دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

حق همسر از نظر امام سجاد(ع)

از نظر دین اسلام مرد و زن هر کدام حقوقی بر گردن یکدیگر دارند. آگاهی از این حقوق و رعایت آن در خانواده سبب دوام خانواده شده و از طلاق و جدایی جلوگیری می‌کند و باعث محکم شدن روابط میان زن و شوهر می‌شود.
No image
حق همسر از نظر امام سجاد(ع)

از نظر دین اسلام مرد و زن هر کدام حقوقی بر گردن یکدیگر دارند. آگاهی از این حقوق و رعایت آن در خانواده سبب دوام خانواده شده و از طلاق و جدایی جلوگیری می‌کند و باعث محکم شدن روابط میان زن و شوهر می‌شود. امام سجاد(ع) در کتاب مشهور خود (رساله‌ی حقوق) حق زن بر شوهر را این گونه بیان می‌فرمایند: باید همسرت را گرامی بداری و با مهربانی، ملایمت و با احترام رفتار کنی. چون همسرت در اختیار توست. در تهیه‌ی خوراک و پوشاک او به خوبی اقدام کنی. اگر در انجام دادن کاری اشتباه کرد، او را ببخشی، اما حق مرد بر زن این است که باید از شوهر خود تمکین و اطاعت کند. بدون اجازه‌ی همسر از منزل بیرون نرود، هرچند برای دیدار خانواده‌اش باشد. زن با اجازه‌ی همسر می‌تواند صدقه، بخشش و نذر پرداخت کند. در منزل ریاست خانواده با شوهر است و زن باید ریاست و مدیریت او را بپذیرد.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

No image

بررسی تطبیقی دوران امامت امام حسن مجتبی و امام حسین(عليهم السلام)

در مطالعه تاريخ و شرايط زماني سالهاي بعد از شهادت امير المؤمنين عليه السلام می توان دریافت که گرچه عدۀکثيري از کوفيان و اهل عراق آن زمان، با امام مجتبی (ع)، خلف صالح امام علی عليه السلام بيعت کردند، اما شرايط خاص و ویژه ای در کوفه حاکم بود.
No image

حلم وبردباری امام حسن مجتبی علیه السلام

امام حسن علیه السلام دو تا صفت داشته که خیلی بروز داشتند. یکی حلم و برد باری و یکی هم حسن خلق بود. انشاالله یک ذره از حلم حضرت به ما عنایت کنند. آقا پای منبر خطیب شامی نشستند خطیب به آقا اهانت می کرد اما آقا این جا مامور به تحمل است.
No image

بررسی ابعاد مختلف شخصیت امام حسن مجتبی علیه السلام

تجسم حلم امیرالمؤمنین تجسم حسن زهرای مرضیه تجسم حیا اباعبدالله و تصویر و تجسم و تمثیل عقل و خرد و اندیشه امام مجتبی علیه السلام است.
No image

مظلومیت امام حسن مجتبی علیه السلام

هر وقت کسی خدا را فراموش کرد خدا برایش یک شیطان را مسلط می کند.شیطان تاریکی و بدی است. یاد خداهم نور و جمع کل خوبی ها است. هر چه قدر که نور باشد تاریکی از بین میرود.
Powered by TayaCMS