دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

مراتب تزكيه سالك

No image
مراتب تزكيه سالك

(بدان اي سالک عزيز) تزکيه يعني تطهير، تطهير نفوس. به طور کلي تزکيه در سه رابطه است: اول: تزکيه نسبت به بعد عقلاني انسان، عقل و نفس، يعني تطهير بعد اعتقادي که کار عقل است و نتيجه اش در قلب نمايان مي شود مثل شرک، شرک يک آلودگي اعتقادي است. پاک کردن اين آلودگي از درون را تزکيه اعتقادي مي گويند. به اين تزکيه اعتقادي «تطهير اعتقادي» مي گوييم. تطهير از اعتقادات باطله.

دوم: تزکيه نسبت به بعد نفساني؛ يعني تطهير از رذايل اخلاقي، آلودگي هاي نفساني مثل کبر، حسد و امثال اينها و اين بعد اخلاقي است.

سوم: تزکيه نسبت به بعد عملي؛ يعني انسان از نظر عملي، اعمال زشت را مرتکب نشود، و اعمال خود را از اين گونه رفتارها تطهير نمايد. پس تزکيه به طور کلي سه بعدي دارد؛ اعتقادي، اخلاقي و عملي. (1)

_____________

1- اين الرجبيون، آيت الله شيخ مجتبی تهرانی، ص 38

روزنامه كيهان، شماره 21065 به تاريخ 3/3/94، صفحه 6 (معارف)

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

فرزند کمتر، یا زندگی بهتر؟ مسئله این است

فرزند کمتر، یا زندگی بهتر؟ مسئله این است

خجالت نکش در نگاه اول فیلم تقابل‌هاست در یک زمینه طنز که مدام به مخاطب یادآور می‌شود چه جای خنده؟ فیلم را می‌توان در چند مضمونِ دوگانه بیان و نقد کرد. همان مضامین دوگانه‌ای که ساختار روایی فیلم را هم می‌سازند: دوگانه روستایی – شهری، دوگانه‌ی سپهر سیاسی - زندگی روزمره، دوگانه‌ی برنامه‌ریزی‌های سیاست اجتماعی و در نهایت دوگانه اراده – تقدیر که سکانس‌های انتهایی فیلم را شکل می‌دهد.
ایستاده در غبار نگاهی به «لاتاری» اثر محمدحسین مهدویان

ایستاده در غبار نگاهی به «لاتاری» اثر محمدحسین مهدویان

«لاتاری» فیلم موفقی است در جذب مخاطب عمومی سینمای ایران و البته فتح گیشه. فیلمی که توانسته جمیع جوانب امر را در حوزه جذابیت بخشی اینچنینی به خوبی و با فراست فراهم کند و به مقصود رسد. لاتاری فیلم مخاطب عام است.
عشق امیر به نوشین ; یادداشتی بر فیلم لاتاری

عشق امیر به نوشین ; یادداشتی بر فیلم لاتاری

راجر ایبرت بزرگترین منتقد آمریکایی معتقد است کار فیلم، برانگیختن تفکر مخاطب است. فیلمی قابل اعتنا و نقد است که خواب آسوده را از مخاطب بستاند. قطعاً هر فیلمی نماینده انعکاس اندیشه در جامعه مقصد است. در حقیقت فیلم ها ارزش ها و حقایق فراموش شده جوامع را آشکار می سازند.
انسان های هم عصر ما ; نگاهی به فیلم خرگیوش

انسان های هم عصر ما ; نگاهی به فیلم خرگیوش

خرگیوش اولین فیلم مانی باغبانی تجربه‌ای قابل قبول است اما کاستی‎های بسیاری در پردازش موضوع‌هایی دارد که سعی کرده است در فیلم به آنها بپردازد؛ مقوله‎هایی مثل بیماری رو به مرگ نزدیکان، تلاش‌های علمی یک نخبه جوان، ازدواج‎های پنهانی و مفهوم شادی.
بازخوانی یک کمدی سیاسی ; نگاهی به فیلم مصادره

بازخوانی یک کمدی سیاسی ; نگاهی به فیلم مصادره

فیلم مصادره اولین ساخته مهران احمدی، بازیگر پر سابقه سینمای ایران، فیلمی کمدی است که تلاش می‎کند با تصویرگری برخی از معضلات فرهنگی جامعه از منظر متفاوتی به مقولاتی بپردازد که به طور جدی جامعه ایرانی معاصر را تهدید می‎کنند.
Powered by TayaCMS