دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

مديريت هستی با برنامه دقيق الهی

No image
مديريت هستی با برنامه دقيق الهی

از نظر قرآن، همه هستي بر اساس سنت ها و قوانين حاکم بر جان و جامعه و جهان با حکمت و فلسفه خلقت مديريت مي شود. بنابراين، هيچ برگي بي اذن و حکمت الهي نمي رويد و نمي افتد. بر همين اساس، بنا به حکمت الهي کسي از دارايي کمتر يا بيشتر برخوردار می‌شود. خدا به مؤمنان کمتر مي دهد تا همواره دست به دعا و ذکر الهي اشتغال داشته باشند و به کفار يکباره و بسيار مي دهد تا کمتر به سمت او بيايند (زخرف، آيات 33 تا 35) و از باب اتمام حجت سالي يک يا دوبار تنها آنان را امتحان مي کند تا توبه کنند و در مسير درست قرار گيرند. (توبه، آيه 126)

خداوند درباره رزق و روزي افراد مي فرمايد: اللَّهُ يَبْسُطُ الرِّزْقَ لِمَنْ يَشَاءُ مِنْ عِبَادِهِ وَيَقْدِرُ لَهُ إِنَّ اللَّهَ بِکُلِّ شَيْءٍ عَلِيمٌ؛ خدا بر هر کس از بندگانش که بخواهد روزي را گشاده مي گرداند و[يا] بر او تنگ مي سازد زيرا خدا به هر چيزي داناست. (عنکبوت، آيه 62؛ سباء، آيات 36 و 39)

از نظر قرآن، همه هستي از پيش برنامه ريزي شده است و چون انسان و جهان گرفتار زمان است، او به شکل زماني قبل و بعد مي بيند. بنابراين انسان نبايد بر مصيبتي دلتنگ و بر داشتني، فرحناک و سرمست شود. (حديد، آيات 22 و 23)

پس همه هستي بر اساس برنامه الهي مديريت مي شود و چيزي به نام شانس و اتفاق و تصادف نداريم. کسي که به ظاهر مسلمان و خداپرست است ولي توجه به ربوبيت الهي در اين عرصه ندارد و قائل به شانس و اقبال است و مي گويد: شانس نداشتيم يا فلاني شانس داشت؛ در حقيقت او هم مانند بت پرست و گاوپرست است که هيچ اعتقادي به ربوبيت خداوند ندارد. لذا فرقي ميان گاوپرست و شانس پرست نيست.

روزنامه كيهان، شماره 21723 به تاريخ 25/6/96، صفحه 8 (معارف)

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

No image

موانع همراهی امام حسین علیه السلام

در این بخش "موانع همراهی امام حسین علیه السلام " بیان شده است.
No image

غفلت از یاد خدا، اولین عامل تحقق حادثه کربلا

در این بخش موضوع "غفلت از یاد خدا، اولین عامل تحقق حادثه کربلا " بیان شده است.
No image

دلایل وقوع حادثه کربلا

در این بخش به "دلایل وقوع حادثه کربلا" پرداخته شده است.
No image

حب دنیا، ریشه مقابله مسلمین با سید الشهدا

در این بخش موضوع "حب دنیا، ریشه مقابله مسلمین با سید الشهدا" بیان شده است.
No image

تاریکی جامعه، عامل گمراهی در عاشورا

در این بخش به موضوع "تاریکی جامعه، عامل گمراهی در عاشورا" اشاره شده است.
Powered by TayaCMS