دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

متواضع و نسبت به بیت المال امین

No image
متواضع و نسبت به بیت المال امین

فقیه نامدار همان گونه که از نظر علمى از جایگاه ویژه اى برخوردار بود، از بعد اخلاقى نیز سرآمد دیگران بود. وى در معاشرت، متواضع و نسبت به بیت المال امین بود و بسیار ساده زندگى مى کرد. او توجه عجیبى نسبت به مصرف بیت المال داشت.

در این باره از یکى از شاگردانش چنین نقل شده است:

روزى از روزهاى زمستان، میرزا حسین، خادم آقا، براى منزل خرید کرده بود. وقتى وسایل فروشنده را محاسبه مى کرد، سه ریال هم براى خرید سبزى محاسبه کرده بود. آقا فرمود: ما در فصل زمستان پول سبزى نداریم، میرزا حسن گفت: به آقا بگو مردم در زمستان هم سبزى مى خورند. آقا فرمود: مردم بخورندما نداریم. او گفت: آقا، خانم گفت سبزى بخر. آقا فرمود: پول را از خودش بگیر و بعد آقا داد زد: خانم شما آخر مرا جهنمى مى کنید.[25]

منبع:فرهیختگان تمدن شیعه

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

عالمان مرتبط

جدیدترین ها در این موضوع

No image

پیشرفت علمی (Scientific progress)

کار نظریه پیشرفت علمی فقط این نیست که به تشریح و توصیف نمونه‌ها و الگوهایی بپردازد که علم به واقع از آنها پیروی کرده است، بلکه باید ارزش‌ها یا اهدافی را مشخص سازد که بتوانیم آنها را به عنوان شاخص‌هایی برای تعیین "علم خوب" به کار گیریم. علاوه بر این، به سبب همین پیشرفت علمی است که جامعه‌ی علمی به کار خویش افتخار می‌ورزد و خود را نمونه‌ی بی‌رقیب عقلانیت نهادینه شده می‌داند.
تقلید معقول با شعور شهروندی تعارضی ندارد-قسمت اول

تقلید معقول با شعور شهروندی تعارضی ندارد-قسمت اول

پرسش‌های بنیادین انسان درباره جهان هستی و چگونگی تفسیر آن، تاریخی به درازای اندیشه بشری دارد.
رابطه اخلاق و سیاست در نظریه ارسطو

رابطه اخلاق و سیاست در نظریه ارسطو

سیاست و اخلاق از جمله موضوعاتی است که فصل خاصی از تاملات فکری و پژوهشهای فلسفی ارسطو را به خود اختصاص داده است.
سیاست اخلاقی و اخلاق سیاسی

سیاست اخلاقی و اخلاق سیاسی

در اندیشه امام علی (ع)، «دولت» به معنای نهاد دارنده و اِعمال کننده قدرت برای تحقق غایت نهایی است و معاصی ای چون سلطه و برتری جویی در آن راه ندارد.
No image

فلسفه تاریخ نزد متفکران ایران و اسلام

از جمله دانش‌هایی که در پرتو ظهور اسلام نمو یافت و واجد شکوفایی افزون شد، دانش تاریخ و به تبع آن فن تاریخ نگاری بود. آنچه روشن است مورخان مسلمان که البته بیشترین آنان ایرانی بودند با وجود بهره گرفتن از فرهنگ‌های مختلف، در تاریخ نگاری به گونه‌ای بنیانگذار و پیشتاز بوده‌اند. اما براستی مسلمانان در تاریخ چه دیدند که چنین بدان روی آوردند؟
Powered by TayaCMS