دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

طمع؛ شراب شیطان

امام صادق )علیه السلام( فرمودند: «طمع شرابی است که شیطان به دست خود به خواص خود می نوشاند» (مصباح الشریعه،باب طمع)
طمع؛ شراب شیطان
طمع؛ شراب شیطان

قال الصادق (علیه السلام):

«الطّمَع خَمرُ الشّیطانِ یسقی بیدِهِ لِخَواصِّهِ»

(مصباح الشریعه،باب طمع)

امام صادق )علیه السلام( فرمودند:

«طمع شرابی است که شیطان به دست خود به خواص خود می نوشاند»

توضیح:

«طمع؛ شراب شیطان»

طمع، امید داشتن بدون عمل است. در تعریف طمع آمده است: رغبت داشتن به چیزی که در دست دیگران است با خواهش کردن از ایشان که باعث خواری و ذلت شود. اما طمع به معنی رغبت داشتن در مورد پروردگار که باعث غفران بنده گردد، عین عزت است.

می توان گفت که طمع به دو صورت مطرح است. صورت اول طمع ممدوح که امید به رحمت حق بدون توجه به عمل خویش است. دیگر طمع مذموم که امید به غیر به گونه ای است که انسان را دچار ذلت و خواری می نماید.

امام علی (علیه السلام) در وصیت خویش به محمد بن حنفیه فرمود:

«اگر دوست داشته باشی که جمع کنی خیر دنیا و آخرت را، پس قطع کن طمع خود را از آنچه در دست مردم است»[1]

    منبع: بی کران تسبیح، دکتر بتول خسروی، صص 207- 206.
  • [1] . شرح حدیث جنود عقل و جهل، ص196.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

No image

بررسی تطبیقی دوران امامت امام حسن مجتبی و امام حسین(عليهم السلام)

در مطالعه تاريخ و شرايط زماني سالهاي بعد از شهادت امير المؤمنين عليه السلام می توان دریافت که گرچه عدۀکثيري از کوفيان و اهل عراق آن زمان، با امام مجتبی (ع)، خلف صالح امام علی عليه السلام بيعت کردند، اما شرايط خاص و ویژه ای در کوفه حاکم بود.
No image

حلم وبردباری امام حسن مجتبی علیه السلام

امام حسن علیه السلام دو تا صفت داشته که خیلی بروز داشتند. یکی حلم و برد باری و یکی هم حسن خلق بود. انشاالله یک ذره از حلم حضرت به ما عنایت کنند. آقا پای منبر خطیب شامی نشستند خطیب به آقا اهانت می کرد اما آقا این جا مامور به تحمل است.
No image

بررسی ابعاد مختلف شخصیت امام حسن مجتبی علیه السلام

تجسم حلم امیرالمؤمنین تجسم حسن زهرای مرضیه تجسم حیا اباعبدالله و تصویر و تجسم و تمثیل عقل و خرد و اندیشه امام مجتبی علیه السلام است.
No image

مظلومیت امام حسن مجتبی علیه السلام

هر وقت کسی خدا را فراموش کرد خدا برایش یک شیطان را مسلط می کند.شیطان تاریکی و بدی است. یاد خداهم نور و جمع کل خوبی ها است. هر چه قدر که نور باشد تاریکی از بین میرود.
Powered by TayaCMS