دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

علت دشمنی ها

مردم دشمن چیزهایی هستند که نمی‌دانند. (یکصد وپنجاه درس زندگی ، آیت الله مکارم شیرازی)
علت دشمنی ها
علت دشمنی ها

علت دشمنی ها ‌[1]

قال علی(ع) :« الْنّاسُ اعْداءُ جَهِلُواْ »(نهج البلاغه، کلمات قصار، ش 172)

بعضى از مردم را مى‌بینیم که بسیارى از حقایق را انکار مى‌کنند و بر ضد آن بپا مى‌خیزند و دلیلى براى آن جز نادانى و بى‌خبرى نمى‌یابیم. این گفتار حکیمانه مخصوصاً درباره مسائل دینى کاملًا صدق مى‌کند؛ در حقیقت اگر بعضى از مردم، حتى بعضى از کسانى که در علوم دیگر استادند، آنها را انکار مى‌کنند و به دشمنى با آن بر مى‌خیزند، هنگامى که دقت مى‌کنیم مى‌بینیم به عمق و فلسفه مذهب و مسائل مذهبى نرسیده‌اند و گرنه هرگز راه انکار را نمى‌پوییدند و این واقعیت کراراً آزمایش شده است.

پیام این حدیث این است که به جای عکس العملهای حادّ و شدید در برابر مخالفتها، باید به کار فرهنگی پرداخت وبه تبیین مفاهیم دینی روی آورد تا دشمنی‌ها فرو نشیند.

    پی نوشت:
  • [1] . مکارم شیرازی، ناصر؛ یکصد وپنجاه درس زندگی ، قم، نسل جوان، 1388 ش، ص108.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

No image

رذایل اخلاقی

No image

عيب پوشى

پوشاندن عيوب ديگران من اءشرف اءعمال الكريم، غفلته عما يعلم. از كارهاى شرافتمندانه مرد كريم آن است كه از آن چه كه مى داند خود را به غفلت مى زند (و عيب ديگران را ناديده مى پندارد).
No image

صله رحم در نهج البلاغه

غريب حقيقى رب بعيد اءقرب من قريب، و قريب اءبعد من بعيد. و الغريب من لم يكن له حبيب. بسا دورى كه از هر نزديكى نزديك تر است و بسا نزديكى كه از هر دورى از آدمى دورتر است، غريب كسى است كه دوستى نداشته باشد.
امانت دارى و رازپوشى

امانت دارى و رازپوشى

سرزنش على (ع) به اصحابش و هو يلوم اءصحابه: قد ترون عهودالله منقوضة فلا تغضبون، و اءنتم لنقض ذمم آبائكم تاءنفون. در سرزنش اصحاب خود مى فرمايد: پيمان هاى خدا را شكسته مى بينيد و به خشم نمى آييد، در حالى كه شكسته شدن پيمان هاى پدرانتان را عار مى دانيد و ناراحت مى شويد.
No image

دعا در نهج البلاغه

(به فرزندش امام حسن عليه السلام فرمود): در سؤال (حاجت) از پروردگارت اخلاص داشته باش؛ زيرا بخشش و محروم ساختن در دست اوست.
Powered by TayaCMS