دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

آیت الله مقتدائی؛ تشکیل کرسی های آزاداندیشی مورد توجه معاونت پژوهشی حوزه است.

No image
آیت الله مقتدائی؛ تشکیل کرسی های آزاداندیشی مورد توجه معاونت پژوهشی حوزه است.
مدیر حوزه علمیه قم با بیان این‌که تشکیل کرسی‌های نظریه پردازی و آزاداندیشی یکی از موضوعات مورد توجه در معاونت پژوهشی حوزه است و انشاءالله نتیجه آن را در آینده‌ای نزدیک اعلام خواهیم کرد، گفت: طرح‌هایی از جمله طرح تقویت حوزه‌های علمیه در شهرستان‌ها، ساماندهی نخبگان در حوزه علمیه و رشته‌های تخصصی و انجمن‌های علمی موجود در حوزه علمیه پس از بیانات مقام معظم رهبری شروع شده و انشاءالله ادامه خواهد داشت.
 
آیت الله مقتدایی در گفت‌وگو با خبرنگار سرویس فقه و حقوق ایسنا، درباره فرمایشات مقام معظم رهبری در آذرماه سال گذشته مبنی بر ضرورت تحول و آزاداندیشی در حوزه‌های علمیه اظهار کرد: پس از بیانات مقام معظم رهبری جمعی از دوستان در حوزه، گرد هم آمدیم و بنا شد شورایی برای پیگیری فرمایشات مقام معظم رهبری تشکیل شود و به حمدالله شورایی با عنوان پیشبرد و ارتقای حوزه علمیه شکل گرفت.
وی با اشاره به این‌که مطالب مورد توجه مقام معظم رهبری در آن نشست، دسته‌بندی شد و برای هر موضوع، کمیسیونی شکل گرفت، ادامه داد: کمیسیون‌هایی از جمله آموزش، پژوهش، تبلیغ و... تشکیل شده است و نتیجه بررسی‌ها و تحقیقات در شورا مطرح می‌شود.
مدیر حوزه علمیه قم خاطرنشان کرد: کمیسیون پژوهشی، گزارشی را تهیه و پیشنهاداتی را مطرح کرده است که در آینده در مورد آنها تصمیم‌ گیری‌هایی صورت می‌گیرد. کمیسیون تبلیغ نیز گزارشی را پیرامون آسیب‌های موجود در جامعه در امر تبلیغ تهیه کرده است و قرار شد اعضای کمیسیون مذکور راه حل را نیز ارایه کنند؛ اکنون این گزارش در شورا مطرح است تا انشاءالله در حوزه نسبت به امر تبلیغ ساماندهی صورت گیرد.
مقتدایی افزود: همچنین قرار است شورایی دیگر تشکیل شود که این طرح را مورد بررسی قرار دهد و از نهادهای متصدی و متکفل اعزام مبلغ مثل سازمان تبلیغات، سازمان اوقاف و نهادهای مربوطه برای حضور در این شورا دعوت به عمل آید.
تاکنون برنامه‌ریزی‌های خوبی در زمینه‌های مختلف صورت گرفته و طرح‌هایی از جمله طرح تقویت حوزه‌های علمیه در شهرستان‌ها، ساماندهی نخبگان در حوزه علمیه و ساماندهی رشته‌های تخصصی و ساماندهی انجمن‌های علمی موجود در حوزه علمیه در حال آماده شدن است.
مدیر حوزه علمیه قم یادآور شد: در راستای جلوگیری از تراکم علما و روحانیون در قم معاونت آمار و بررسی حوزه در حال آمارگیری از کلیه روحانیون سراسر کشور همراه با مدارج علمی و تالیفات آنها است که این اقدامات پس از بیانات مقام معظم رهبری شروع شده و انشاءالله ادامه خواهد داشت.
مقتدایی با بیان این‌که تشکیل کرسی‌های نظریه پردازی و آزاداندیشی یکی از موضوعاتی است که معاونت پژوهشی بر روی آن کار می‌کند، گفت: انشاءالله نتیجه آن را در آینده‌ای نزدیک اعلام خواهیم کرد.
وی با اشاره به این‌که تعامل میان حوزه و دانشگاه از موضوعات مورد تاکید امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری است، ادامه داد: قطعا این تحولی که در حال شکل گیری در حوزه علمیه است و روز به روز رشد دارد، می‌تواند ارتباط میان حوزه و دانشگاه را در بخش‌های مختلف تحکیم دهد.
مقتدایی افزود: حوزه و دانشگاه می‌توانند مکمل یکدیگر باشند، دانشگاه امتیازاتی دارد که حوزه می‌تواند آن را اخذ کند و همچنین حوزه نیز دارای امتیازات فراوانی از جمله معنویت است که دانشگاه می‌تواند آنها را اخذ کند؛ این تعامل قطعا در آینده بیشتر خواهد شد و تحول در حوزه تاثیر زیادی در روابط حوزه و دانشگاه خواهد داشت.
 
 
 
منبع:  www.isna.ir
 
 
 
 
 

 

Powered by TayaCMS

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

No image

معاد در نهج البلاغه

يکى از برنامه‏ هاى مهمى که تمامى پيامبران الهى پس از خداپرستى، مردم را به آن توجه مى دادند، اعتقاد به معاد بوده است؛ زيرا در سايه اعتقاد به معاد است که هدف از آفرينش تحقق مى يابد و اعمال و رفتار انسان ارزش و معنا پيدا مى کند. از اين رو ما مسلمانان معتقديم که خداوند بارى تعالى در روز قيامت، همه انسان‏ها را دوباره زنده خواهد کرد تا در پيشگاه او، به حساب اعمال و رفتارشان رسيدگى شود.
معاد در نهج البلاغه

معاد در نهج البلاغه

اين درس را به بحث مرگ و رستاخيز اختصاص داده ايم كه از پايه هاى اصلى ايمان و عمل است. امام علیه السلام در اين خطبه "خطبه 109" مطالب مختلفى را بيان كرده كه، بخشى از آن را كه درباره ى مرگ و قيامت است برايتان انتخاب كرده ايم در آغاز وضع انسانها به هنگام مرگ را مجسم مى كند مى گويد: 'وضعى كه به هنگام مرگ براى آنان پيش مى آيد وصف ناشدنى است'. "فغير موصوف ما نزل بهم".
No image

مبدأ و معاد در نهج البلاغه ، با نگاه تطبیقی به معنویت‌های کاذب

مبدأ و معاد یعنی اعتقاد خدا به منزله سرآغاز آفرینش و معاد یعنی اعتقاد به سرانجام انسان و عالم. مبدأ و معاد مجموعه اعتقادهای انسان را در بر می گیرد. از بدو پیدایش اسلام، پیشوایان دین، راه و رسم ارتباط با خدا را در زندگی فردی و اجتماعی انسان بیان نموده و بر سرانجام زندگی و اعمال انسان تاکید ورزیده اند. در مقابل گروه های متعدد معنویت گرا نگاهی متفاوت به این مسأله را بیان داشته اند برخی منکر مبدأ و معاد گشته اند و برخی تفسیری غلط از آن، بیان نموده اند.
بهشت چگونه مكانى است؟

بهشت چگونه مكانى است؟

پس اگر با ديده دل به آنچه از بهشت براى تو وصف شده است نگاهت را بدوزى، جان تو از آنچه از دنيا، همچون شهوت ها و خوشى ها و زيورها و منظره هاى دل انگيز و زيباى آن كه براى تو آفريده شده است بيزارى جسته و با انديشيدن در صداى برگ هاى درختانى كه در اثر وزش نسيم پديد مى آيد و ريشه هاى آن درختان در درون تپه هايى از مشك بر ساحل جوى هاى بهشت پنهان گرديده است، و نيز با انديشيدن در خوشه هاى مرواريد، و شاخه هاى تر و تازه آن، و ظاهر شدن آن ميوه ها به صورت هاى گوناگون، در پوست شكوفه هاى آن درختان، جان تو حيران و سرگردان و از خود بيخود مى گردد.
پیشگفتار

پیشگفتار

هر چند معاد، موضوع اصلى اين كتاب را تشكيل نمى دهد، ولى از لابه لاى آن مى توان به خوبى و روشنى ابعاد گوناگون آن را دريافت . از اين رو نگارنده بر آن شده است كه در اين باره تحقيقى به عمل آورد كه نتيجه اين تحقيق و بررسى چيزى است كه در برابر خوانندگان قرار گرفته ، و به نام معاد در نهج البلاغه تقديم مى گردد.
Powered by TayaCMS