دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

آستانه تحمل علامه كاشف الغطاء در برابر همسرش

No image
آستانه تحمل علامه كاشف الغطاء در برابر همسرش

22 رجب سال 1228 هجري قمري سالروز وفات بزرگ مردي از تبار ابراهيم پسر مالک اشتر نخعي، شيخ جعفر بن خضر مالکي، معروف به «شيخ اکبر» و «کاشف الغطاء» يکي از بزرگ‌ترين علما و مراجع اوايل قرن سيزدهم هجري در جهان تشيع است، وي شاگرد وحيد بهبهاني و سيد مهدي بحرالعلوم بود.

اين مجاهد و فقيه نستوه پس از گذراندن عمري سرشار از خدمت به مکتب و امت اسلام در روز چهارشنبه 22 يا 27 رجب سال 1228 هجري قمري پس از 74 سال زيستن پر برکت در دنيا، به لقاي خدا شتافت و زندگي جاودان خود را آغاز کرد، در ادامه حکايتي از زندگاني اين مرجع عاليقدر مي آيد:

***

اهل علم و اصحاب سرّش فهميدند که همسر علامه کاشف الغطاء در خانه بداخلاقي می‌‌کند، ولي خيلي هم خبر از داستان نداشتند، اينقدر در مقام جست وجو برآمدند تا به اين نتيجه رسيدند که اين مرد بزرگ الهي، اين فقيه عاليقدر گاهي که به داخل خانه مي‌ رود، همسرش حسابي او را کتک مي ‌زند. يک روز چهار پنج نفر جمع شدند و خدمتش آمدند، گفتند: آقا ما داستاني شنيده‌ ايم از خودتان بايد بپرسيم، آيا همسر شما گاهي شما را می‌‌زند؟!

فرمود: بله! عرب است، قدرتمند هم هست، قوي البنيه هم هست، گاهي که عصباني می‌شود، حسابي مرا مي‌ زند. من هم زورم به او نمي‌ رسد، گفتند: او را طلاق بدهيد، گفت: نمي‌ دهم، گفتند: اجازه بدهيد ما زن‌ هايمان را بفرستيم، ادبش کنند.

گفت: اين کار را هم اجازه نمي‌ دهم، گفتند: چرا؟ گفت: اين زن در اين خانه براي من از اعظم نعمت‌ هاي خداست، چون وقتي بيرون مي‌ آيم و در صحن اميرالمؤمنين(ع) مي‌ ايستم و تمام صحن، پشت سر من نماز مي‌ خوانند، مردم در برابر من تعظيم مي‌ کنند، گاهي در برابر اين مقاماتي که خدا به من داده، يک ذرّه هواي(نفس) مرا برمي‌ دارد، همان وقت مي‌ آيم در خانه کتک مي‌ خورم، هواي نفسم بيرون مي‌ رود، اين چوب الهي است، اين بايد باشد.(1)

از: فارس

_______________

1.انصاريان، حسين، نفس، ص 328

روزنامه كيهان، شماره 21106 به تاريخ 23/4/94، صفحه 8 (معارف)

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

No image

پیشرفت علمی (Scientific progress)

کار نظریه پیشرفت علمی فقط این نیست که به تشریح و توصیف نمونه‌ها و الگوهایی بپردازد که علم به واقع از آنها پیروی کرده است، بلکه باید ارزش‌ها یا اهدافی را مشخص سازد که بتوانیم آنها را به عنوان شاخص‌هایی برای تعیین "علم خوب" به کار گیریم. علاوه بر این، به سبب همین پیشرفت علمی است که جامعه‌ی علمی به کار خویش افتخار می‌ورزد و خود را نمونه‌ی بی‌رقیب عقلانیت نهادینه شده می‌داند.
تقلید معقول با شعور شهروندی تعارضی ندارد-قسمت اول

تقلید معقول با شعور شهروندی تعارضی ندارد-قسمت اول

پرسش‌های بنیادین انسان درباره جهان هستی و چگونگی تفسیر آن، تاریخی به درازای اندیشه بشری دارد.
رابطه اخلاق و سیاست در نظریه ارسطو

رابطه اخلاق و سیاست در نظریه ارسطو

سیاست و اخلاق از جمله موضوعاتی است که فصل خاصی از تاملات فکری و پژوهشهای فلسفی ارسطو را به خود اختصاص داده است.
سیاست اخلاقی و اخلاق سیاسی

سیاست اخلاقی و اخلاق سیاسی

در اندیشه امام علی (ع)، «دولت» به معنای نهاد دارنده و اِعمال کننده قدرت برای تحقق غایت نهایی است و معاصی ای چون سلطه و برتری جویی در آن راه ندارد.
No image

فلسفه تاریخ نزد متفکران ایران و اسلام

از جمله دانش‌هایی که در پرتو ظهور اسلام نمو یافت و واجد شکوفایی افزون شد، دانش تاریخ و به تبع آن فن تاریخ نگاری بود. آنچه روشن است مورخان مسلمان که البته بیشترین آنان ایرانی بودند با وجود بهره گرفتن از فرهنگ‌های مختلف، در تاریخ نگاری به گونه‌ای بنیانگذار و پیشتاز بوده‌اند. اما براستی مسلمانان در تاریخ چه دیدند که چنین بدان روی آوردند؟
Powered by TayaCMS