دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

قال الصادق (علیه السلام): «الکبرُ اَنْ تَغْمِضَ النّاسَ وَتَسفُهَ الحَقّ»

امام صادق (علیه السلام) فرمود: «تکبر این است که مردم را خوار بشماری و حق را سفاهت بدانی» (شرح اصول کافی، ج 5، ص 218)
قال الصادق (علیه السلام): «الکبرُ اَنْ تَغْمِضَ النّاسَ وَتَسفُهَ الحَقّ»
قال الصادق (علیه السلام): «الکبرُ اَنْ تَغْمِضَ النّاسَ وَتَسفُهَ الحَقّ»

قال الصادق (علیه السلام):

«الکِبرُ اَنْ تَغْمِضَ النّاسَ وَتَسفُهَ الحَقّ»

(شرح اصول کافی، ج 5، ص 218)

امام صادق (علیه السلام) فرمود:

«کِبر این است که مردم را خوار بشماری و حق را سفاهت بدانی»

توضیح:

«حقیقت تکبّر»

در شرح حدیث از علامه مجلسی چنین آمده است که «اَن تَغمِضَ النّاس» یعنی مردم را کوچک دانی و مقصود یا عموم مردم است و یا خصوص ائمه (علیهم السلام) چنانچه در اخبار کلمه ناس به آنها تفسیر شده است.

«سفه الحق» برای آن دو معنی نقل شده است:

1- یعنی در برابر حق نادانی و سفاهت کند و آن را نپذیرد.

2- یعنی حق را سبک گیرد و قدر آن را نداند.

    منبع: شرح اصول کافی، محمد باقر کمره‌ای، ج 5، ص 645.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

اول اردیبهشت روز بزرگداشت سعدی شیرازی

اول اردیبهشت روز بزرگداشت سعدی شیرازی

شیخ مصلح الدین سعدی شیرازی بی تردید بزرگترین شاعری است که بعد از فردوسی آسمان ادب فارسی را با نور خیره کننده اش روشن ساخت و آن روشنی با چنان تلألویی همراه بود که هنوز پس از گذشت هفت قرن تمام از تاثیر آن کاسته نشده است و این اثر تا پارسی برجاست همچنان برقرار خواهد ماند.
عید غدیر در سیره اهل بیت(ع)

عید غدیر در سیره اهل بیت(ع)

غدیر، تنها نه به عنوان «روزى تاریخى» ، بلکه به عنوان یک «عید اسلامى» مطرح است. عید بودن آن نیز، مراسم و سنتهاى خاصى را مى‌طلبد و نه تنها باید آن را عید دانست، بلکه باید آن را عید گرفت و به شادمانى پرداخت و به عنوان تعظیم شعائر دینى، آن را بزرگ داشت و برشکوه آن افزود، تا ارزشهاى نهفته در این روز عظیم، همواره زنده بماند و سیره معصومین (علیهم السلام)احیاگردد.
السلام علیک یا جواد الائمه (ع)

السلام علیک یا جواد الائمه (ع)

صبر را بالش کن، و فقر را در آغوش گیر، و شهوات را ترک کن، و با هوای نفس مخالفت کن و بدان که از دیده خدا پنهان نیستی، پس بنگر که چگونه ای.
هدایتگران راه نور

هدایتگران راه نور

پروردگارم را سپاس که به بندگانش توفیق طاعت ارزانى فرمود و خیرونیکى را در عبادت خویش براى آنان منظور داشت.
کاظمین دلربای عاشقان

کاظمین دلربای عاشقان

مومن به سه خصلت محتاج است : کسب موفقیت از سوی خدا ،‌ نصیحت کننده‌ای در خود ،‌و قبول نصیحت از دیگران
Powered by TayaCMS