دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

چگونه غضب خود را کنترل کنيم

No image
چگونه غضب خود را کنترل کنيم

تا حالا شده سر موضوعي عصباني شويد و به قول معروف از کوره در برويد؟! در آن حالت چه کار کرده ايد؟ غير از اين است که در اکثر مواقع در چنين شرايطي عملي را انجام داده ايم که بعداً از کار خودمان پشيمان شده ايم؟! در اين مقاله بر آن شديم تا ببينيم چگونه مي‌توانيم بر اين قوه غضب خود کنترلي داشته و آن را مهار کنيم؟

مصاحبت با افراد بردبار

با افراد خوش اخلاق رفيق شويم. با کساني رفيق نشويم که او هم جوش بياورد. با آدم‌هاي حليم رفيق شويم. از صحنه‌‌هايي که عصبانيت را تحريک مي‌‌کند، دوري کنيم. گاهي آدم يک صحنه‌هايي مي‌‌بيند عصبانيتش تشديد مي‌‌شود.

تغيير موقعيت

از جايي که عصباني شدي، بلند شو و جاي ديگري برو. جايت را عوض کن. از آب سرد استفاده کن. توجه کنيم که اگر اين عصبانيت را قورت بدهيم خدا چه پاداشي به ما مي‌دهد: «ما تجرعت جرعه احب الي من جرعه غيظ لا اکافي بها صاحبها» (کافي، ج ?، ص ??) اگر شما اينجا غيظت را بنشاني، خدا هم غضبش را بر تو مي‌نشاند.

توجه به آثار عفو و بخشش ديگران

توجه داشته باشيم که احتياج ما به عفو در قيامت از احتياج انسان به عفو ما بيشتر است. اگر امروز شخصي مرا عصباني کرده است، من او را ببخشم. حالا ايشان چقدر به بخشش من نياز دارد؟ مگر من در قيامت نيازم به بخشش خدا بيش از نياز ايشان به بخشش من است. ايشان مرا عصباني کرده، من از دست ايشان عصباني هستم. حالا عصباني هستم، مي‌توانم داد بزنم ولي اگر اين عصبانيت را قورت بدهم، خداوند در روز قيامت غضبش را از من بر خواهد داشت. حديث داريم اگر کسي غيظ کرد و غضب کرد و خودش را نگه داشت؛ «والکاظمين الغيظ اقاله ا... نفسه يوم القيامه» (کتاب الزهد: ص ?، ح ?) خدا گناهاني را که کرده است ناديده مي‌‌گيرد. حديث قدسي است که مي‌فرمايد: «اذکرني حين تغضب، اذکرک حين اغضب» (مصباح الهدايه/ ص ???) تو وقت غضب ياد من باش و کظم غيظ کن. من هم وقت غضب ياد تو مي‌شوم.

غضب مثبت هم داريم

اميرالمؤمنين (ع) به امام حسن و امام حسين عليهما السلام مي‌فرمايد: شما بايد غضب داشته باشيد. «کونا للظالم خصما» (نهج‌البلاغه/ نامه ??) نسبت به ظالم بايد غضب کنيد. نه اينکه از کنار ظالم رد شويد و هيچ چيز نگوييد! حداقل مي‌توانيد عبوس شويد. در حديث داريم اگر کسي منکري انجام مي‌دهد، مي‌تواني با زبان جلويش را بگير، نمي‌‌تواني با عمل و قدرت جلويش را بگير. اگر نه عملي داري و نه رويت مي‌‌شود زباني حرف بزني، لا اقل «وجوه مکفهره» (وسائل الشيعه، ج‌??، ص: ???‌) قيافه‌ ات را در هم بکش. به او لبخند نزن.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

No image

بررسی تطبیقی دوران امامت امام حسن مجتبی و امام حسین(عليهم السلام)

در مطالعه تاريخ و شرايط زماني سالهاي بعد از شهادت امير المؤمنين عليه السلام می توان دریافت که گرچه عدۀکثيري از کوفيان و اهل عراق آن زمان، با امام مجتبی (ع)، خلف صالح امام علی عليه السلام بيعت کردند، اما شرايط خاص و ویژه ای در کوفه حاکم بود.
No image

حلم وبردباری امام حسن مجتبی علیه السلام

امام حسن علیه السلام دو تا صفت داشته که خیلی بروز داشتند. یکی حلم و برد باری و یکی هم حسن خلق بود. انشاالله یک ذره از حلم حضرت به ما عنایت کنند. آقا پای منبر خطیب شامی نشستند خطیب به آقا اهانت می کرد اما آقا این جا مامور به تحمل است.
No image

بررسی ابعاد مختلف شخصیت امام حسن مجتبی علیه السلام

تجسم حلم امیرالمؤمنین تجسم حسن زهرای مرضیه تجسم حیا اباعبدالله و تصویر و تجسم و تمثیل عقل و خرد و اندیشه امام مجتبی علیه السلام است.
No image

مظلومیت امام حسن مجتبی علیه السلام

هر وقت کسی خدا را فراموش کرد خدا برایش یک شیطان را مسلط می کند.شیطان تاریکی و بدی است. یاد خداهم نور و جمع کل خوبی ها است. هر چه قدر که نور باشد تاریکی از بین میرود.
Powered by TayaCMS