دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

مدیریت و مدارا

«سع الناس بوجهک و مجلسک و حکمک»
No image
مدیریت و مدارا

حضرت على‌علیه السلام ، در آغاز فرمان حکومتى خود به عبدالله بن عباس، هنگامى که او را در بصره به جاى خود گمارد، چنین فرمود:

«سع الناس بوجهک و مجلسک و حکمک» با مردم، به هنگام دیدار و در مجالس رسمى و در مقام داورى، گشاده روباش و از خشم بپرهیز.

ایشان با تأکید بسیار از کارگزاران و کارکنان نظام ادارى خواسته اند که با مردم، خوشرفتار باشند؛ نگاهشان، سخنانشان، عملکردشان، خدمتگزاریشان، همه و همه این گونه باشد.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

No image

رذایل اخلاقی

No image

عيب پوشى

پوشاندن عيوب ديگران من اءشرف اءعمال الكريم، غفلته عما يعلم. از كارهاى شرافتمندانه مرد كريم آن است كه از آن چه كه مى داند خود را به غفلت مى زند (و عيب ديگران را ناديده مى پندارد).
No image

صله رحم در نهج البلاغه

غريب حقيقى رب بعيد اءقرب من قريب، و قريب اءبعد من بعيد. و الغريب من لم يكن له حبيب. بسا دورى كه از هر نزديكى نزديك تر است و بسا نزديكى كه از هر دورى از آدمى دورتر است، غريب كسى است كه دوستى نداشته باشد.
امانت دارى و رازپوشى

امانت دارى و رازپوشى

سرزنش على (ع) به اصحابش و هو يلوم اءصحابه: قد ترون عهودالله منقوضة فلا تغضبون، و اءنتم لنقض ذمم آبائكم تاءنفون. در سرزنش اصحاب خود مى فرمايد: پيمان هاى خدا را شكسته مى بينيد و به خشم نمى آييد، در حالى كه شكسته شدن پيمان هاى پدرانتان را عار مى دانيد و ناراحت مى شويد.
No image

دعا در نهج البلاغه

(به فرزندش امام حسن عليه السلام فرمود): در سؤال (حاجت) از پروردگارت اخلاص داشته باش؛ زيرا بخشش و محروم ساختن در دست اوست.
Powered by TayaCMS