دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

ایران گیت IRANGATE

No image
ایران گیت IRANGATE

كلمات كليدي : ایران گیت، واترگیت، ریگان، گروگان‌های آمریكائی، كنترا،لبنان، رابرت مك‌فارلین، پویندكستر، اولیور نورث

نویسنده : محمود طلوعی

نامی است که با تداعی نام رسوائی «واترگیت» بر رسوائی حکومت ریگان در رابطه با ایران داده شده و پس از گذشت سال‌ها از افشای آن هنوز مورد بحث مطبوعات و محافل سیاسی آمریکاست.

ماجرا به اختصار از این قرار است که دولت آمریکا در سال 1985 در دوران ریاست جمهوری ریگان برای جلب کمک و حمایت ایران در رهائی گروگان‌های آمریکائی در لبنان با ارسال اسلحه و لوازم یدکی مورد نیاز ارتش ایران در جنگ با عراق موافقت می‌کند و ریگان ضمن ارسال این سلاح‌ها به ایران هیئتی را نیز به ریاست «رابرت مک‌فارلین» رئیس پیشی شورای امنیت ملی رئیس جمهور آمریکا به تهران اعزام می‌نماید و یک جلد انجیل نیز با پیامی به خط خود برای فتح باب دوستی با ایران همراه وی به تهران می‌فرستد. از هیئت اعزامی آمریکا در ایران استقبال نمی‌شود و مک‌فارلین دست خالی به آمریکا باز می‌گردد. البته چندتن از گروگان‌های آمریکائی در لبنان در این فاصله آزاد می‌شوند، ولی انتظارات واقعی آمریکا برآورده نمی‌شود و افشای این ماجرا در آمریکا، به خصوص نقش خود رئیس جمهور در آن جنجال بزرگی برپا می‌کند. اما ماجرا به همین جا ختم نمی‌شود، زیرا در جریان تحقیقات دربارۀ این مسئله از «پویندکستر»(1) مشاور امنیت ملی ریگان و سرهنگ «اولیور نورث»(2) ‌که در این ماجرا نقش اصلی را به عهده داشته و همچین خود «مک‌فارلین» معلوم می‌شود که میلیون‌ها دلار سود حاصله از فروش اسلحه به ایران به طور غیرقانونی و برخلاف مصوبات کنگرۀ آمریکا برای شورشیان ضد دولتی نیکاراگوئه، که به «کنترا» معروف هستند ارسال شده است.

به همین جهت این رسوائی به ماجرای «ایران – کنترا» Iran – Contra هم معروف شده است.

مقاله

نویسنده محمود طلوعی

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

قبض وبسط نظریات دیانت مسیحی در گذر تاریخ ‌

قبض وبسط نظریات دیانت مسیحی در گذر تاریخ ‌

اشاره: این مقاله مجال اندکی برای بررسی تاریخی و گاهی تحلیلی دیانت مسیحی و نحوه انسجام یافتن اصلی ترین عقاید آنها نسبت به مسئله تثلیث و کتاب مقدس است و به هیچ وجه قصد تخریب و یا احیانا جسارت نسبت به پیروان این دیانت عظیم را ندارد.
از عیسی مسیح چه می دانیم؟

از عیسی مسیح چه می دانیم؟

ایام ولادت حضرت عیسی (علیه‌السلام) و روزهای آغاز سال جدید میلادی است، پیامبری که از رسولان "اولوالعزم" و یکی از پیامبران بزرگ
اناجیل غیررسمی ʂ)

اناجیل غیررسمی (2)

برخی از اناجیل اپوکریفایی با گرایش یهودی نگاشته شده که گفته می‌شود احیاناً مسیحیان یهودی الاصل آن را به وجود آوردند یا در میان آنان رواج داشته است.
اناجیل غیررسمی ʁ)

اناجیل غیررسمی (1)

بخش اصلى مجموعه عهد جدید همان انجیل‌هاى چهارگانه است که در واقع، زندگى نامه و سخنان حضرت عیسى است.
اندیشه ها و استراتژی مسیحیان صهیونیست

اندیشه ها و استراتژی مسیحیان صهیونیست

مسیحیان صهیونیست را در ساختار قدرت های جهانی به راحتی می توان دید . دست ایشان در دست سیاستمداران زرسالاری است که اندیشه استیلای آنها بر جهان و تدارک نظام شیطانی و استبدادمآبانه شان اینک دیگر بر همه کس هویداست .
Powered by TayaCMS