دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

حكايت خوبان - حقوق مسلمان بر مسلمان

No image
حكايت خوبان - حقوق مسلمان بر مسلمان

از معلي بن خنيس روايت شده که به حضرت صادق(ع) گفتم: حق مسلمان بر مسلمان چيست؟ آن جناب فرمود: هفت حق مي باشد که رعايت آنها واجب است، اگر يکي از آنها را ضايع کند و رعايت ننمايد، از ولايت و فرمانبرداري خداوند بيرون رفته و براي او در آن نصيبي نيست، يعني همه آن از شيطان خواهد بود.

عرضه داشتم: فدايت شوم! آنها چه هستند؟ فرمود: معلي من بر تو مهربانم، مي ترسم بيان کنم و رعايت نکني و دانا شوي و عمل ننمايي.

گفتم: به ياري خدا و توفيق او عمل خواهم کرد. فرمود:

اول: آسانترين حق از آن حقوق، آن است که براي برادر مسلمان خود دوست داري آنچه براي خودت دوست مي داري و مپسندي براي او آنچه را براي خود نمي پسندي.

دوم: از آنچه باعث آزردگي او شود، دورنمايي و رضايت او را به دست آوري و فرمان او را اطاعت کني.

سوم: با مال و جان و زبان و دست و پايت او را ياري کني.

چهارم: چشم و راهنما و آيينه او باشي.

پنجم: سير نباشي در وقتي که او گرسنه باشد، و سيراب نگردي در حالي که او تشنه باشد،

ششم: اگر تو را خدمتگزاري است و براي او خادمي نمي باشد. خدمتکار خود را نزد او بفرستي تا لباس او را بشويد و غذا درست کند و رختخواب او را بيندازد.

هفتم: سوگند او را نيکو داني و بپذيري و دعوت او را اجابت کني و در وقت بيماري او را عيادت نمايي و در تشييع جنازه او حاضر شوي و زماني که دانستي براي او حاجتي است، به برآوردن آن مبادرت و پيشدستي کني و نگذاري که از تو در طلبش مجبور گردد، بلکه در اين کار سبقت گيري. چون اينها را بجا آوردي، دوستي خود را به دوستي او، و دوستي او را به دوستي خود متصل کرده ای.(1)

        1- اصول کافی، ج 3، ص 246

   

         روزنامه كيهان، شماره 21112 به تاريخ 1/5/94، صفحه 6 (معارف)

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

No image

بررسی تطبیقی دوران امامت امام حسن مجتبی و امام حسین(عليهم السلام)

در مطالعه تاريخ و شرايط زماني سالهاي بعد از شهادت امير المؤمنين عليه السلام می توان دریافت که گرچه عدۀکثيري از کوفيان و اهل عراق آن زمان، با امام مجتبی (ع)، خلف صالح امام علی عليه السلام بيعت کردند، اما شرايط خاص و ویژه ای در کوفه حاکم بود.
No image

حلم وبردباری امام حسن مجتبی علیه السلام

امام حسن علیه السلام دو تا صفت داشته که خیلی بروز داشتند. یکی حلم و برد باری و یکی هم حسن خلق بود. انشاالله یک ذره از حلم حضرت به ما عنایت کنند. آقا پای منبر خطیب شامی نشستند خطیب به آقا اهانت می کرد اما آقا این جا مامور به تحمل است.
No image

بررسی ابعاد مختلف شخصیت امام حسن مجتبی علیه السلام

تجسم حلم امیرالمؤمنین تجسم حسن زهرای مرضیه تجسم حیا اباعبدالله و تصویر و تجسم و تمثیل عقل و خرد و اندیشه امام مجتبی علیه السلام است.
No image

مظلومیت امام حسن مجتبی علیه السلام

هر وقت کسی خدا را فراموش کرد خدا برایش یک شیطان را مسلط می کند.شیطان تاریکی و بدی است. یاد خداهم نور و جمع کل خوبی ها است. هر چه قدر که نور باشد تاریکی از بین میرود.
Powered by TayaCMS