دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

آثار عجيب انفاق مال

No image
آثار عجيب انفاق مال

انفاق از جمله مواردي است كه خداوند جاي آن را خيلي سريع براي انسان پر مي‌كند و انفاق كردن همچون دانه‌اي است كه وقتي انسان آن را مي‌كارد 70 برابرش را برداشت مي‌كند. انسان هنگامي كه مي‌تواند بايد از آن مالي كه برايش مانده انفاق كند و اين انفاق كردن به نوعي شكر نعمت الهي محسوب مي‌شود. خداوند در آيه 39 سوره سباء مي‌فرمايد: هرچه انفاق كنيد خدا عوض آن را به شما خواهد داد و او بهترين روزي‌دهندگان است. پيامبر (ص) مي‌فرمايند: ندا دهنده‌اي - هر شب - چنين ندا مي‌دهد: خدايا به انفاق‌كننده عوض ده! و منادي ديگري چنين: خدايا مال بخيل را تلف كن! امام علي(ع) مي‌فرمايند: شكرگزار (نعمت خدا) نخواهد بود، مگر آن‌كس كه دست‌دهنده داشته باشد. خداوند در سوره بقره آيه 272 مي‌فرمايد: هر مالي انفاق كنيد، براي خود كرده‌ايد. امام علی(ع) مي‌فرمايند: مال‌داري كه انفاق نكند، مال نداشته است (و هرچه بوده وزر و وبال بوده است) . پيامبر(ص) مي‌فرمايند: هر كس زكات مالش را بدهد، شر مال از او دور شده است.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

No image

دعا در نهج البلاغه

(به فرزندش امام حسن عليه السلام فرمود): در سؤال (حاجت) از پروردگارت اخلاص داشته باش؛ زيرا بخشش و محروم ساختن در دست اوست.
No image

عبادت و نیایش از دیدگاه نهج البلاغه

و اما این كه هر كارفرما كه مزدى مى‏ دهد به خاطر بهره‏اى است كه از كار كارگر مى ‏برد و كارفرماى ملك و ملكوت چه بهره‏اى مى‏تواند از كار بنده ضعیف ناتوان خود ببرد، و هم این‌ كه فرضاً اجر و مزد از جانب آن كارفرماى بزرگ به صورت تفضل و بخشش انجام گیرد پس چرا این تفضل بدون صرف مقدارى انرژى كار به او داده نمى ‏شود، مسأله‏ اى است كه براى این چنین عابدهایى هرگز مطرح نیست.
خدایا! ببخش!

خدایا! ببخش!

به آن نديدى. الهى! آنچه را كه به زبانم به تو تقرب جستم ولى دلم برخلاف آن بود بر من ببخش! الهى! اشارات چشم، و سخنان بيهوده، و مشتهيات دل
خدایا! چهارپايان ما تشنه اند!

خدایا! چهارپايان ما تشنه اند!

و ابرهاى باران دار به ما پشت كرده، و تو اميد هر غمزده اى، و برآورنده حاجت هر حاجتمندی. در اين زمان كه مردم ما نااميدند، و ابرها باران نداده اند، و چرندگان از بين رفته اند، از تو مى خواهيم كه ما را به اعمال زشتمان مؤاخذه نكنى، و به گناهانمان نگيرى. الهى! با ابر
خدایا! حرمتم را به تنگدستى نشكن

خدایا! حرمتم را به تنگدستى نشكن

دچار آيم، و به بدگويى آن كه از بخشيدن به من دريغ ورزد مبتلا گردم، و تو ماوراى اين همه، اختيـاردار بخشش و منـعى، چـه اينـكه بـر هـر چيـز تـوانـايـى.
Powered by TayaCMS