دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

سهم شبه قاره در زبان و ادب فارسی در پاکستان بررسی شد

No image
سهم شبه قاره در زبان و ادب فارسی در پاکستان بررسی شد نخستین سمینار "سهم شبه قاره در زبان و ادب فارسی" در پاکستان برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، برای نخستین بار سمینار بین المللی "سهم شبه قاره در زبان و ادب فارسی" 22 فروردین از سوی گروه زبان و ادبیات فارسی دانشکده خاورشناسی دانشگاه پنجاب لاهور در تالار شورای این دانشکده برگزار شد.
این مراسم با حضور بیش از 40 تن از استادان ایرانی، هندی، بنگلادشی و پاکستانی از جمله منوچهر اکبری از دانشگاه تهران، دکتر ناصح از دانشگاه فردوسی مشهد، دکتر توسلی وابسته فرهنگی و رئیس خانه فرهنگ ایران درکراچی، دکتر تسبیحی از دایره المعارف بزرگ اسلامی، سید سعید خرازی سرکنسول ایران در لاهور، پرفسور اظهر از طرف رئیس دانشگاه پنجاب و تعداد زیادی از دانشجویان و علاقه مندان به زبان و ادب فارسی افتتاح شد.
رئیس دانشکده خاورشناسی در افتتاحیه این سمینار گفت: همایشهای بین المللی بررسی زبان و ادبیات فارسی در سند که چندین سال به همت رئیس خانه فرهنگ ایران و رئیس گروه زبان و ادبیات فارسی دانشگاه کراچی برگزار شده، مشوق و راهنمای بزرگی برای ما بود تا در سرزمین پنجاب نیز این مهم را برگزار کنیم و بتوانیم با دعوت از 40 تن از استادان برجسته زبان و ادب فارسی و متخصصین علوم انسانی در تعامل اندیشه های انسانی سهم داشته باشیم.
وی از همکاری خود برای برگزاری سمینارهای مشابه در آینده خبر داد.
دکتر توسلی وابسته فرهنگی و رئیس خانه فرهنگ ایران، دکتر عراق رضا زیدی از دانشگاه اسلامی دهلی و دکتر ناصح از دانشگاه فردوسی هم به عنوان مهمانان ویژه در مراسم افتتاحیه سخنرانی و مقالات خود را ایراد کردند.
این سمینار در سه نشست برگزار شد و حدود 30 تن از استادان شرکت کننده از کشورهای ایران، هند، بنگلادش و پاکستان مقالات تحقیقی خود را قرائت کردند.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

فرزند کمتر، یا زندگی بهتر؟ مسئله این است

فرزند کمتر، یا زندگی بهتر؟ مسئله این است

خجالت نکش در نگاه اول فیلم تقابل‌هاست در یک زمینه طنز که مدام به مخاطب یادآور می‌شود چه جای خنده؟ فیلم را می‌توان در چند مضمونِ دوگانه بیان و نقد کرد. همان مضامین دوگانه‌ای که ساختار روایی فیلم را هم می‌سازند: دوگانه روستایی – شهری، دوگانه‌ی سپهر سیاسی - زندگی روزمره، دوگانه‌ی برنامه‌ریزی‌های سیاست اجتماعی و در نهایت دوگانه اراده – تقدیر که سکانس‌های انتهایی فیلم را شکل می‌دهد.
ایستاده در غبار نگاهی به «لاتاری» اثر محمدحسین مهدویان

ایستاده در غبار نگاهی به «لاتاری» اثر محمدحسین مهدویان

«لاتاری» فیلم موفقی است در جذب مخاطب عمومی سینمای ایران و البته فتح گیشه. فیلمی که توانسته جمیع جوانب امر را در حوزه جذابیت بخشی اینچنینی به خوبی و با فراست فراهم کند و به مقصود رسد. لاتاری فیلم مخاطب عام است.
عشق امیر به نوشین ; یادداشتی بر فیلم لاتاری

عشق امیر به نوشین ; یادداشتی بر فیلم لاتاری

راجر ایبرت بزرگترین منتقد آمریکایی معتقد است کار فیلم، برانگیختن تفکر مخاطب است. فیلمی قابل اعتنا و نقد است که خواب آسوده را از مخاطب بستاند. قطعاً هر فیلمی نماینده انعکاس اندیشه در جامعه مقصد است. در حقیقت فیلم ها ارزش ها و حقایق فراموش شده جوامع را آشکار می سازند.
انسان های هم عصر ما ; نگاهی به فیلم خرگیوش

انسان های هم عصر ما ; نگاهی به فیلم خرگیوش

خرگیوش اولین فیلم مانی باغبانی تجربه‌ای قابل قبول است اما کاستی‎های بسیاری در پردازش موضوع‌هایی دارد که سعی کرده است در فیلم به آنها بپردازد؛ مقوله‎هایی مثل بیماری رو به مرگ نزدیکان، تلاش‌های علمی یک نخبه جوان، ازدواج‎های پنهانی و مفهوم شادی.
بازخوانی یک کمدی سیاسی ; نگاهی به فیلم مصادره

بازخوانی یک کمدی سیاسی ; نگاهی به فیلم مصادره

فیلم مصادره اولین ساخته مهران احمدی، بازیگر پر سابقه سینمای ایران، فیلمی کمدی است که تلاش می‎کند با تصویرگری برخی از معضلات فرهنگی جامعه از منظر متفاوتی به مقولاتی بپردازد که به طور جدی جامعه ایرانی معاصر را تهدید می‎کنند.
Powered by TayaCMS