دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

حجب نوريه و ظلمانيه سالك

No image
حجب نوريه و ظلمانيه سالك

(بدان اي سالک راه حق!) پيامبر اکرم(ص) فرمود: «براي خداوند، هفتاد هزار حجاب وجود دارد»! «من نور و ظلمه» (بحارالانوار، ج 55، ص 45) يعني خداوند هم «حجب نوريه» دارد و هم «حجب ظلمانيه» اين حجاب هايي که در روايت آمده، همين وابستگي ها و دلبستگی‌هاي به غير خداست. وابستگي به حسنات و مقامات معنويه، وابستگي و حجاب نوراني است، و دلبستگي به ابزار دنيايي و لذات مادي که وابستگي به حيات مادي را در پي دارد حجب ظلماني است. اما چرا حضرت فرمود: «هفتاد هزار حجاب»؟

در يک احتمال ممکن است که اين «هفتادهزار» اشاره به کثرت دلبستگي هاي انسان داشته باشد. يعني حضرت مي خواستند با اين عدد بفرمايند: دلبستگي هاي انسان بسيار زياد بوده و واقعاً شمارش در کار نبوده است. لذا با اين احتمال معناي روايت اين است که انسان موجودي است که چه در بعد ظلماني و چه در بعد نوراني، دلبستگي هاي فراوان پيدا می‌کند، که همه آنها وابستگي به غير خداست. (1)

________________________

1- رسائل بندگی، آيت الله شيخ مجتبی تهرانی، ص 182

روزنامه كيهان، شماره 21106 به تاريخ 23/4/94، صفحه 8 (معارف)

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

اول اردیبهشت روز بزرگداشت سعدی شیرازی

اول اردیبهشت روز بزرگداشت سعدی شیرازی

شیخ مصلح الدین سعدی شیرازی بی تردید بزرگترین شاعری است که بعد از فردوسی آسمان ادب فارسی را با نور خیره کننده اش روشن ساخت و آن روشنی با چنان تلألویی همراه بود که هنوز پس از گذشت هفت قرن تمام از تاثیر آن کاسته نشده است و این اثر تا پارسی برجاست همچنان برقرار خواهد ماند.
عید غدیر در سیره اهل بیت(ع)

عید غدیر در سیره اهل بیت(ع)

غدیر، تنها نه به عنوان «روزى تاریخى» ، بلکه به عنوان یک «عید اسلامى» مطرح است. عید بودن آن نیز، مراسم و سنتهاى خاصى را مى‌طلبد و نه تنها باید آن را عید دانست، بلکه باید آن را عید گرفت و به شادمانى پرداخت و به عنوان تعظیم شعائر دینى، آن را بزرگ داشت و برشکوه آن افزود، تا ارزشهاى نهفته در این روز عظیم، همواره زنده بماند و سیره معصومین (علیهم السلام)احیاگردد.
السلام علیک یا جواد الائمه (ع)

السلام علیک یا جواد الائمه (ع)

صبر را بالش کن، و فقر را در آغوش گیر، و شهوات را ترک کن، و با هوای نفس مخالفت کن و بدان که از دیده خدا پنهان نیستی، پس بنگر که چگونه ای.
هدایتگران راه نور

هدایتگران راه نور

پروردگارم را سپاس که به بندگانش توفیق طاعت ارزانى فرمود و خیرونیکى را در عبادت خویش براى آنان منظور داشت.
کاظمین دلربای عاشقان

کاظمین دلربای عاشقان

مومن به سه خصلت محتاج است : کسب موفقیت از سوی خدا ،‌ نصیحت کننده‌ای در خود ،‌و قبول نصیحت از دیگران
Powered by TayaCMS