دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

قرآن کتابي سنگين و آسان

قرآن، کتابي شگفت و اعجازي است که هيچ کس را توان آن نرسد که مثل آن را بياورد حتي اگر جنيان و انسان‌ها با هم گردآيند و يکديگر را در اين امر پشتيباني کنند و ياري رسانند. (اسراء، آيه 88)
قرآن کتابي سنگين و آسان
قرآن کتابي سنگين و آسان

قرآن، کتابي شگفت و اعجازي است که هيچ کس را توان آن نرسد که مثل آن را بياورد حتي اگر جنيان و انسان‌ها با هم گردآيند و يکديگر را در اين امر پشتيباني کنند و ياري رسانند. (اسراء، آيه 88)

اين کتاب با آنکه سخن سنگين و با وزانت است، در عين حال، بسيار آسان‌فهم است و سخت‌فهم نيست و به سادگي هر کسي در هر سطحي از ادراک باشد مي‌تواند مطالب آن را بفهمد هر چند که به اعماق و بطون آن راه نيابد، ولي همان مطالبي که درک مي‌کند به همان ميزان راهنماي او در مسير هدايت است.

اين کتاب همچنين سديد و محکم و استوار است و سخن بي‌پايه و اساس نمي‌گويد و از سخافت به دور است.

به سخن ديگر، قرآن «ثقيل» است (روم، آيه 60) و به دور از «عسر» بوده و برخوردار از يسر است (قمر، آيه 17)؛ سديد و استوار است، ولي نه سخيف؛ همچنين ثقالت و وزانت قرآن همراه با آساني و يسر است.

پس قرآن داراي چهار ويژگي است: وزين است و سست‌بنياد نيست؛ آسان است و سخت‌فهم نيست.

روزنامه کيهان

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

No image

بررسی تطبیقی دوران امامت امام حسن مجتبی و امام حسین(عليهم السلام)

در مطالعه تاريخ و شرايط زماني سالهاي بعد از شهادت امير المؤمنين عليه السلام می توان دریافت که گرچه عدۀکثيري از کوفيان و اهل عراق آن زمان، با امام مجتبی (ع)، خلف صالح امام علی عليه السلام بيعت کردند، اما شرايط خاص و ویژه ای در کوفه حاکم بود.
No image

حلم وبردباری امام حسن مجتبی علیه السلام

امام حسن علیه السلام دو تا صفت داشته که خیلی بروز داشتند. یکی حلم و برد باری و یکی هم حسن خلق بود. انشاالله یک ذره از حلم حضرت به ما عنایت کنند. آقا پای منبر خطیب شامی نشستند خطیب به آقا اهانت می کرد اما آقا این جا مامور به تحمل است.
No image

بررسی ابعاد مختلف شخصیت امام حسن مجتبی علیه السلام

تجسم حلم امیرالمؤمنین تجسم حسن زهرای مرضیه تجسم حیا اباعبدالله و تصویر و تجسم و تمثیل عقل و خرد و اندیشه امام مجتبی علیه السلام است.
No image

مظلومیت امام حسن مجتبی علیه السلام

هر وقت کسی خدا را فراموش کرد خدا برایش یک شیطان را مسلط می کند.شیطان تاریکی و بدی است. یاد خداهم نور و جمع کل خوبی ها است. هر چه قدر که نور باشد تاریکی از بین میرود.
Powered by TayaCMS