دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

هدف گيری دنيا برای سالك غفلت از حكم وجدان

No image
هدف گيری دنيا برای سالك غفلت از حكم وجدان

(بدان اي سالک راه خدا!) وجدان مربوط به عالم شهود و دنيا است. وجدان و شهود همه ما از دنيا اين است، که هيچ کس در دنيا نمانده و همه از اين سراي مادي رفته اند، ابزار دنيايي نيز در دست هيچ کس باقي نمانده است و براي کسي هم خلود و جاودانگي را به همراه نداشته است. اين التذاذات دنيوي در مقاطع مختلف زندگي رو به ضعف مي رود و هر چه که انسان پا به سن مي گذارد و جلوتر مي رود، التذاذاتش کاسته مي شود، و به جايي مي رسد که نه از غذا لذت مي برد و نه از شهوت جنسي. آيا اين شهود و وجدان همه انسان ها نيست؟!

پس اين چه هدفي است که انسان براي خود انتخاب مي کند؟! (1)

1- رسائل بندگی، آيت الله شيخ مجتبی تهرانی، ص 219

روزنامه كيهان، شماره 21202 به تاريخ 17/8/94، صفحه 6 (معارف)

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

نیازی خطیر به نام هویت ملی

نیازی خطیر به نام هویت ملی

پژوهشکده تاریخ اسلام، نشست «هویت ملی در روند تاریخ از منظر روان شناسی»را با سخنرانی دکتر حسین مجتهدی برگزار کرد.
لزوم غرب شناسی

لزوم غرب شناسی

برای خودآگاهی، برای فهم نسبتی که با غرب داریم، برای شناخت اینکه در نظم ایجاد شده دنیای جدید چقدر گرفتار و در بند مبانی غربی هستیم، بی شک باید «غرب» را بشناسیم.
رمالی و ارتباط با جن از دیدگاه عرفان و فلسفه؛

رمالی و ارتباط با جن از دیدگاه عرفان و فلسفه؛

خبرگزاری فارس: استاد عرفان حوزه علمیه قم معتقد است که نفس مرتاض به وسیله ریاضت‌ها قوت پیدا می‌کند و در نتیجه دست به کارهای عجیب و غریب می‌زند، این قوت پیدا کردن نفْس، غیر از کامل شدن انسان است.
شگفت انگیز مثل عاشقی

شگفت انگیز مثل عاشقی

چه بسیار حلاج‌ها بر دار کردند به جرم او و چه بسیار مجنون‌ها که جان دادند با زمزمه اش و چه بسیار فرهادها در گور شدند از ترس فقدانش و چه بسیار زلیخاها پشت به دنیا کردند از غمش و چه بسیار شیرین‌ها به خواب ابدی رفتند با بیدادش و این طبیعت شگفت انگیز او بود که پود سرنوشت وفادارترین پیروانش را با تار رنج گره زند بر دار زمان.
آزاداندیشی

آزاداندیشی

رابطه میان سنت و مدرنیته یکی از دغدغه‌های اساسی روشنفکران ایران طی صد سال اخیر بوده است
Powered by TayaCMS