دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

قال الامام علی (علیه‌السلام):«مَنْ اتّخَذَ اَخَاً بَعْدَ حُسْنِ الإِخْتبار دامَتْ صُحْبَتُه وَتَاکَّدَتْ مودَْتُه»

امام علی (علیه‌السلام) فرمودند: «کسی که پس از آزمایش صحیح، کسی را به دوستی برگزیند رفاقتش پایدار و مودتش استوار خواهد ماند» (غررالحکم، ص 695)
قال الامام علی (علیه‌السلام):«مَنْ اتّخَذَ اَخَاً بَعْدَ حُسْنِ الإِخْتبار دامَتْ صُحْبَتُه وَتَاکَّدَتْ مودَْتُه»
قال الامام علی (علیه‌السلام):«مَنْ اتّخَذَ اَخَاً بَعْدَ حُسْنِ الإِخْتبار دامَتْ صُحْبَتُه وَتَاکَّدَتْ مودَْتُه»

قال الامام علی (علیه‌السلام):

«مَنْ اتّخَذَ اَخَاً بَعْدَ حُسْنِ الإِخْتبار دامَتْ صُحْبَتُه وَتَاکَّدَتْ مودَْتُه» (غررالحکم، ص 695)

امام علی (علیه‌السلام) فرمودند:

«کسی که پس از آزمایش صحیح، کسی را به دوستی برگزیند رفاقتشپایدار و مودتش استوار خواهد ماند»

توضیح:

یکی از تفاوتهایی که بین دوستیهای جوانان با دوستیهای بزرگسالان وجود دارد این است که بزرگسالان در انتخاب دوست، سخت‌گیر و دیرپسندند. اینان اگر بخواهند با کسی طرح دوستی بریزند و رفیق یکدل و صمیمی شوند به راهنمایی عقل و دور از احساسات عمل می‌کنند و حساب نشده قدم برنمی‌دارند. ابتدا با او مأنوس می‌شوند تا از طرز تفکر و کیفیت معاشرتش آگاه شوند، سپس از وضع اخلاقی و سوابق زندگیش اطلاع می‌گیرند و در خلال برخوردها او را امتحان می‌کنند، پس از آن که او را از هر جهت شایستۀ دوستی یافتند و به صلاحیتش مطمئن شدند با وی رفیق می‌شوند، بدیهی است چنین دوستی عاقلانه و رفاقت حساب شده و دقیق علاوه بر آن که بی‌خطر است معمولاً پایدار و ثابت خواهد ماند.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

گوشه نشینی

گوشه نشینی

حضرت امام صادق علیه السّلام مى‌فرماید که: هر که عزلت و گوشه‌گیرى اختیار کرد، متحصّن شد به حصار عافیت، و خود را به حفظ و حراست الهى کشید. چرا که معنى عزلت، انقطاع از خلق است و رو آوردن به حقّ، و معلوم است که هر که چنین است، بلا شک متمسّک و متشبّث است به لطف الهى، و در حصار عافیت او است.
Powered by TayaCMS