دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

چشم امید کشور به حوزه‌های علمیه برای تحقق کرسی‌های آزاداندیشی

No image
چشم امید کشور به حوزه‌های علمیه برای تحقق کرسی‌های آزاداندیشی وزیرعلوم، تحقیقات و فناوری درحاشیه نشست با اعضای شورای عالی حوزه علمیه در مدرسه فیضیه گفت: تعامل حوزه و دانشگاه در مرحله اجراست و در صدد تدوین منشور تعامل حوزه و دانشگاه و ارسال آن به شورای عالی انقلاب فرهنگی هستیم تا با تصویب آن رسمیت ملی پیدا کند و این تعامل محدود به حوزه و دانشگاه نیست بلکه هر مرکز علمی که بتواند ما را کمک کند، وارد عرصه شود.
به گزارش مرکز خبر حوزه، وزیر علوم با اشاره به عرصه های گسترده همکاری حوزه و دانشگاه گفت: زمینه های بسیاری برای همکاری این دو نهاد علمی وجود دارد کما اینکه حوزه علمیه می تواند در تربیت نیروهای مورد نیاز وزارت علوم به ویژه اساتید و توسعه علم در زمینه علوم انسانی در دانشگاه مؤثر باشد. این تعامل تنها منحصر به وزارت علوم نیست و در جهت ارتقاء جایگاه علمی ایران در جهان مؤثر است.
دکتر زاهدی، برگزاری کرسی های علمی آزاداندیشی در دانشگاه ها را از دیگر اهداف تعامل حوزه و دانشگاه عنوان کرد و گفت: عمده مشکل ما در برگزاری کرسی های آزاداندیشی در مباحث علوم انسانی است و در این زمینه چشم امید ما به حوزه‌های علمیه است.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

No image

پیشرفت علمی (Scientific progress)

کار نظریه پیشرفت علمی فقط این نیست که به تشریح و توصیف نمونه‌ها و الگوهایی بپردازد که علم به واقع از آنها پیروی کرده است، بلکه باید ارزش‌ها یا اهدافی را مشخص سازد که بتوانیم آنها را به عنوان شاخص‌هایی برای تعیین "علم خوب" به کار گیریم. علاوه بر این، به سبب همین پیشرفت علمی است که جامعه‌ی علمی به کار خویش افتخار می‌ورزد و خود را نمونه‌ی بی‌رقیب عقلانیت نهادینه شده می‌داند.
تقلید معقول با شعور شهروندی تعارضی ندارد-قسمت اول

تقلید معقول با شعور شهروندی تعارضی ندارد-قسمت اول

پرسش‌های بنیادین انسان درباره جهان هستی و چگونگی تفسیر آن، تاریخی به درازای اندیشه بشری دارد.
رابطه اخلاق و سیاست در نظریه ارسطو

رابطه اخلاق و سیاست در نظریه ارسطو

سیاست و اخلاق از جمله موضوعاتی است که فصل خاصی از تاملات فکری و پژوهشهای فلسفی ارسطو را به خود اختصاص داده است.
سیاست اخلاقی و اخلاق سیاسی

سیاست اخلاقی و اخلاق سیاسی

در اندیشه امام علی (ع)، «دولت» به معنای نهاد دارنده و اِعمال کننده قدرت برای تحقق غایت نهایی است و معاصی ای چون سلطه و برتری جویی در آن راه ندارد.
No image

فلسفه تاریخ نزد متفکران ایران و اسلام

از جمله دانش‌هایی که در پرتو ظهور اسلام نمو یافت و واجد شکوفایی افزون شد، دانش تاریخ و به تبع آن فن تاریخ نگاری بود. آنچه روشن است مورخان مسلمان که البته بیشترین آنان ایرانی بودند با وجود بهره گرفتن از فرهنگ‌های مختلف، در تاریخ نگاری به گونه‌ای بنیانگذار و پیشتاز بوده‌اند. اما براستی مسلمانان در تاریخ چه دیدند که چنین بدان روی آوردند؟
Powered by TayaCMS