دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

قال علی (ع): «وانما هی نفسی اروضها بالتقوی – یا دنیا... اعز بی عنّی»

امیرالمؤمنین (ع) فرمود: «من نفس خود را با تقوا ریاضت می‌دهم. ای دنیا... از من دور و غائب شو و خودت را به من نشان مده که خریدار تو نیستم»(نهج‌البلاغه/ نامه 45، بند 26)
قال علی (ع): «وانما هی نفسی اروضها بالتقوی – یا دنیا... اعز بی عنّی»
قال علی (ع): «وانما هی نفسی اروضها بالتقوی – یا دنیا... اعز بی عنّی»

قال علی (ع):

«وانما هی نفسی اروضها بالتقوی – یا دنیا... اعز بی عنّی»

(نهج‌البلاغه/ نامه 45، بند 26)

امیرالمؤمنین (ع) فرمود:

«من نفس خود را با تقوا ریاضت می‌دهم. ای دنیا... از من دور و غائب شو و خودت را به من نشان مده که خریدار تو نیستم»

توضیح:

دنیا و ما فیها از جمله نعمتهای الهی هستند که جهت عبادت و امرار معاش و در یک کلام بندگی خدا از آن نهایت استفاده را می‌توان کرد. ریاضت شرعی در دنیا همان انجام واجبات و ترک محرمات است که در لسان آیات و روایات از آن به تقوی تعبیر شده است. انجام تکالیف الهی مثل نماز، روزه، حج، خمس، زکات و... و نیز ترک محرماتی چون دروغ، غیبت، شرب خمر، عاق والدین و... انسان مومن را با ملکه تقوا آشنا میکنند. نباید ریاضت شرعی را با افراط و تفریط خدشه دار کرد؛ همچنانکه در تاریخ اسلام  بودند افرادی که ترک زندگی و اهل و عیال کرده بودند و به خیال خودشان بندگی خدا می کردند؛ اما پیامبر اسلام(صلی الله علیه و آله و سلم) به شدت با این موضوع برخورد کرده و فرمودند: من که پیامبر شما هستم می خورم، می‌آشامم، می‌خوابم، ازدواج کرده‌ام و دارای زن و بچه‌ام، و شما را به چنین دینی که از خانه و کاشانه خود آواره کوه و بیابان شوید، توصیه نکرده‌ام.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

قبض وبسط نظریات دیانت مسیحی در گذر تاریخ ‌

قبض وبسط نظریات دیانت مسیحی در گذر تاریخ ‌

اشاره: این مقاله مجال اندکی برای بررسی تاریخی و گاهی تحلیلی دیانت مسیحی و نحوه انسجام یافتن اصلی ترین عقاید آنها نسبت به مسئله تثلیث و کتاب مقدس است و به هیچ وجه قصد تخریب و یا احیانا جسارت نسبت به پیروان این دیانت عظیم را ندارد.
از عیسی مسیح چه می دانیم؟

از عیسی مسیح چه می دانیم؟

ایام ولادت حضرت عیسی (علیه‌السلام) و روزهای آغاز سال جدید میلادی است، پیامبری که از رسولان "اولوالعزم" و یکی از پیامبران بزرگ
اناجیل غیررسمی ʂ)

اناجیل غیررسمی (2)

برخی از اناجیل اپوکریفایی با گرایش یهودی نگاشته شده که گفته می‌شود احیاناً مسیحیان یهودی الاصل آن را به وجود آوردند یا در میان آنان رواج داشته است.
اناجیل غیررسمی ʁ)

اناجیل غیررسمی (1)

بخش اصلى مجموعه عهد جدید همان انجیل‌هاى چهارگانه است که در واقع، زندگى نامه و سخنان حضرت عیسى است.
اندیشه ها و استراتژی مسیحیان صهیونیست

اندیشه ها و استراتژی مسیحیان صهیونیست

مسیحیان صهیونیست را در ساختار قدرت های جهانی به راحتی می توان دید . دست ایشان در دست سیاستمداران زرسالاری است که اندیشه استیلای آنها بر جهان و تدارک نظام شیطانی و استبدادمآبانه شان اینک دیگر بر همه کس هویداست .
Powered by TayaCMS