دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

بوستان کتاب منتشر کرد؛ بررسی مسایل جوانان

No image
بوستان کتاب منتشر کرد؛ بررسی مسایل جوانان بررسی مسایل جوانان به قلم محمد تقی سبحانی‌نیا از سوی بوستان کتاب قم منتشر شد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، مجله معارف اسلامی کتاب بررسی مسایل جوانان به قلم محمد تقی سبحانی‌نیا را در یازده بخش تهیه و منتشر کرد.
یکی از مهمترین و بحرانی‌ترین دوره‌های زندگی انسان، دوره جوانی و بلوغ است؛ زیرا در این برهه از زمان در دو بعد جسم و روان آدمی، تغییرات مهمی صورت می‌گیرد. در حقیقت مسایل گوناگونی، حیات فکری، سیاسی، اجتماعی و روانی جوان را احاطه کرده است. عبور از بحران دوره جوانی در گرو بازشناسی این مقطع حساس و بررسی مسایل گوناگون آن است. جوانی سرآغاز ورود به جهانی متنوع است. جوان در جستجوی طرح‌های نو و بی سابقه است؛ اما همواره با این پرسش روبه‌روست که آیا هر چیزی که تازه شد مطلوب است، نوخواهی با مدگرایی چه تفاوتی دارد و آیا می‌توان هم امروزی بود و هم از گذشته فاصله نگرفت.
افکار منفی، مزاحم و تفسیرهای بدبینانه از رویدادها از سویی و آرمان خواهی و عدالت‌جویی از سوی دیگر از ویژگی های دوران جوانی است. این نوشتار در تلاش است تا با بررسی ژرف مسایل مربوط به جوانان به پرسش‌های بنیادینی از این دست پاسخ گوید.
بحران هویت، بحران بلوغ، مشکلات جنسی جوانان، تعدیل غریزه جنسی، جوان و محبوبیت، جوان و نوگرایی، اعتدال، شادی و نشاط، جوان و انتقاد، مثبت‌نگری و امیدواری عناوین این یازده بخش است.
بلوغ شرعی، جسمی، جنسی،‌ اجتماعی، ‌روانی، شخصیتی، عقلی، سن بلوغ، بلوغ زودرس و دیر رس، نشانه‌های بلوغ، راه‌های غلبه بر بحران، بحران عاطفی، ارتباط با هم‌سالان، ناسازگاری با والدین و احساسات مذهبی از جمله مسایلی است که در بخش جوان و بحران بلوغ مورد بررسی قرار گرفته است.
در پاره‌ای از این بخش درباره احساسات مذهبی جوان می‌خوانیم: «با فرارسیدن بلوغ، در کنار شکوفایی تمایلات نفسانی، تمایلات روحانی نیز بیدار می‌گردد. بر این اساس در صدر اسلام، جوانان زودتر از بزرگ‌سالان به دین مقدس اسلام و پیامبر(ص) ابراز علاقه کرده و ایمان می‌آوردند.»
بررسی مسایل جوانان مجموعه مقاله های محمد تقی سبحانی‌نیا در مجله معارف اسلامی دفتر تبلیغات اسلامی در سال‌های 83 و 84 است که برای نخستین بار در سال جاری از سوی بوستان کتاب در 320 صفحه و با شمارگان دو هزار نسخه منتشر شده است.
منبع: خبرکزاری رسا

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

مطلب مکمل

کتاب سیری در سیمای جوانان

کتاب سیری در سیمای جوانان

این کتاب آسیب شناسی دوره جوانی و راه كارهای نوین تربیتی با توجه به نقش مهم و سرنوشت ساز جوانان در جامعه را به بحث گذاشته شده است.
کتاب هویت دینی جوانان

کتاب هویت دینی جوانان

این کتاب به مسئله دین و دینداری جوانان و نوجوانان و آسیب شناسی تبلیغ دینی و دین داری در جامعه و تبلیغ دینی برای جوانان پرداخته است.

جدیدترین ها در این موضوع

No image

پیشرفت علمی (Scientific progress)

کار نظریه پیشرفت علمی فقط این نیست که به تشریح و توصیف نمونه‌ها و الگوهایی بپردازد که علم به واقع از آنها پیروی کرده است، بلکه باید ارزش‌ها یا اهدافی را مشخص سازد که بتوانیم آنها را به عنوان شاخص‌هایی برای تعیین "علم خوب" به کار گیریم. علاوه بر این، به سبب همین پیشرفت علمی است که جامعه‌ی علمی به کار خویش افتخار می‌ورزد و خود را نمونه‌ی بی‌رقیب عقلانیت نهادینه شده می‌داند.
تقلید معقول با شعور شهروندی تعارضی ندارد-قسمت اول

تقلید معقول با شعور شهروندی تعارضی ندارد-قسمت اول

پرسش‌های بنیادین انسان درباره جهان هستی و چگونگی تفسیر آن، تاریخی به درازای اندیشه بشری دارد.
رابطه اخلاق و سیاست در نظریه ارسطو

رابطه اخلاق و سیاست در نظریه ارسطو

سیاست و اخلاق از جمله موضوعاتی است که فصل خاصی از تاملات فکری و پژوهشهای فلسفی ارسطو را به خود اختصاص داده است.
سیاست اخلاقی و اخلاق سیاسی

سیاست اخلاقی و اخلاق سیاسی

در اندیشه امام علی (ع)، «دولت» به معنای نهاد دارنده و اِعمال کننده قدرت برای تحقق غایت نهایی است و معاصی ای چون سلطه و برتری جویی در آن راه ندارد.
No image

فلسفه تاریخ نزد متفکران ایران و اسلام

از جمله دانش‌هایی که در پرتو ظهور اسلام نمو یافت و واجد شکوفایی افزون شد، دانش تاریخ و به تبع آن فن تاریخ نگاری بود. آنچه روشن است مورخان مسلمان که البته بیشترین آنان ایرانی بودند با وجود بهره گرفتن از فرهنگ‌های مختلف، در تاریخ نگاری به گونه‌ای بنیانگذار و پیشتاز بوده‌اند. اما براستی مسلمانان در تاریخ چه دیدند که چنین بدان روی آوردند؟
Powered by TayaCMS