دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

نامه خدا به بنده سالكش

No image
نامه خدا به بنده سالكش

(بدان اي عزيز سالک!) در بعضي از روايات اين تعبير را داريم که در قيامت، وقتي اهل بهشت وارد بهشت مي شوند، از طرف خداوند نامه اي به آنها داده مي شود که مضمون آن اين است: از حي قيومي که هيچگاه نمي ميرد، به حي قيومي که او هم هيچ وقت نمي ميرد! اما بعد: من به هر شيئي مي گويم: باش! آن هم مي شود، حال تو را هم اين گونه قرار مي دهم که به هر شيئي بگويي: باش! آن هم مي شود.

اين روايت اشاره به قدرت خلق سالکان الي الله در بهشت دارد که مافوق صورت يافتن اعمال صالحه آنها است. خلاقيت در قيامت بر اثر رياضت هاي شرعيه اي است که بنده در دنيا متحمل مي شود، لذا وقتي بنده اي در دنيا، نسبت به اطاعات و عبادات و مناسکش رياضت بکشد و خواسته خدا را بر خواسته خويش مقدم بدارد، خدا هم در قيامت او را نسبت به خواسته هايش فعال و خلاق مطلق خواهد نمود. اين آياتي که مي فرمايد: در بهشت هر چه دلت بخواهد و اراده کني، برايت به وجود خواهد آمد، مخصوص کساني است که در دنيا به سراغ هر چه دلشان مي خواسته نرفته اند و اصلابه همين خاطر است که اينان در بهشت هر چه دلشان بخواهد خلق خواهد شد. آري قدرت خلاقيت هر کسي در قيامت به مقدار آن رياضت هاي شرعيه است که در اين عالم کشيده و به اندازه بندگي و اطاعت هايي است که در دنيا انجام داده است.(1)

____________________________

1- رسائل بندگی، آيت الله شيخ مجتبی تهرانی، ص 172

روزنامه كيهان، شماره 21091 به تاريخ 4/4/94، صفحه 6 (معارف)

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

گوشه نشینی

گوشه نشینی

حضرت امام صادق علیه السّلام مى‌فرماید که: هر که عزلت و گوشه‌گیرى اختیار کرد، متحصّن شد به حصار عافیت، و خود را به حفظ و حراست الهى کشید. چرا که معنى عزلت، انقطاع از خلق است و رو آوردن به حقّ، و معلوم است که هر که چنین است، بلا شک متمسّک و متشبّث است به لطف الهى، و در حصار عافیت او است.
No image

حیله های شیطان برای فریب جوان

.... از این مخلوقات میان تهی، پوچ وهیچ، باکی نداشته باش وچشم امیدی هرگز به آنها مبند،که چشم داشتن به غیر او شرک است وباک از غیر او "جلّ وعلا" کفر.
Powered by TayaCMS