دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

قال رسول الله (ص): «سِبابُ المُؤمِنِ کَالْمُشرِفِ عَلَی الهَلَکَةِ»

رسول خدا (ص) فرمود: «دشنام بر مؤمن چون پرت شدن در هلاک است» (شرح اصول کافی ج 5، ص 336)
قال رسول الله (ص): «سِبابُ المُؤمِنِ کَالْمُشرِفِ عَلَی الهَلَکَةِ»
قال رسول الله (ص): «سِبابُ المُؤمِنِ کَالْمُشرِفِ عَلَی الهَلَکَةِ»

قال رسول الله (ص):

«سِبابُ المُؤمِنِ کَالْمُشرِفِ عَلَی الهَلَکَةِ»

(شرح اصول کافی ج 5، ص 336)

رسول خدا (ص) فرمود:

«دشنام بر مؤمن چون پرت شدن در هلاک است»

توضیح:

«دشنام بر مؤمن= هلاکت»

سبّ مطلق دشنام است و شامل نسبت به زنا و زنازادگی هم می‌شود. و در اصطلاح فقهاء دشنام شامل می‌خواری، ربا خواری، خیانت، فسق و فجور و مانند آنها که متضمن استخفاف و توهین است، می‌شود.

هَلَکه نیز در لغت چون قصبه به معنی هلاک است. و شاید مقصود از آن در اینجا کفر است. در آن صورت معنی حدیث این می‌شود که کسی که به مؤمنی دشنام می‌دهد، در حقیقت خود از دائره ایمان خارج شده و در مرز کفر قدم می‌گذارد.

    منبع: شرح اصول کافی، محمدباقر کمره‌ای، ص 682.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

نیازی خطیر به نام هویت ملی

نیازی خطیر به نام هویت ملی

پژوهشکده تاریخ اسلام، نشست «هویت ملی در روند تاریخ از منظر روان شناسی»را با سخنرانی دکتر حسین مجتهدی برگزار کرد.
لزوم غرب شناسی

لزوم غرب شناسی

برای خودآگاهی، برای فهم نسبتی که با غرب داریم، برای شناخت اینکه در نظم ایجاد شده دنیای جدید چقدر گرفتار و در بند مبانی غربی هستیم، بی شک باید «غرب» را بشناسیم.
رمالی و ارتباط با جن از دیدگاه عرفان و فلسفه؛

رمالی و ارتباط با جن از دیدگاه عرفان و فلسفه؛

خبرگزاری فارس: استاد عرفان حوزه علمیه قم معتقد است که نفس مرتاض به وسیله ریاضت‌ها قوت پیدا می‌کند و در نتیجه دست به کارهای عجیب و غریب می‌زند، این قوت پیدا کردن نفْس، غیر از کامل شدن انسان است.
شگفت انگیز مثل عاشقی

شگفت انگیز مثل عاشقی

چه بسیار حلاج‌ها بر دار کردند به جرم او و چه بسیار مجنون‌ها که جان دادند با زمزمه اش و چه بسیار فرهادها در گور شدند از ترس فقدانش و چه بسیار زلیخاها پشت به دنیا کردند از غمش و چه بسیار شیرین‌ها به خواب ابدی رفتند با بیدادش و این طبیعت شگفت انگیز او بود که پود سرنوشت وفادارترین پیروانش را با تار رنج گره زند بر دار زمان.
آزاداندیشی

آزاداندیشی

رابطه میان سنت و مدرنیته یکی از دغدغه‌های اساسی روشنفکران ایران طی صد سال اخیر بوده است
Powered by TayaCMS