دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

سنگينی وحی مستقيم

No image
سنگينی وحی مستقيم

وحي اقسامي دارد که در آيه 51 سوره شوري بيان شده است. خداوند مي فرمايد: «هيچ بشري را نرسد که خدا با او سخن گويد جز از راه‌ وحي يا از فراسوي حجابي، يا فرستاده‌اي بفرستد و به اذن او هر چه بخواهد وحي نمايد. آري، اوست بلندمرتبه سنجيده‌کار».

وحي مستقيم بسيار سنگين و ثقيل است؛ چنان که خداوند مي فرمايد: إِنَّا سَنُلْقي‌ عَلَيْکَ قَوْلاً ثَقيلاً؛ به راستي که بر تو قول سنگين القا مي کنيم. (مزمل، آيه 5) اصولاً قول حق سنگين است اما قول باطل وزني ندارد و سبک است؛ از اين رو عمل مؤمن سنگين و عمل کافر سبک است و وزني ندارد. (قارعه، آيات 6 و 8).

    در روايت است که زاره از امام صادق(ع) سؤال کرد:آن حالتي که به پيغمبر هنگام نزول وحي دست مي داد چطور بود؟ چطور حضرت بي تاب مي شد؟ امام فرمود: اين حالت غشيه زماني بود که ميان پيامبر(ص) و خدا واسطه اي نبود و هنگامي بود که خداوند بر ايشان تجلي مي کرد. آن همان نبوت است اي زاره! آنگاه نزديک بود که امام به خشوع دچار شود و حالتش دگرگون گردد.( التوحيد، شيخ صدوق، ص115)

    عظمت وحي چنان است که آسمان با آنکه نوع رقيق وحي را از خود عبور مي دهد نزديک است که فرو بپاشد و سقفش فروريزد:.تَکادُ السَّماواتُ يَتَفَطَّرْنَ مِنْ فَوْقِهِنَّ(شوري، آيه 5)؛ چنانکه درباره کوه هاي با اقتدار و عظمت آمده که تحمل نخواهند داشت و فرو مي پاشند: لَوْ اَنْزَلْنا هذَا الْقُرْآنَ عَلي‌ جَبَلٍ لَرَاَيْتَهُ خاشِعاً متصدعا، اگر اين قرآن بر کوه نازل مي شد مي ديدي که به خشوع افتاده و متلاشي مي شد (حشر، آيه 21)؛ همان طوري که يک تجلي خداوند، کوهي را متلاشي کرد و حضرت موسي(ع) مدهوش شده و به صعق افتاد: فَلَمَّا تَجَلَّي رَبُّهُ لِلْجَبَلِ جَعَلَهُ دَکًّا وَ خَرَّ مُوسي‌ صَعِقاً(اعراف، آيه 143).

   

              روزنامه كيهان، شماره 21112 به تاريخ 1/5/94، صفحه 6 (معارف)

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

No image

موانع همراهی امام حسین علیه السلام

در این بخش "موانع همراهی امام حسین علیه السلام " بیان شده است.
No image

غفلت از یاد خدا، اولین عامل تحقق حادثه کربلا

در این بخش موضوع "غفلت از یاد خدا، اولین عامل تحقق حادثه کربلا " بیان شده است.
No image

دلایل وقوع حادثه کربلا

در این بخش به "دلایل وقوع حادثه کربلا" پرداخته شده است.
No image

حب دنیا، ریشه مقابله مسلمین با سید الشهدا

در این بخش موضوع "حب دنیا، ریشه مقابله مسلمین با سید الشهدا" بیان شده است.
Powered by TayaCMS