان در حوزه فردی، شرط لازم برای تشکیل حکومت دینی می‌باشد و حیا با ایمان نسبتی مستقیم دارد، شرط تثبیت و بقای حکومت دینی به حیای تک تک آحاد جامعه بستگی دارد.از این جهت است که محور تمام برنامه ریزی های دشمنان بر علیه نظام جمهوری اسلا می‌و منقلب کردن انقلاب اسلا می‌«حیازدایی» بوده و به هر قیمتی فراگیر کردن بی حیایی را در دستور کار خود قرار داده‌اند. هر چند «حیا» امری است فطری که خداوند آن را در انسان به ودیعه گذاشته اما همچون دیگر ظرفیتهای پنهان بشری نیاز به تربیت و رشد برای رسیدن به کمال مطلوب را دارد. در این راستا به هر میزان که حیا در فرد منکوب شود به همان میزان نیز ایمان فرد دچار خدشه شده تا جایی که از بین رفتن حیا به انحطاط ایمان در افراد جامعه و در نهایت به اضمحلال حکومت دینی منتج می‌شود.به گفته استاد عباسی، حیا؛ در مردان غیرت و در زنان عفت را رقم میزند. حیا با شرم متفاوت است. هر بشر بی دینی نیز می‌تواند شرم داشته باشد، اما حیاء، مقوله ای ایمانی است و مختص انسان دین دار و مومن است. حضرت علی(ع) در میزان نسبت حیا و ایمان می‌فرمایند: «ایمان درختی است که ریشه آن یقین، شاخه آن تقوا، و شکوفه و میوه آن «حیاء» است». پس دشمنان اسلام، غیرت در مردان و عفت در زنان را مورد هدف حملات خود برای تضعیف انقلاب و نظام مقدس جمهوری اسلا می‌به واسطه از بین بردن حیا در حوزه فردی و در نهایت جامعه تعریف کرده اند.اما متاسفانه در سالهای اخیر، نهادهای آموزشی و رسانه های ابواب جمعی و در راس آنها صدا وسیما، نه تنها در راستای آموزش حیاورزی و تقویت آن تلاشی محسوس و قابل ذکری نکرده اند که بعضا آب در آسیاب دشمن ریخته و ناخواسته اما خالصانه قسمتی از بار ایشان را به دوش مبارک متحمل شده اند. وقتی در «طنز » ساختمان پزشکان، مردی همواره نظاره گر همسر خود به هنگام مسخره شدن به دست دیگران است و غیرت نداشته خود را قی می‌کند؛ باید برای نسل بعدی متاثر از رسانه ملی تاسف خورد.وقتی در سریال هایی مانند ساختمان پزشکان، هرگز فردی برای ورود به منزل دیگری خبر ن می‌کند و یا اصطلاحا «یا الله» ن می‌گوید و مرد خانواده به سادگی با این قضیه کنار می‌آید باید برای بی غیرتی نسل بعدی نگران شد.وقتی مردی برای همسر خود جشن تولدی با حضور مردان نامحرم می‌گیرد و از کادوی شال قرمز یک نامحرم به همسر خود تنها گلایه مند می‌شود که این کم است باید برای بی غیرتی نسل بعد جدا نگران شد.

دشمنان اسلام باید از بهنام ها بابت این القائات بی غیرتی تشکر کنند ولی جامعه مسلمان باید هوشیار باشد و در صورت خواب بودن مسئولین در چنین مواقعی، متوجه این شیطنت های حتی ناخواسته افراد شده و از مسئول دستگاه برخورد مناسب را طلب کنند.ساختمان پزشکان تنها نمونه‌ای از به نمایش گذاشتن بی غیرتی ها و بی عفتی ها در صدا و سیما و سینما است. شایسته است افراد زبونی که عاجزند از تئوریزه کردن مفاهیم قرآنی و نمایش آن در قالب هنر و القای غیر مستقیم آن به جامعه نباید وارد عرصه مه می‌همچون هنر شوند.

مقاله

نویسنده علیرضا فرقانی

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

پیشنهاد اصلاح و حذف موادی از قانون مدنی بخش سوم و پایانی

پیشنهاد اصلاح و حذف موادی از قانون مدنی بخش سوم و پایانی

اشاره: «پیشنهاد اصلاح و حذف موادی از قانون مدنی ) مواد ۸۲۶ الی ۱۲۵۱)» عنوان مقاله‌ای است که بخش دوم آن در شماره قبلی صفحه حقوقی اطلاعات چاپ شد. بخش سوم و پایانی این مقاله را می‌خوانیم.
چرا امام رضا(ع) در طوس مدفون است؟

چرا امام رضا(ع) در طوس مدفون است؟

اوضاع کشورهای اسلامی در عهد مأمون بسیار آشفته و نگران کننده بود و شکلگیری نهضت علویان که عکسالعمل سختگیریهای خلفای عباسی به خصوص هارونالرشید بود، مأمون را به فکر و چارهاندیشی واداشت تا با دست زدن به اقدامات تازه جنبش به وجود آمده را به آرامش و سکون مبدل کند.
چرا امام‌حسن(ع) فرمان صلح و امام‌حسین(ع) فرمان جهاد دادند؟

چرا امام‌حسن(ع) فرمان صلح و امام‌حسین(ع) فرمان جهاد دادند؟

موضوع فرمان صلح امام حسن (ع) و فرمان جهاد و شهادت امام حسین (ع) دو رویدادی است که به اقتضای زمان رخ داد و مشابه آن در زمان پیامبر (ص) وجود داشت، اما در هر دو مقطع تاریخ بسیاری از مسلمانان تقوا پیشه نکردند و از فرمان معصوم سرپیچی کردند.
چرایی وجوب حکومت اسلامی

چرایی وجوب حکومت اسلامی

بر اساس آموزه‌های قرآن، وجوب حکومت اسلامی الزامآور است تا بتواند احکام الهی را هم چون اقامه نماز، گرفتن زکات، اجرای قوانین قضایی و مانند آنها را اجرایی کند؛ زیرا هر گونه قضاوتخواهی از طاغوت حرام بوده و ولایت طاغوت باطل است و لازم است به جای طاغوت به ولایت غیر طاغوت تن داد که ولایت الهی است.(بقره، آیه 257؛ نساء، آیه 76)
چه مواقعی مراجعه به پزشکی قانونی الزامی است؟

چه مواقعی مراجعه به پزشکی قانونی الزامی است؟

بسیاری نمی‌دانند که مثلاً چه زمانی باید به پزشکی قانونی مراجعه کرد و چه مدارکی را باید به همراه برد؟ آیا فرد می‌تواند رأساً برای گرفتن طول درمان یا هر موضوع دیگری که مراجعه به پزشکی قانونی را الزامی می‌کند، به مراکز مربوط مراجعه کند؟
Powered by TayaCMS