دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

کتابخانه مرکزی اسلام‌شناسی در انگلیس تأسیس می‌شود

No image
کتابخانه مرکزی اسلام‌شناسی در انگلیس تأسیس می‌شود کتابخانه مرکزی اسلام‌شناسی در انگلیس تأسیس می‌شود که با راه اندازی آن دانشجویان علوم اسلامی در سراسر اروپا می‌توانند به منابع درجه اول علوم اسلامی در زمینه‌های مختلف دسترسی داشته باشند.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از کتاب ایران، با توجه به حضور بیش از 3 میلیون مسلمان در انگلستان، این کتابخانه می‌تواند مرجع علمی مناسبی برای مسلمانان این کشور فراهم کند.
اولویت این پروژه منابع اسلامی به زبانهای انگلیسی، عربی و سپس زبان فارسی عنوان شده است، بر این اساس در مرحله اول، تمام مقاله ها و کتب مربوط به شیعه‌شناسی گردآوردی و سپس سایر علوم اسلامی مانند فقه، عرفان، فلسفه، تفسیر و حدیث مورد توجه قرار خواهند گرفت.
این کتابخانه همزمان با تجهیز کتابخانه فعلی کالج اسلامی لندن در آینده‌ای نزدیک به بهره‌برداری خواهد رسید.
کالج اسلامی لندن از حدود 10 سال قبل به همت سازمان حوزه‌ها و مدارس علمیه خارج از کشور راه‌اندازی و تاکنون دانشجویان بسیاری از این کالج فارغ‌التحصیل شده‌اند .

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

No image

معاد در نهج البلاغه

يکى از برنامه‏ هاى مهمى که تمامى پيامبران الهى پس از خداپرستى، مردم را به آن توجه مى دادند، اعتقاد به معاد بوده است؛ زيرا در سايه اعتقاد به معاد است که هدف از آفرينش تحقق مى يابد و اعمال و رفتار انسان ارزش و معنا پيدا مى کند. از اين رو ما مسلمانان معتقديم که خداوند بارى تعالى در روز قيامت، همه انسان‏ها را دوباره زنده خواهد کرد تا در پيشگاه او، به حساب اعمال و رفتارشان رسيدگى شود.
معاد در نهج البلاغه

معاد در نهج البلاغه

اين درس را به بحث مرگ و رستاخيز اختصاص داده ايم كه از پايه هاى اصلى ايمان و عمل است. امام علیه السلام در اين خطبه "خطبه 109" مطالب مختلفى را بيان كرده كه، بخشى از آن را كه درباره ى مرگ و قيامت است برايتان انتخاب كرده ايم در آغاز وضع انسانها به هنگام مرگ را مجسم مى كند مى گويد: 'وضعى كه به هنگام مرگ براى آنان پيش مى آيد وصف ناشدنى است'. "فغير موصوف ما نزل بهم".
No image

مبدأ و معاد در نهج البلاغه ، با نگاه تطبیقی به معنویت‌های کاذب

مبدأ و معاد یعنی اعتقاد خدا به منزله سرآغاز آفرینش و معاد یعنی اعتقاد به سرانجام انسان و عالم. مبدأ و معاد مجموعه اعتقادهای انسان را در بر می گیرد. از بدو پیدایش اسلام، پیشوایان دین، راه و رسم ارتباط با خدا را در زندگی فردی و اجتماعی انسان بیان نموده و بر سرانجام زندگی و اعمال انسان تاکید ورزیده اند. در مقابل گروه های متعدد معنویت گرا نگاهی متفاوت به این مسأله را بیان داشته اند برخی منکر مبدأ و معاد گشته اند و برخی تفسیری غلط از آن، بیان نموده اند.
بهشت چگونه مكانى است؟

بهشت چگونه مكانى است؟

پس اگر با ديده دل به آنچه از بهشت براى تو وصف شده است نگاهت را بدوزى، جان تو از آنچه از دنيا، همچون شهوت ها و خوشى ها و زيورها و منظره هاى دل انگيز و زيباى آن كه براى تو آفريده شده است بيزارى جسته و با انديشيدن در صداى برگ هاى درختانى كه در اثر وزش نسيم پديد مى آيد و ريشه هاى آن درختان در درون تپه هايى از مشك بر ساحل جوى هاى بهشت پنهان گرديده است، و نيز با انديشيدن در خوشه هاى مرواريد، و شاخه هاى تر و تازه آن، و ظاهر شدن آن ميوه ها به صورت هاى گوناگون، در پوست شكوفه هاى آن درختان، جان تو حيران و سرگردان و از خود بيخود مى گردد.
پیشگفتار

پیشگفتار

هر چند معاد، موضوع اصلى اين كتاب را تشكيل نمى دهد، ولى از لابه لاى آن مى توان به خوبى و روشنى ابعاد گوناگون آن را دريافت . از اين رو نگارنده بر آن شده است كه در اين باره تحقيقى به عمل آورد كه نتيجه اين تحقيق و بررسى چيزى است كه در برابر خوانندگان قرار گرفته ، و به نام معاد در نهج البلاغه تقديم مى گردد.
Powered by TayaCMS