دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

قال الامام علی (علیه‌السلام):«مَنْ عَرَفَ الایّام لم یُغْفَلْ عن الاستعداد»

«کسی که اوضاع روزگار خود را می‌شناسد از آمادگی در مقابل مقتضیات آن غفلت نمی‌ورزد» (تحف‌العقول، ص 98)
قال الامام علی (علیه‌السلام):«مَنْ عَرَفَ الایّام لم یُغْفَلْ عن الاستعداد»
قال الامام علی (علیه‌السلام):«مَنْ عَرَفَ الایّام لم یُغْفَلْ عن الاستعداد»

قال الامام علی (علیه‌السلام):

«مَنْ عَرَفَ الایّام لم یُغْفَلْ عن الاستعداد» (تحف‌العقول، ص 98)

امام علی علیه‌السلام فرمودند:

«کسی که اوضاع روزگار خود را می‌شناسد از آمادگی در مقابل مقتضیات آن غفلت نمی‌ورزد»

توضیح:

حیوانات که در پرتو هدایت تکوینی خداوند در چهارچوپ غرائز زندگی می‌کنند روش‌های یکنواختی دارند که در طول قرن‌های متمادی همواره ثابت بوده و هرگز تغییر شکل نمی‌دهد. ولی بشر با استفاده از نیروی خلّاق عقل، پیوسته در مسیر ترقی و تکامل است و با گذشت زمان برنامه‌های تازه‌ای را در زندگی خود طرح می‌کند و در راههای جدیدی قدم می‌گذارد.

بشر در طول قرن‌ها بر اثر پیشرفتهای تدریجی علوم، به قسمتی از اسرار طبیعت پی برده و به نفع خود بهره‌برداری کرده است دانشمندان در هر عصری از تجربیات خود در راه بهتر زیستن استفاده نموده و قیافۀ زندگی را تغییر داده‌اند و به تمام مظاهر آن رنگهای تازه‌تری بخشیده‌اند. خلاصه بشر با گذشت زمان مدارج تکامل را پیموده و همچنین می‌پیماید.

مردان عاقل کسانی هستند که از مقتضیات زمان خود آگاه باشند و خویشتن را با تحولات صحیح و شایستۀ آن تطبیق دهند و این روایت فوق، ناظر به همین مطلب است.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

No image

دعا در نهج البلاغه

(به فرزندش امام حسن عليه السلام فرمود): در سؤال (حاجت) از پروردگارت اخلاص داشته باش؛ زيرا بخشش و محروم ساختن در دست اوست.
No image

عبادت و نیایش از دیدگاه نهج البلاغه

و اما این كه هر كارفرما كه مزدى مى‏ دهد به خاطر بهره‏اى است كه از كار كارگر مى ‏برد و كارفرماى ملك و ملكوت چه بهره‏اى مى‏تواند از كار بنده ضعیف ناتوان خود ببرد، و هم این‌ كه فرضاً اجر و مزد از جانب آن كارفرماى بزرگ به صورت تفضل و بخشش انجام گیرد پس چرا این تفضل بدون صرف مقدارى انرژى كار به او داده نمى ‏شود، مسأله‏ اى است كه براى این چنین عابدهایى هرگز مطرح نیست.
خدایا! ببخش!

خدایا! ببخش!

به آن نديدى. الهى! آنچه را كه به زبانم به تو تقرب جستم ولى دلم برخلاف آن بود بر من ببخش! الهى! اشارات چشم، و سخنان بيهوده، و مشتهيات دل
خدایا! چهارپايان ما تشنه اند!

خدایا! چهارپايان ما تشنه اند!

و ابرهاى باران دار به ما پشت كرده، و تو اميد هر غمزده اى، و برآورنده حاجت هر حاجتمندی. در اين زمان كه مردم ما نااميدند، و ابرها باران نداده اند، و چرندگان از بين رفته اند، از تو مى خواهيم كه ما را به اعمال زشتمان مؤاخذه نكنى، و به گناهانمان نگيرى. الهى! با ابر
خدایا! حرمتم را به تنگدستى نشكن

خدایا! حرمتم را به تنگدستى نشكن

دچار آيم، و به بدگويى آن كه از بخشيدن به من دريغ ورزد مبتلا گردم، و تو ماوراى اين همه، اختيـاردار بخشش و منـعى، چـه اينـكه بـر هـر چيـز تـوانـايـى.
Powered by TayaCMS