دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

کتاب ترجمه و شرح صحیفه کامله سجادیه جلد 3

جلد سوم شرح صحیفه سجادیه شامل چهار شرح و حاشیه و ترجمه از این صحیفه می باشد.
کتاب ترجمه و شرح صحیفه کامله سجادیه جلد 3
کتاب ترجمه و شرح صحیفه کامله سجادیه جلد 3

این شرح تالیف محمد صالح روغنی قزوینی (1019 ـ 1116ق) است که چهار شرح و حاشیه و ترجمه بر صحیفه داشته است. شرح نخست وی به عربی است که آن را در سال 1073ق تالیف نموده و درباره آن می نویسد: «مشتمل بر مطالب لایق و مقاصد نافع و لیکن همتها از آن متقاعد بود و اکثر مطالبان را از آن نفعی لایق نبود.» پس از آن به التماس دوستان مومن شرحی به فارسی (جلد سوم این مجموعه) نگاشته است و درباره آن می نویسد: «و لیکن چون کلام عربی و فارسی را در بعضی مطالب با هم تفاوتی ظاهر در سیاق میباشد و مراعات مطابقت سیاق... مترجم را احیانا مضطر میگرداند وسخن را از کمال سلاست و فصاحت مانع می شود و به این سبب ترجمه بعضی از فقرات آن کلام عالی مقام چنانچه میخواست لباس ظهور نپوشید.»

مولف در پایان شرح خود رساله ای در احکام و شرایط دعا نگاشته است که در پایان این شرح چاپ شده است.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

گوشه نشینی

گوشه نشینی

حضرت امام صادق علیه السّلام مى‌فرماید که: هر که عزلت و گوشه‌گیرى اختیار کرد، متحصّن شد به حصار عافیت، و خود را به حفظ و حراست الهى کشید. چرا که معنى عزلت، انقطاع از خلق است و رو آوردن به حقّ، و معلوم است که هر که چنین است، بلا شک متمسّک و متشبّث است به لطف الهى، و در حصار عافیت او است.
No image

حیله های شیطان برای فریب جوان

.... از این مخلوقات میان تهی، پوچ وهیچ، باکی نداشته باش وچشم امیدی هرگز به آنها مبند،که چشم داشتن به غیر او شرک است وباک از غیر او "جلّ وعلا" کفر.
Powered by TayaCMS