دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

طمع؛ شراب شیطان

امام صادق )علیه السلام( فرمودند: «طمع شرابی است که شیطان به دست خود به خواص خود می نوشاند» (مصباح الشریعه،باب طمع)
طمع؛ شراب شیطان
طمع؛ شراب شیطان

قال الصادق (علیه السلام):

«الطّمَع خَمرُ الشّیطانِ یسقی بیدِهِ لِخَواصِّهِ»

(مصباح الشریعه،باب طمع)

امام صادق )علیه السلام( فرمودند:

«طمع شرابی است که شیطان به دست خود به خواص خود می نوشاند»

توضیح:

«طمع؛ شراب شیطان»

طمع، امید داشتن بدون عمل است. در تعریف طمع آمده است: رغبت داشتن به چیزی که در دست دیگران است با خواهش کردن از ایشان که باعث خواری و ذلت شود. اما طمع به معنی رغبت داشتن در مورد پروردگار که باعث غفران بنده گردد، عین عزت است.

می توان گفت که طمع به دو صورت مطرح است. صورت اول طمع ممدوح که امید به رحمت حق بدون توجه به عمل خویش است. دیگر طمع مذموم که امید به غیر به گونه ای است که انسان را دچار ذلت و خواری می نماید.

امام علی (علیه السلام) در وصیت خویش به محمد بن حنفیه فرمود:

«اگر دوست داشته باشی که جمع کنی خیر دنیا و آخرت را، پس قطع کن طمع خود را از آنچه در دست مردم است»[1]

    منبع: بی کران تسبیح، دکتر بتول خسروی، صص 207- 206.
  • [1] . شرح حدیث جنود عقل و جهل، ص196.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

گوشه نشینی

گوشه نشینی

حضرت امام صادق علیه السّلام مى‌فرماید که: هر که عزلت و گوشه‌گیرى اختیار کرد، متحصّن شد به حصار عافیت، و خود را به حفظ و حراست الهى کشید. چرا که معنى عزلت، انقطاع از خلق است و رو آوردن به حقّ، و معلوم است که هر که چنین است، بلا شک متمسّک و متشبّث است به لطف الهى، و در حصار عافیت او است.
No image

حیله های شیطان برای فریب جوان

.... از این مخلوقات میان تهی، پوچ وهیچ، باکی نداشته باش وچشم امیدی هرگز به آنها مبند،که چشم داشتن به غیر او شرک است وباک از غیر او "جلّ وعلا" کفر.
Powered by TayaCMS