دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

تأکید آیت‌الله جوادی آملی بر ایجاد تحول در حوزه‌های علمیه

No image
تأکید آیت‌الله جوادی آملی بر ایجاد تحول در حوزه‌های علمیه آیت‌الله عبدالله جوادی آملی، استاد عالی حوزه علمیه قم، ششم دی‌ماه در دیدار جمعی از طلاب، فضلا و اساتید استان مازندران با اشاره به سخنان رهبر معظم انقلاب در دیدار با حوزویان بر لزوم تحول، رشد، بالندگی و ترقی علمی حوزه برای برطرف کردن نیازهای داخل و خارج تأکید کرد.
وی با اشاره به حدیثی از پیامبر اکرم(ص) که فرمود به دنبال علم بروید حتی اگر در چین باشد، گفت: امروزه می‌گویند به دنبال علم باشید حتی اگر در قم باشد و هم اکنون افرادی از هشتاد تا صد کشور جهان در حوزه علمیه قم به کسب علوم اسلامی مشغولند.
آیت‌الله جوادی آملی در ادامه با بیان این‌که زمانی در حوزه تحول به وجود می‌آید که افرادی که به ایران آمده‌اند، بفهمند ما حرف‌های تازه داریم، تصریح کرد: کسانی که از کشورهای خارجی برای کسب علم به ایران می‌آیند، در پی حرف‌های ژرف و پرمعنایند، وگرنه علوم سطحی در کشورهای خودشان هم وجود دارد.
این استاد حوزه علمیه قم تصریح کرد: شاید از نظر صنعتی ما جزء کشورهای جهان سوم باشیم، ولی از لحاظ اعتقادی و معارف باید اول باشیم.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

No image

معاد در نهج البلاغه

يکى از برنامه‏ هاى مهمى که تمامى پيامبران الهى پس از خداپرستى، مردم را به آن توجه مى دادند، اعتقاد به معاد بوده است؛ زيرا در سايه اعتقاد به معاد است که هدف از آفرينش تحقق مى يابد و اعمال و رفتار انسان ارزش و معنا پيدا مى کند. از اين رو ما مسلمانان معتقديم که خداوند بارى تعالى در روز قيامت، همه انسان‏ها را دوباره زنده خواهد کرد تا در پيشگاه او، به حساب اعمال و رفتارشان رسيدگى شود.
معاد در نهج البلاغه

معاد در نهج البلاغه

اين درس را به بحث مرگ و رستاخيز اختصاص داده ايم كه از پايه هاى اصلى ايمان و عمل است. امام علیه السلام در اين خطبه "خطبه 109" مطالب مختلفى را بيان كرده كه، بخشى از آن را كه درباره ى مرگ و قيامت است برايتان انتخاب كرده ايم در آغاز وضع انسانها به هنگام مرگ را مجسم مى كند مى گويد: 'وضعى كه به هنگام مرگ براى آنان پيش مى آيد وصف ناشدنى است'. "فغير موصوف ما نزل بهم".
No image

مبدأ و معاد در نهج البلاغه ، با نگاه تطبیقی به معنویت‌های کاذب

مبدأ و معاد یعنی اعتقاد خدا به منزله سرآغاز آفرینش و معاد یعنی اعتقاد به سرانجام انسان و عالم. مبدأ و معاد مجموعه اعتقادهای انسان را در بر می گیرد. از بدو پیدایش اسلام، پیشوایان دین، راه و رسم ارتباط با خدا را در زندگی فردی و اجتماعی انسان بیان نموده و بر سرانجام زندگی و اعمال انسان تاکید ورزیده اند. در مقابل گروه های متعدد معنویت گرا نگاهی متفاوت به این مسأله را بیان داشته اند برخی منکر مبدأ و معاد گشته اند و برخی تفسیری غلط از آن، بیان نموده اند.
بهشت چگونه مكانى است؟

بهشت چگونه مكانى است؟

پس اگر با ديده دل به آنچه از بهشت براى تو وصف شده است نگاهت را بدوزى، جان تو از آنچه از دنيا، همچون شهوت ها و خوشى ها و زيورها و منظره هاى دل انگيز و زيباى آن كه براى تو آفريده شده است بيزارى جسته و با انديشيدن در صداى برگ هاى درختانى كه در اثر وزش نسيم پديد مى آيد و ريشه هاى آن درختان در درون تپه هايى از مشك بر ساحل جوى هاى بهشت پنهان گرديده است، و نيز با انديشيدن در خوشه هاى مرواريد، و شاخه هاى تر و تازه آن، و ظاهر شدن آن ميوه ها به صورت هاى گوناگون، در پوست شكوفه هاى آن درختان، جان تو حيران و سرگردان و از خود بيخود مى گردد.
پیشگفتار

پیشگفتار

هر چند معاد، موضوع اصلى اين كتاب را تشكيل نمى دهد، ولى از لابه لاى آن مى توان به خوبى و روشنى ابعاد گوناگون آن را دريافت . از اين رو نگارنده بر آن شده است كه در اين باره تحقيقى به عمل آورد كه نتيجه اين تحقيق و بررسى چيزى است كه در برابر خوانندگان قرار گرفته ، و به نام معاد در نهج البلاغه تقديم مى گردد.
Powered by TayaCMS