دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

تمثل ايمان در راه حق

No image
تمثل ايمان در راه حق

برگرفته از: 1- بحارالانوار، ج 44، ص 379

نقل مي کنند کاروان امام حسين(ع) در راه مي آمدند، حسين(ع) سرش را روي زين مرکب گذاشت و اندکي خوابيد. وقتي حضرت سر از خواب بلند کرد، گفت: «انالله و انااليه راجعون والحمدلله رب العالمين» حضرت سه بار اين جمله را تکرار کرد. فرزندش علي اکبر(ع) که خيلي مراقب حال پدر بود، جلو آمد و گفت: «مم حمدت الله واسترجعت»؟ پدرجان چرا کلمه استرجاع را جاري کرديد و خدا را حمد فرموديد؟ حضرت به پسرش گفت: سرم را که روي زمين گذاشتم، خوابم برد، ديدم هاتفي ندا مي کند: «القوم يسيرون والمنايا تسيراليه» اين گروه مي روند، اما مرگ اينها را بدرقه مي کند. اينجا بود که علي اکبر(ع) سوال کرد: «السنا علي الحق» مگر اين مسيري که ما مي رويم مسير حق نيست؟ حضرت فرمود: «بلي والله» علي اکبر(ع) گفت: «فاننا اذاً مانبالي ان نموت محقين» يعني اگر مسير ما مسير حق است، ديگر باکي از مرگ نداريم. (1)

روزنامه كيهان، شماره 21194 به تاريخ 7/8/94، صفحه 6 (معارف)

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

No image

دعا در نهج البلاغه

(به فرزندش امام حسن عليه السلام فرمود): در سؤال (حاجت) از پروردگارت اخلاص داشته باش؛ زيرا بخشش و محروم ساختن در دست اوست.
No image

عبادت و نیایش از دیدگاه نهج البلاغه

و اما این كه هر كارفرما كه مزدى مى‏ دهد به خاطر بهره‏اى است كه از كار كارگر مى ‏برد و كارفرماى ملك و ملكوت چه بهره‏اى مى‏تواند از كار بنده ضعیف ناتوان خود ببرد، و هم این‌ كه فرضاً اجر و مزد از جانب آن كارفرماى بزرگ به صورت تفضل و بخشش انجام گیرد پس چرا این تفضل بدون صرف مقدارى انرژى كار به او داده نمى ‏شود، مسأله‏ اى است كه براى این چنین عابدهایى هرگز مطرح نیست.
خدایا! ببخش!

خدایا! ببخش!

به آن نديدى. الهى! آنچه را كه به زبانم به تو تقرب جستم ولى دلم برخلاف آن بود بر من ببخش! الهى! اشارات چشم، و سخنان بيهوده، و مشتهيات دل
خدایا! چهارپايان ما تشنه اند!

خدایا! چهارپايان ما تشنه اند!

و ابرهاى باران دار به ما پشت كرده، و تو اميد هر غمزده اى، و برآورنده حاجت هر حاجتمندی. در اين زمان كه مردم ما نااميدند، و ابرها باران نداده اند، و چرندگان از بين رفته اند، از تو مى خواهيم كه ما را به اعمال زشتمان مؤاخذه نكنى، و به گناهانمان نگيرى. الهى! با ابر
خدایا! حرمتم را به تنگدستى نشكن

خدایا! حرمتم را به تنگدستى نشكن

دچار آيم، و به بدگويى آن كه از بخشيدن به من دريغ ورزد مبتلا گردم، و تو ماوراى اين همه، اختيـاردار بخشش و منـعى، چـه اينـكه بـر هـر چيـز تـوانـايـى.
Powered by TayaCMS